ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
akvaristmen12321
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Mart 2024 10:40
Toplam Mesaj:
41 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Çilek dolma
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Çilek dolma
SON 10 MESAJI
Pipo Filtreyi Yanlışmı Kullanıyorum?
Yani dediğiniz şeyi hiç denemedim (dibi ellememeyi) akvaryumun zemindeki suyu üst kısımlarına göre daha kirli diye biliyodum sizse aksini söylemişsiniz (her yere eşit dağılır diye yazmışsınız) olabilir bilemiyorum bu konuyu başka kaynaklardan da araştıracağım ama düşünceniz için teşekkür ederim.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 15:38:33[/EDIT]
Yani dediğiniz şeyi hiç denemedim (dibi ellememeyi) akvaryumun zemindeki suyu üst kısımlarına göre daha kirli diye biliyodum sizse aksini söylemişsiniz (her yere eşit dağılır diye yazmışsınız) olabilir bilemiyorum bu konuyu başka kaynaklardan da araştıracağım ama düşünceniz için teşekkür ederim.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 15:38:33[/EDIT]
Cengizhn bey yorumuma kızmışsınız sakin olun düşüncelerimi belirttim siz de haklı olabilirsiniz kavga etmeyelim lütfen itiraz ettiğim kısım dip çekimi tercih meselesidir yazmışsınız bana kalırsa herkesin yapması gereken bir şey ama biraz sakin olursak daha iyi anlaşabiliriz. Şelale tarafında sizin yazdığınızda farklı bir şey yazmadım size katılıyorum. Sakin sakin konuşalım lütfen.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 14:15:55[/EDIT]
Cengizhn bey yorumuma kızmışsınız sakin olun düşüncelerimi belirttim siz de haklı olabilirsiniz kavga etmeyelim lütfen itiraz ettiğim kısım dip çekimi tercih meselesidir yazmışsınız bana kalırsa herkesin yapması gereken bir şey ama biraz sakin olursak daha iyi anlaşabiliriz. Şelale tarafında sizin yazdığınızda farklı bir şey yazmadım size katılıyorum. Sakin sakin konuşalım lütfen.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 14:15:55[/EDIT]
Cengizhan Bey dip çekimi sadece görüntü meselesi değildir. Her dip çekimi yaptığımızda su değişimi de yapmış oluruz. Dip çekimi
yaptığımızda dipte biriken kakaların salınım yapması engellenmiş olur ve dolaylı yoldan akvaryum aynı zamanada temiz kalır ve su
değişimi yaptığımızda eğer akvaryum da bitki yoksa veya nitrat azaltçak tutucak malzeme yoksa nitratı da azaltırız dip çekimi
sadece görüntü için değildir aynı zamanda zemine yapışmış parazitleri de çekeriz hastalık yayıldıysa yani dip çekimi çok önemli.
Efendim bir de şelale tipi kullanım baloncuk çıkaran kullanıma oranla muhtemelen daha az oksijen veriyor ama bu şu demek değildir ki şelale kullanamayız
şelale kullancaksaz balık yükü önemli bazen dalgalanması yetmeyebiliyor bu doğru ama balık yükü azsa herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Cengizhan Bey dip çekimi sadece görüntü meselesi değildir. Her dip çekimi yaptığımızda su değişimi de yapmış oluruz. Dip çekimi
yaptığımızda dipte biriken kakaların salınım yapması engellenmiş olur ve dolaylı yoldan akvaryum aynı zamanada temiz kalır ve su
değişimi yaptığımızda eğer akvaryum da bitki yoksa veya nitrat azaltçak tutucak malzeme yoksa nitratı da azaltırız dip çekimi
sadece görüntü için değildir aynı zamanda zemine yapışmış parazitleri de çekeriz hastalık yayıldıysa yani dip çekimi çok önemli.
Efendim bir de şelale tipi kullanım baloncuk çıkaran kullanıma oranla muhtemelen daha az oksijen veriyor ama bu şu demek değildir ki şelale kullanamayız
şelale kullancaksaz balık yükü önemli bazen dalgalanması yetmeyebiliyor bu doğru ama balık yükü azsa herhangi bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Yalnız pipo filtrede SIK sünger temizliği yapmayın bakteriler gider. Onun yerine ben de çift süngerli pipo var 3 ayda bir sadece bir süngerini temizliyorum diğer 3 ayda diğerini ki bakteri kaybım az olsun. Haftada bir sünger temizliği yapmayın kesinlikle.
