ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hoppala
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1071
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
9 dakika önce
Toplam Mesaj:
996 [0.93 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
230 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1991
İl:
Antalya
Meslek:
Webmaster & Graphic Designer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/Y77m3Ps/Hoppala.gif[/IMG] ▪️Forum kuralları için [url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_kurallari_k12733.asp]buraya[/url] tıklayınız! ▪️Forum içi şikayetleriniz için HATA butonunu kullanınız.

SON 10 MESAJI

Akvaryumdaki Tepe Filtresi Suyu Tam Temizlemiyor
Merhabalar,

Konu sahibi, kendi talebi doğrultusunda hesabının kapatılmasını istemiş olup üyeliği kapatılmıştır.

Dolayısıyla konu yoruma kapanmıştır, bilginize.
Balığım Sizce Dropsy Mi Olmuş?
Merhabalar,

Evet, su değerlerinizi belli aralıklarla bilinen markaların test kiti ile ölçmek bu tip durumların önüne geçebilir. Genel olarak 40 litre iki balık için yetersiz hacim, filtrasyondaki eksiklik veya yetersizlik aynı hacimdeki gibi dropsy olmasına yol açabilir. Bu yüzden su parametrelerini her zaman doğru değerlerde yani stabil tutmalısınız. Filtrasyon iyi olmalıdır.

İlaç tedavisi olarak balık ürünü bazında Kanaplex ve Baktopur Direct var. BD net çözüm olmayabilir. Bunun dışında tetrasiklin, minosiklin, neomisin, amoksisilin dropsy için bilinen ve uzman tarafından kullanılan etken maddelerdir. Ayrıca, bilinen bir markanın kapalı pakette epsom tuzu ile kısa süreli banyo tedaviside ek olarak uygulanabilir.
Beyaz Benek İçin En Etkili Çözüm ?
Paraguard, bahsi geçenlerin içinde en hassas olanıdır. İlerlemiş vakada etkinliği belki hafif kalabilir veya uzun süreli tedavi yani paraguard gerekir ancak kaliteli üründür, başarılıdır. Cupramine ya da Cuprion ürünleri en etkinleri olsa da goldfish için artık bakır önermiyorum. Bakır içeren herhangi bir ürünü kullanmadan önce ürünün kullanım dozu ve uyarılarını iyi okumak gerekiyor.

Ich için Costapur veya Spotex tedavi için yeterli olacaktır. Daha öncede yazmıştım; Karartma veya kademeli ısı yükseltme şart değil. Bu hususu sera firmasıda teyit etmektedir. Hatta ben tedavi süresince kısmi su değişimlerinide aksatmazdım . =)
Japon Balığı Yem Tavsiyesi İstiyorum
Merhabalar,

Bitkisel olarak Söll Kelp Pellet veya NLS Algae Max olabilir. Tane boyutu olarak 1-2mm olanlar uygundur.
Japon Balığı Beyaz Benek
Merhabalar,

Konunuza hastalık şablonu ekledim, buna göre konunuzu güncelleyiniz. Tanka ait genel görsel ve detay belirtilmemiş. Canlılarda uyumsuz. Japon balığı kendi türü ile bakılmalıdır. Zebra danio sürü balığı olup en az altılı bakmak mantıklı olur. Hem danio hem vatoz japon balığı ile bakılmamalıdır.
Bakır sadece cupramine ürününde bulunur. Oturmuş bir tankta misal Costapur ciddi zarar vermez. Costapur içeriği ile aynı olan alternatif ürünlerde de durum aynıdır. Beyaz benek zaten ilaç tercih edilecek ise ana tankta tedavi edilmesi gereken bir parazittir. Metilen + ısı yükseltmede başarılı ama ana tankta metilen tedavisi olmaz. Baştada dediğim gibi doğru tedavi tank koşullarına bağlı. [EDIT]Hoppala,2025-07-21 23:48:57[/EDIT]
Tank ve içindekine göre değişiklik gösterir. Genelde ana tankta tedavi edilir. Malahit yeşili ve formalin içeren herhangi bir ürünle ana tankta tedavi yapılabilir. Spotex, Costapur, Paraguard veya bakır içeren cupramine etkindir.
🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri
[QUOTE=Ladres]Kesinlikle günümüzde ideal filtreleme malzemesi bu. Ama stoklarda yok hiçbiryerde. Bildiğiniz bir yer var mı?[/QUOTE]

Akvaryem sitesi ve yine kendinin satıcı olduğu n11, hepsiburada gibi platformlarda mevcut olması gerekiyor.

Bkz: [URL]https://www.akvaryem.com.tr/arama/Neo%20media?stockOnly=1&sort=[/URL][EDIT]Hoppala,2025-07-21 12:23:40[/EDIT]
🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri
Merhabalar,

Muhtemelen ülkemizde güncel satışta olan en yüksek yüzey alanı Neo Media ürünü olabilir. Yaklaşık 3,200 ㎡/l ile bahsi geçenlerden daha iyi ve artı özelliği mevcut; Soft, Pure ve Hard gibi.

Paylaşım için ayrıca teşekkürler.
Balığım Yan Yüzüyor
Balığı mevcut tankına geri koyun. Fanus bir karantina tankı değildir. Mevcut tanka ait detay ve görseller gerekiyor.

[B]Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak yeni konu açınız. Karşınıza çıkan hazır şablonu kendinize göre doldurmayı unutmayınız;[/B]

🌐 [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/new_topic_form.asp?FID=19[/URL][EDIT]Hoppala,2025-07-19 01:31:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.