ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hunkleary
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2010 13:01
Son Ziyaret:
10 Eylül 2013 11:58
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem cetintaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hunk Leary

SON 10 MESAJI

Türü nedir ?
[QUOTE=onuribrahim]Yok kenyi değil ama strese girmiş sarı prenses gibi duruyor. Soulosi dişide olabilir.[/QUOTE]

Kenyi besledim kenyi %90 değil rengi tutsada vücut formu pek tutmuyor. Ama sarı prenses hiç değil tamamen farklı bir formda vücudu. Ne olduğunu kestiremedim ama en azından olamayanlar hakkında yardımcı olayım dedim..

mbamba bay mı mbamba chuva mı
http://www.akvaryum.com/Yarisma/chuwa_yarisma_3609.asp
bu linkte balığun chuwa olduğunu sanırım kanıtlar özellikte buna bakarak değerlendirin saygılar..
Akvaryum proje hazırlılıgı 330lt
Serkan kardeşim hevesine sevindim fakat ilk tavsiyem saç olayndan uzak dur çünkü cam ile birbirini tutma olayı ve ileride üzerindeki boyanın deformasyou ve paslanma gibi sıkıntılar balıklarına ölümle sonuçlananan hasarlar verebilir.
 
 Ayrıca 80lt 150 lt ve 480 lt lik tanklarım var 150 lt tankı suan yavru tankı olarak kullanıyorum cichledlerin yetiştirilmesinde en uygun ölçüler yatay akvaryumlardır,yatayca uzun ve orantılı bir yükseklik gerekli basınç ve yüzmek içinonlara yer sağlayacaklardır. Balıkların geneli yukarı aşağıdan çok yatay eksende harekte ederler ve cichledler yer sahiplenen balık türünden olduğu için gerekli kaya yuva dekorunu bolca oluşturmanız gerekir. Fazla müdahale istemezler çünkü enerjilerinin çoğunu yuva yaparken kumu taşırken ve kur yaparken harcarlar.
 
 Dekor taşlarınızın dizilimi veya şekli bir sürü girişi ve çıkışı olacak şekilde olursa kendilerini huzurlu hissedeceklerdir. En çelimsiz balığınız bile kendi kurduğu yuvayı büyük bir cesaretle savunacaktır.
 
 Şayet yüksekliği fazla tutarsanız sizde müdahale etmekte zorluk çekeceğiniz ve cam kalınlığınıda daha fazla kullanmak zorunda kalcaksınız buda extra maliyet demektir. Tecrübeniz yok ise ki sanırım yok bunu bir camcıya yaptırmanızı öneririm yoksa slikonlama  ve yan destek kirişleri yüzünden 150 200 lt tankların üzerindeki tanklarda cam kırılması (kirişlerden dolayı) su sızdırması (slikonun yanlış ve eksik çekilmesi) yaşayabilirsiniz. Maliyetler sorun yaşatmayacak ise bir camcı ile iyi bir paarlık yapıp hatta büyük camcılarda atık camlardan daha uygun fiyatlara yaptırabilirsiniz.
 
Benim tanklarımdan biri 100x45x50 biri 150x45x60 cm ısıtması havalandırması ve filtreler iç dekor gibi masraflarınızda var bunlarıda hesap ederek daha küçük bir akvaryumla bile başlayabilirsiniz..
 Ayrıca serkan bey ana menüde hesaplama yapabileceğiniz programlar var akvaryum ölçüsine göre cam kalınlığını kaç litre olacağını oradan hesaplayabilirsiniz..
Sağlıklı balıklar..
hunkleary2010-10-19 14:04:25
yeni başlayan soruları
Ozan beyin söylediklerine ekleyecek birşey kalmamış söylediklerini dikkate alabilirsiniz benim görüşlerimde aynı yönde ve farklı bir noktada yok. Güzel öğütleri değerlendirmeniz temennisi ile sağlıklı balıklar..
Balıklarımın türleri neler?
Arkdaşlar 2 balık kesinlikle kenyi aynı balık yavrularından şuan elimde yaklaşık 80 tane var için rahat olsun ilk zaten tereddütsüz mücevher.
Tropheus ve karides
Kürşat bey bu sayfadan farklı karides türlerinin yaşam ayrıntılarına ulaşmanız mümkündür..
 
Türü hakkında bilgisi olan?
Taner bey net bir cevap vermişsiniz ayrıca kontrl de ettim doğru olduğuna eminim şimdi çok teşekkürler..
Türü hakkında bilgisi olan?

Arkadaşlar ben hala iceman olduğuna net olarak kanaat getiremedm ama aldığımdan beri renkleri neredeyse bu koyulukta benim gördüğüm tüm icemanler ise çok daha acık mavi renklerde illaki renkler ne kadar belirleyici olsada bi o kadarda yanıltıcı da olabiliyor tabiki ama halen yardımlarınıza rağmen kararsızım :(

sp demasoni
Ozan bey sp ler minik ama ne kadar minik kaçar cm? Oldukça küçüklerse bile bu balıkları tamamen büyütene kadar beslerseniz 20 tane balık o kadar akvaryuma sığmaz. şayet görüşüm yawrular çok ufak değilse (3-4cm) gibi ise toplamda akvaryumda 10 en fazla 12 balık olsun.Fakat o boyutlardada erkek dişi ayırt etmek çok zordur.
 
Sağlıklı balıklar
resimdeki cikletlerin türü nedir
Akvaryumcularda görüyorum fakat net bilgim yok gümüş renkte olan için arkadaşım.Fakat bende bir çift kenyi var anne baba da turuncu renkte, ve aldığım yavruların hepsi bu senin elindeki kenyiler gibi mavi siyah doğdu şimdi arasıra kahve siyaha kayan var aralarında ama olgunlastıkça bazısı mavi bazısı turuncu siyah kalcaklar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.