(Yukardaki arkadaş sık sünger temizliği demiş ona atıfta bulundum. Bir de sık kelimesini vurgulamak için büyük yazdım yanlış anlaşılmasın.)[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 01:00:53[/EDIT]
Yalnız pipo filtrede SIK sünger temizliği yapmayın bakteriler gider. Onun yerine ben de çift süngerli pipo var 3 ayda bir sadece bir süngerini temizliyorum diğer 3 ayda diğerini ki bakteri kaybım az olsun. Haftada bir sünger temizliği yapmayın kesinlikle.
(Yukardaki arkadaş sık sünger temizliği demiş ona atıfta bulundum. Bir de sık kelimesini vurgulamak için büyük yazdım yanlış anlaşılmasın.)[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-29 01:00:53[/EDIT]
Ben de pipo kullanıyorum şelale veya baloncuklu haliyle kullan ikisindede oksijen veriyor ben daha sessiz diye şelale kullanıyorum. Temizlik konusunda biyolojik temizlikte çok iyidir fakat mekanik temizlikte aynı şeyi diyemeyeceğim akvaryumun dip çekimini ihmal etmezsen temizlik konusunda sorun yaşamazsın.
Benimde 40 litre akvaryumum var sadece pipo filtrem var haftada bir dip çekimiyle tertemiz herhangi bir sorun yok yani pipoyu tek kullanabilirsin.
Not:Fakat dip çekimini ihmal etme yoksa balıkların hastalanabilir dip çekimi çok önemli zaten,sadece pipo kullanıyosan daha önemli.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-28 00:20:03[/EDIT]
Ben de pipo kullanıyorum şelale veya baloncuklu haliyle kullan ikisindede oksijen veriyor ben daha sessiz diye şelale kullanıyorum. Temizlik konusunda biyolojik temizlikte çok iyidir fakat mekanik temizlikte aynı şeyi diyemeyeceğim akvaryumun dip çekimini ihmal etmezsen temizlik konusunda sorun yaşamazsın.
Benimde 40 litre akvaryumum var sadece pipo filtrem var haftada bir dip çekimiyle tertemiz herhangi bir sorun yok yani pipoyu tek kullanabilirsin.
Not:Fakat dip çekimini ihmal etme yoksa balıkların hastalanabilir dip çekimi çok önemli zaten,sadece pipo kullanıyosan daha önemli.[EDIT]akvaristmen12321,2023-08-28 00:20:03[/EDIT]
Akvaryuma Hayrat Suyu Konur Mu
Hayrat suyu hem test edin hemde bir bezle süzün çünkü bazı hayratlarda içinden partiküller geliyor.
Hayrat suyu hem test edin hemde bir bezle süzün çünkü bazı hayratlarda içinden partiküller geliyor.
İç Parazit İçin Hangi İlaç Kullanılmalı?
İç parazitse ilaç yerine sarımsaklı yem kullanabilirsiniz sarımsağın suyunu alıp yemlerle karıştırınca sarımsaklı yem oluyor veya direkt piyasada sarımsaklı yemler var onlarıda kullanabilirsiniz. Böyle de tedavi ediliyor.
Böyle okumuştum bir yer de youtube da videoları var sarımsak tedavisinin oradan yapılışına bakabilirsiniz. Eğer hastalık ilerlediyse balıklar yem yemiyorsa Lennie arkadaşın dediği ilaçları kullanmanız lazım. Tabii başka ilaçlarda kullanabilirsiniz balıkta iç parazit tedavisi yazıp google çıkan ilaçlardan birini ama ilacı iyice araştırın derim. iyi günler. [EDIT]akvaristmen12321,2023-08-27 13:05:58[/EDIT]
İç parazitse ilaç yerine sarımsaklı yem kullanabilirsiniz sarımsağın suyunu alıp yemlerle karıştırınca sarımsaklı yem oluyor veya direkt piyasada sarımsaklı yemler var onlarıda kullanabilirsiniz. Böyle de tedavi ediliyor.
Böyle okumuştum bir yer de youtube da videoları var sarımsak tedavisinin oradan yapılışına bakabilirsiniz. Eğer hastalık ilerlediyse balıklar yem yemiyorsa Lennie arkadaşın dediği ilaçları kullanmanız lazım. Tabii başka ilaçlarda kullanabilirsiniz balıkta iç parazit tedavisi yazıp google çıkan ilaçlardan birini ama ilacı iyice araştırın derim. iyi günler. [EDIT]akvaristmen12321,2023-08-27 13:05:58[/EDIT]
İç Filtre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
Ses olayını bilmiyodum ben de öğrenmiş oldum teşekkür ederim. İyi akşamlar
Ses olayını bilmiyodum ben de öğrenmiş oldum teşekkür ederim. İyi akşamlar
İç Filtre Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli
Akvaryumunuz küçükse iç filtre fazla akıntı yaratabilir dikkatli olun. (Yazdıklarım deneyimlerim ve duyduklarımdır hatam varsa düzeltin lütfen)
1. sorunun yanıtı:Akvaryumda filtre 7/24 açık kalması lazım diye okumuştum
2.sorunun yanıtı:Hava motoru dediğiniz heralde iç filtrenin kabarcık çıkarması eğer şelale aparatı varsa onu suyun üstüne iyi ayarlarsanız oksijen verir. Ben zamanında kullanmıştım herhangi bir oksijen sorunum olmamıştı.
