ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SelenCe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2010 10:50
Son Ziyaret:
23 Temmuz 2013 15:39
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selen Eskier
Doğum Tarihi:
15 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

I love my aquarium

SON 10 MESAJI

Karar veremiyorum ?
Yorumlarınız için teşekkür ederim.JBL yi hiç düşünmezken şuan diğer 2 seçeneği elemek üzereyim.Araştırdım pek olumsuz yorum bulamadım bu markayla ilgili.Sanıyorum bu hafta e901i alacağım :)
Karar veremiyorum ?
JBL yi hiç düşünmemiştim açıkçası.Dediğiniz modelleri de araştıracağım.Benim için ses çıkarması veya fazla enerji tüketimi çok önemli değil.Yeterki gerçekten adam gibi temizlesin suyum pırıl pırıl olsun :)
JBL yi de listeye ekledim karşılaştırmalarını yapayım :)
Karar veremiyorum ?
Arkadaşlar 200 lt sp akvaryumum var.Dış filtrem DIA marka bir filtre ancak modelini bilmiyorum çok ahım şahım birşey değil zaten.Temizliğini hiç yeterli bulmuyorum ve değiştirmek istiyorum.

2 seçenek var aklımda karar veremedim günlerdir 2siyle ilgili yorumları okuyup durdum..

1) TetraTec 1200
2) Fluval 305/306

Tetranın su sızdırma problemi yeni üretimlerde halledilmiş sanırım yanlış bilmiyorsam.

Siz olsanız hangisini alırdınız?
Erkek spnin sorunu?
[QUOTE=pendikli34]Sarı prenses ıceman ile yaşar fakat portakalı çıkarmanızı tavsiye ederim.bildiğim kadarı ile beyaz, mavi ve portakal.daha agresif türler.ama balık ölümü portakalla alakalımı bilemiyeceğim.erkek s.p dişi s.p,si kovalaması normal bence.benimkilerde aynı ama bol miktarda saklanma yeri yapınca bu olayı çözdüm şimdi gayet sakinler.yavruları bekliyorum.erkek s.p,si ayırmışsınız ama acaba yumurtalr döllendimi.daha iyi bilen arkadaşlar cevaplarsa iyi olur..[/QUOTE]

Pendikli yumurtalar döllendi eminim çiftleşmelerine şahit oldum zaten.Normal kovalasa sorun yok ancak hangi dişiye kafayı taktıysa sonunda o dişi öldü.. 1 yılda ortalama 10-12 dişi öldü bu yüzden :(
Kayalık dolu akvaryum o kadar çok mağara ve saklanacak yer var ki ancak yine yetmiyor..
Erkek spnin sorunu?
Arkadaşlar şu akvaryum düzenini bir tutturamadım.
200 lt akvaryumumda 2d sarı prenses 1e sarı prenses 1e portakal 1e iceman var (portakal ve icemanın hiçbir balığa zararı yok uzun zamandır)
2 hafta kadar önce 4 damızlık boy dişi aldım 2si öldü 2si kaldı..
Erkek sarı prensesim dişileri çok kovalıyor durmadan.Tabiri caizse dişi dayanmıyor canavara..
Kalan 2 dişimin ağzı dolu onları kaybetmeyi göze alamam zaten stresten akvaryumun köşelerinden çıkmıyorlar..
En sonunda büyük boy bir yavrulupa erkeği koydum başka çarem kalmadı.
19 lt bir akvaryumum daha var ama onda ufak splerim var oraya koyarsam anında vurur hepsine.
Ne olur akıl verin ne yapmalıyım yavrulukta ne kadar kalabilir? Şimdiden ani hareketlerle su fışkırtmaya başladı dışarı..

