ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
levent aksel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2010 22:12
Son Ziyaret:
14 Eylül 2010 02:14
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
levent aksel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

levent aksel
40x40x30 tank, Eheim 2006 iç filtre, 3 japon, 4 çöpçü, vatoz, 2 elma 1 ramshorn salyangoz, 2 midye, microsorum pteropus, cryptocoryne wendtii

SON 4 MESAJI

Bulanık akvaryum.
Selamlar,
Tavsiyelere uydum, henüz bakteri kültürü eklemedim ama dramatik olumlu bir gelişme oldu. Su aylardır olmadığı kadar berraklaştı. Sayenizde.

Benim tankım küçük olduğu için olsa gerek herşey çok hızlı değişiyor.
freegen35'in önerilerine katılıyorum ancak zamana yayarak gerçekleştireceğim.
Gelecekte japon yerine karides, midye, bitki, bir iki küçük balık daha cazip geliyor. Fotoğraf çektikten sonra Microsorum pteropus ve cryptocoryne wendtii'leri de ekledim. Elma salyangozu oraya seğirtti hemen, gözüm üzerinde. Sevgiyle kalın.
Bulanık akvaryum.

Öncelikle zahmet edip yazan herkese çok teşekkür ederim.

Dere kumum eski. Boya verecek bir cisim de koymadım. Midye ve salyangozlar canlı. Sağdaki cisim eski bir kabuk. Su reverse osmos filtreden geliyor yani OK.

Dün verdiğim salatalıktan sonra akvaryuma bulut gibi sis oturdu, görüş mesafesi 10cm’ye indi. Yukarıdaki fotoğraflardan 8 saat sonra baktığımda akvaryum aşağıdaki fotoğraflardaki gibiydi. İki görüntü arasında suya hiç dokunmadım.
 
 
menimen14, yemi azaltacağım.
f.torres, evet sis inmiş gibi. Su değişimi ve filtre temizliğini azaltacağım. Balıklar sıkıntıya girmeden temizlik yapmayacağım ve ikisini aynı anda yapmayacağım.
emre3545, sera goldy color yemi kesiyorum, eskiden beri kullandığım markasız siyah dip yemine devam edeceğim.
mustafankara, UV fikri sıcak geldi. 1 haftada sonuç almazsam “Aquael UV iç filtre” siparişi vereceğim. Biraz ucuz geldi “çakma UV” değildir umarım.
selimtaşan, ev yapımı dış filtre tasarlamışsınız, iyi fikir. Faydası olacağı kesin gibi ama biraz zahmetli ve zaman alacağı için sonraki adımda deneyeceğim.
 
Ayrıca, size mesaj göndermeden Microsorum pteropus ve cryptocoryne wendtii sipariş etmiştim belki bu bitkilerin ve poşette gelen akvaryum suyunun da yararı olur. Başlıyorum, hadi hayırlısı. Tekrar çok teşekkürler.
Bulanık akvaryum.
Fotoğraf:
 
Akvaryum aylardır hep bulanık ve bir türlü düzelmiyor.
 
Suyu %80 bile değişse bile birkaç saatte bulanıyor. Bazen çok pis kokuyor. Filtre süngeri değişti ve sürekli çalıştırıldı ama fark yok. Resimde görülen bulanıklığın neden olduğunu anlayan ve çözüm öneren kişiye şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Canlıdaki Belirtiler:  Bir japon balığı öldü ama yamuk ağızlı birşeydi zaten doğal ölüm olabilir. Balıklar sağlıklı gibi. 
 
Akvaryum Kapasitesi (litre): 45 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 japon, 4 çöpçü, 1 vatoz, 2 elma salyangozu, 1 ramshorn salyangoz, 2 midye, dere kumu 2 cm

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Bilinmiyor, reverse osmos filtreden alınan su dinlendirilmeden haftada bir %40 su değişimi ve dip süpürme yapılıyor.

Filtrasyon: Eheim 2006 iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hayır, yalnızca su değişimlerinde su düzenleyici kullanılıyor.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :  
Sera goldy color yem, markasız siyah dip yemi, 10 günde bir marul, bezelye,salatalık veya ıspanak. Isıtıcı, hava, gübre, CO2 vs yok. Salonda gölgede pencere ve TV karşısında duruyor.
 
iç filitre tazyik azaltma
Arkadaşların çözüm önerileri mantıklı. Ek olarak:
Bende 45 litre tank var ve Eheim 2006 pek yetmiyor o nedenle Eheim 2008 daha iyi olabilir. Bu filtreler kalitelidir, güç ayarı ve akıntı yön ayarı vardır, o nedenle akıntı sorunu pek olmaz.
Bitkileri midye kabuğu kuma ektiyseniz çabuk çıkar çünkü o tip kum kayar. Ya da akvaryumda midye besliyorsanız onlar da bitkileri çıkarır. O durumda bitkileri kahve fincanı gibi birşeye ekip, fincanı dibe yerleştirmek bir çözüm olabilir.  Japon, salyangoz falan varsa onlar da bitkiyi didikleyip çıkarırlar ve o konuda yapılacak şey, onların tadını sevmediği bitkiyi ekmektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.