3.sorunun yanıtı:Koku kısmını bilmiyorum ama yemlerken filtreyi kapatın çünkü balıklar yemi zor yakalar yemledikten sonra tekrar açabilirsiniz.
4.sorunun yanıtı:Hiç öyle sesten rahatsız oldukları ne gördüm ne duydum :)
Benim deneyimlerim ve duyduklarım bunlar inşallah işinize yarar. İyi akşamlar.
Akvaryumunuz küçükse iç filtre fazla akıntı yaratabilir dikkatli olun. (Yazdıklarım deneyimlerim ve duyduklarımdır hatam varsa düzeltin lütfen)
1. sorunun yanıtı:Akvaryumda filtre 7/24 açık kalması lazım diye okumuştum
2.sorunun yanıtı:Hava motoru dediğiniz heralde iç filtrenin kabarcık çıkarması eğer şelale aparatı varsa onu suyun üstüne iyi ayarlarsanız oksijen verir. Ben zamanında kullanmıştım herhangi bir oksijen sorunum olmamıştı.
3.sorunun yanıtı:Koku kısmını bilmiyorum ama yemlerken filtreyi kapatın çünkü balıklar yemi zor yakalar yemledikten sonra tekrar açabilirsiniz.
4.sorunun yanıtı:Hiç öyle sesten rahatsız oldukları ne gördüm ne duydum :)
Benim deneyimlerim ve duyduklarım bunlar inşallah işinize yarar. İyi akşamlar.
Kum Altında Yaşayan Nerite Salyangoz
Nerite salyangozu aynı davranışı sergiler mi emin değilim ama benim elma salyangozlarım fazla ışıktan kumun altına giriyolar. Işıktanda olabilir dikkatli olun.
İyi akşamlar.
Nerite salyangozu aynı davranışı sergiler mi emin değilim ama benim elma salyangozlarım fazla ışıktan kumun altına giriyolar. Işıktanda olabilir dikkatli olun.
İyi akşamlar.
SON MESAJLAR
- Kök Hakkında Bilgi Onrunl19, 10:41
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Orhan76, 10:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 09:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitki Üzerindeki Tüy Gibi Garip Uzantılar altum123, 08:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Axolotl Aguamentist, 07:37
Yeni Üye Forumu - Bitkilerin Uyum Sağlaması Aguamentist, 07:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Anubias Bitkisi Aydınlatma İhtiyacı K0L0Ni, 07:28
Bitki Türleri ve Bakımı - Sarı Prenses Kuhli Durumu Akvaryum karides, 07:17
Yeni Üye Forumu - Balığıma Saldırıyorlar tynoa, 04:27
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balığı Ve Tarçın Akvarist Batuhan, 03:09
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Dış Filtre Öneri Xelpid, 01:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Goldfish Akvaryum Kurulum Önerileri ahmetfiratozkaya, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seyyar Sump Ne Kadar İşe Yarar Hüseyin C..., 23:48
Filtreleme Seçenekleri - Ölen Balığımı Karideslere Vermek ..-Tuncayyyy-..., 23:36
Yeni Üye Forumu - Ev yapımı süper sıvı gübre, resimli ( test edildi, onaylandı) Hüseyin C..., 23:35
Taban ve Gübreleme - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:32
Akvaryum Tanıtımı - Bahçeye Koi/Japon Balığı Havuzu Oluşturmak Hakkında GhostKoi, 23:14
Yeni Üye Forumu - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 23:04
Akvaryum Tanıtımı - Bazalt Kum Hagenin Tahtını Sallayacakmı Tuffi, 22:52
Taban ve Gübreleme - Alabama Nehri Biyoloji Tankı Minikhobici, 22:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 25x25x25 Küp Akvaryumumun Hikayesi Busra1753, 22:47
Akvaryum Tanıtımı - Flowerhorn Bölmeli Akvaryum MuhammetBal, 22:25
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetra Hk. Klesvikss, 22:17
Yeni Üye Forumu - Betta Yumurta Dibe Çöktü Smet200146, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum %100 Su Değişimi Durumu Akrattin, 20:51
Yeni Üye Forumu - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 20:46
Akvaryum Tanıtımı - Bu Akıntı Danio İçin Uygun Mu? mustafakrml, 20:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Baloncuk/toz Tanesi Sorunu koraykbl, 20:21
Yeni Üye Forumu - Eskişehir Camcı Önerisi 1403balik, 19:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50-35-35 1 Aylık Tankım Srknatmn, 18:57
Akvaryum Tanıtımı - Tuzlu Su Kurulumu Tortuga7, 17:03
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Sadece Dere Kumu Ve Tablet Gübre altankanat, 16:54
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Ultramax 1000 Dış Filtre Dizilimi secreteriat, 16:47
Filtreleme Seçenekleri - Fotosentez TurX, 16:45
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumum TugayÇınar, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Bitki Tavsiyesi syerli, 16:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beslediklerim Bölümü Hoppala, 15:52