Sarı prensesimin neyi var:(
Malesef balığımı dün gece kaybettim :( İşin daha da kötü tarafı resimdede görüldüğü gibi kuluçkada dönen ortalama 20 yavrumda telef oldu.Sabah kalktığımızda hortumun çıktığını ve yavruların dönmediğini gördük.Hepsi bembeyaz olmuş.Nedenini anlamadım çok moralim bozuldu gerçekten :(
Sarı prensesimin neyi var:(
Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: İştahsızlık, hareketsiz durma, derideli pullarda beyazlık ve yüzgeçlerin tel tel görüntüsü.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 E Iceman- 1E Portakal ciklet- 1E Sarı prenses - 3D Sarı prenses - 1 makracanta - 1 adette büyüz vatoz (cinsini bilmiyorum derisi leopar gibi)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27 derece

Filitrasyon: Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: peticana rid fungus ve metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Dişiler geçen hafta akvaryuma eklendi.Haftada bir 10 lt su değişimi


Arkadaşlar geçen hafta tankıma eklediğim dişi sarı prenseslerin biri kötü durumda.Ne yemek yiyor ne yüzüyor.Ya akvaryumun köşesinde üstte dimdik duruyor yada dipte aynı şekilde.10 dk sabit kaldığına şahit oldum.2 gün önce tanka metilen mavisi ekledim bu akşam ise peticana rid fungus ekledim ancak karantina tankım olmadığı için 25 lt ye 6 ml eklenmesi gereken ilaçtan korktuğum için 200 lt ye 6 ml ekledim.Ne yapmam lazım lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.






Kaç kişi bakmış bir arkadaş da Allah rızası için birşey yazsın :(
SelenCe2012-11-29 22:51:10
Boy farkı mı?
Herkese selamlar..
4 yıla yakındır akvaryum hobisi ile ilgileniyorum.Önce 10 lt ile başladım şuan 210 lt ye kadar çıktım.Ciklet besliyorum ancak akvaryumumdaki bir hastalık yüzünden sadece 1e ıceman 1e sp 1e portakal cikletim kalmıştı..
damızlık boydalar ve eş tutmak istiyor sp erkeği.Morarıyor siyahlaşıyor falan ama onun boyuna göre sp bulamadım.En sonunda satıcıya sordum birşey olmaz ufak dişi de atabilirsin dedi bende erkeğin yarısından biraz daha ufak olan 4 tane dişi sp aldım ancak bugün 2.gün ve tek bir dişi sp kalmadı akvaryumda..
Ufak oldukları içinmi öldürdüler çünkü çok kovaladılar birbirlerini.Çok sinirlerim bozuk hevesim kaçtı bile diyebilirim.
Sizce neden böyle oldu?
Moli yavrularım ölüyor
Onur Bey şimdi şöyle söyliyeyim ben dip çekimi vs nedir bilmiyorum yeni başladım henüz ve fazla bilgimde yok açıkçası.Keselerin kaybolması derken yavruların keselerimi oluyor onuda anlamadım.Yavru yemi yukarıda belirttiğim gibi kullanmıyorum.Satıcı kişi yavru yeminin gereksiz olduğunu söyledi.Pul açık yem verdi ve bütün balıklara bunu verebilirsiniz dedi.Ben ilk başta plastik bitki vardı ondan şüphelendim salınım yapıyormuş sanırım çıkardım onu ama hala ölüyorlar.resimleri çekip koyarım buraya.
Moli yavrularım ölüyor
Öncelikle merhaba.Aranıza yeni katıldım sayılır.Sayenizde akvaryum ve balıklara merak salıp geçen hafta ufak bir akvaryum + 2 çöpçü + 1 ufak vatoz + 1 erkek 2 dişi(2side hamileydi) moli ve 2 tanede ufak turuncu uzerınde bellı belırsız beyaz cızgıler olan balıklar aldım.isim olarak bilmiyorum..
 
Şimdi geleyim sorunuma.. 2 dişi molimde aldığım gün doğurdu.Ve ikisinide ayrı zamanlarda yavrulukta beklettim doğumda.Toplam 40 civarı yavrum oldu ama şuan 15 kadarı yaşıyor.Her sabah kalktığımda 2-3 tanesinin ölmüş olduğunu görüyorum.Akvaryumun içinden çıkan filtreyi kullanmadım onun yerine Atman marka iyi birşey aldım dibine soktum akvaryumun birde hava versin diye hava motoru ve taşı aldım.Suya değişimlerde mavi bir ilaç verildi 2-3 dmla ondan damlatıyorum. ısıtıcı 26 derecede.
 
daha ne yapmam gerekiyor sanırım beceremiyorum bu işi..
Yavrulara ayrı yeme gerek yok dedi satıcı pul yemleri ufala at dedi günde 1 kere minik bi tutam.. lütfen akıl verin bana :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.