ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2298
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 59 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1586 [2.43 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
341 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Camcıya Akvaryum Yaptırmak
[QUOTE=Alikokiko]
Can kalınlığı önemli değil ama 80×35×30 gibi bi akvaryum yaptırmak istiyorum ortalama kaç tutar[/QUOTE]
Küçük bir araştırma yapsanız aradığınız soruların cevabını bulabilirsiniz.
[URL]https://www.akvaryum.com/kac_mm_cam_kullanilmali_makaler_21_978.asp[/URL]

Cam fiyatları
[URL]https://avcioglucam.com.tr/files/cam_fiyat_listesi.pdf[/URL]

Bunlara ek olarak ustanın masrafı, emeği ve hayalleri. Tahmini bir aralık bulabilirsiniz herhalde.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-08-02 02:05:50[/EDIT]
Neden Hep Çiklet ( Cichlid Türleri) Balık Besleniyor?
Göz doyurucu, üretimide bakımıda kolay.
Ama en çok canlı doğuran veya beta bakıldığını düşünüyorum.
Yan Sump İle İlgili Bütün Sorularım(sorunlarım)
Bu hacimlerde sump faydadan çok zarar, hacmi iyice küçültmek yerine şelale veya pipo filtre kullanmak yeter artar.
144lt için sump veya dış filtre olabilir.

Yavrular filtre emiş kısmından girmemesi için önlemler alınmalı. Örneğin dış filtrede emiş kısmına sünger geçirebilirsiniz, kirlendikçe kolayca temizlenebilir. Sumpta bunu yapmak daha zor.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=Tataaa4325]
Anladım. pazarlık yaparım. Astronot için uygunluğu nedir? demek istediğim mesela astronot için 120x60x60 gibi ölçüler mi uygun yoksa mesela 140x50x50 gibi daha uzun ama ince ölçüler mi uygun[:?] bu akvaryumun mobiyası güzelmiş.[/QUOTE]
Önceki mesajı düzenledim kişisel görüşümüde yazdım mobilyaya bakarak.

Astronot beslediğim balık değil ama enine boyuna büyük balık olduğundan ben 120x60x60 ı tercih ederdim. Hacim olarakta yüksek.
Volta atacağına birazda enine yüksekliğine baksın akvaryumun. [:)))] Yanlış hatırlamıyorsam öncekilerin bazılarında yan sump vardı uzunluğu her türlü kesiyor yani.

Alması gibi satmayıda düşünürsek uzun akvaryumları sığdırmak zor olduğundan müşteri potansiyeli azalacaktır. [EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-31 17:24:07[/EDIT]
[QUOTE=Tataaa4325]Babam mesafe açısından bunu attı;
[URL]https://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-temiz-akvaryum-1244157772/detay[/URL]
sizce bu uygun mu? yoksa uzun olanlar daha mı iyi? birde özel yapım cam ne demek?[/QUOTE]
Sıfır olsa 10 20 30 bin neyse derim de ikinci el için fiyatı bana yüksek geldi. Ufak pazarlıkla 10 bine düşecektir de biraz daha indirmeye çalışın. [:)))] Bir insan akvaryumu satışa koyduysa gözden çıkarmıştır. Bugün olmazsa yarın fiyatı düşürmek zorunda kalır.

Özel yapım dediği belirli bir markaya yaptırmamış, kendi yapmış veya yaptırmış. Gidipte lamine veya temperli camdan yaptırabileceğini sanmam. [:)))]

Boyutlar arasında pek fark yok. Hatta standartlaşmış ölçülerde olduğundan daha çok talep görebilir.

Ürünlerin sağlamlığını tahmin etmeye çalışsak açık ara bu ürüne oy veririm. Bir öncekinin kaplaması bana 20 senelik izlenimi verdi. Bu daha temiz ve modern duruyor görsellerde.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-31 17:13:20[/EDIT]
Tür Değişikliği Elimdeki Balıkları Vermek?
Forum ilanı, sahibinden, sosyal medya grupları gibi seçenekler var. En çok sahibinden işime yarıyor.
Lepistes Akvaryum
Yavruların saklanabilmesi için rafya kullanabilirsiniz.
Normalde yavrular yavruluğa alınana kadar zaman kazandırmak için kullanılsa da iş görür.
[QUOTE=Tataaa4325]
bu straforu kullanabilir miyim yoksa yenilemeli miyim? neye göre seçmeliyim? adamın cenazesi varmış başı sağolsun. aksayacak işlerimiz.[/QUOTE]
Gözle görülür deformasyon yoksa değiştirmesenizde zararı olacağını sanmam. Akvaryumu kurduktan sonra yıllarca kullanacağınızı ve ucuz bir ürün olduğunu düşününce yenileyebilirsinizde.
Ben naylon masa örtüsüyle kitap kaplar gibi kaplayıp kullanıyorum, görsel açıdanda rahatsız etmiyor. Sadece görülen kenarına benzer bir şeyler denenebilir.
Oturmuş Akvaryumda Filtre Değişimi?
Benzer durumda şöyle bir yol izledim; eski süngeri yıkadığım suda yeni malzemeleri yıkayıp bir süre iki filtreyi birlikte çalıştırdım.
Xps straforlar 120x60 şeklinde satılıyor(en azından gördüğüm kadarıyla), eksik gelen yeri kendi tamamlamıştır. Sert strafor ezilir veya bükerek kırılabilir, akvaryum bu şekilde kıramaz.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-30 18:09:35[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 21 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.