Forum ve Site Hakkında - Karides Akvaryumu bahadir22, 15:18
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Bu Akvaryuma Yetermi Bırak beni, 15:15
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balıklarımın Vücudu Kanlandı ahmetfiratozkaya, 14:53
Yeni Üye Forumu - Beta Balığımın Akvaryumu kerimkoz, 14:01
Yeni Üye Forumu - Crystal Karides İçin Öneri Ve Sorular TahaSelimYILMAZ, 13:39
Omurgasızlar - Lowtech Walstad Akvaryum Samnastrp, 13:17
Akvaryum Tanıtımı - Zemin Önerisi Veronicax, 13:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Kurulum melih547, 13:11
Yeni Üye Forumu - Japon Balıklarıma Oksijen Yetersizliği.. GhostKoi, 11:34
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Akvaryum K0L0Ni, 09:21
Yeni Üye Forumu - 20x20 Küp Beta Akvaryumu anil1912, 01:08
Akvaryum Tanıtımı - 40x40 Karides Akvaryumu anil1912, 00:58
Akvaryum Tanıtımı - Fluval Fx4 Vs Aquael Ultramax 2000 Dış Filtre dtceko, 00:27
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yavru Pleco voltran 10:29
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:32
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:32
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 09:32
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:26
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:21
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 09:21
- Leleupi scorpion26 09:21
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 09:21
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-05/01/26 osmandbnl 09:15
- Mdf Akvaryum Dolabı osmandbnl 09:15
- Lowtech İçin Sıvı Gübre Arıyorum. osmandbnl 09:15
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 08:40
- Half Black Lepsites, Etimesgut, Dişi Olan Hamile. ozkan61 08:39
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:32
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:23
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:23
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:23
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 07:30
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 07:30
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:18
- Katil Salyangoz Esakvarist 06:08
- Katil Salyangoz Esakvarist 06:08
- Tasarımlı Akvaryum Tonikross 06:06
- Hb.white Lepistes jaloreef 01:10
- Akvaryum jaloreef 01:10
- Apistogramma Şahinöztürk 01:08
- Mikrogeophagus Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler. koyu 00:18
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 22:49
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 22:49
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 22:38
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 22:38
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 22:03
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 22:03
- Java Fer Türleri Balikcidede 22:03
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 22:02
- Powerled Armatür Bysam 22:02
- Creaqua Askı Profili Ve Aparatı Bysam 22:02
- 107 Farklı Tür Bitki %10 İndirim🌼🌺 hasancn 21:46
- Bitki Budama Seti hasancn 21:46
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 21:46
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 21:23
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 21:23
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 21:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 21:02
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 21:02
- Bitki Çeşitleri emreemin 21:02
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 21:02
- Red Sea - Reef Base - Aragonit Kum Borman 20:44
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:09
KULLANICILAR
- 103 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
Liga,
Feanor,
Baharhan,
reprise,
Oquanus,
darkaura,
İsmail YILDIRIM,
nadas06,
Orhan76,
pitsem,
Aguamentist,
kambortam,
ciways,
Quersian,
MiSoSiKiaN,
ercane,
AtlasPoyraz,
muhammedatmaca,
TurX,
inatci37,
wolf06,
suatcan,
scorpion26,
fikret43,
osmandbnl,
EmreCev,
rockhl,
incaia,
demasonici,
Redrainbow,
Atooken,
Czhem,
Ozzgur,
Furcifer,
ozan_1903,
SuperSport,
mertozgun,
GokKurt,
Umt61,
Mehari,
Kaleydoskop,
hayalet002,
fatih0606,
Kaan Demirci,
mustafakrml,
dogukany52,
ersin ün,
KaanE,
mutlubaba,
nikon_,
twinsoul,
blackstonep,
FurkanÇ,
reis25,
utkboran,
CEM KIRCALI,
İASK77,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.