ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrl_20
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2009 14:56
Son Ziyaret:
01 Eylül 2012 21:55
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
meral katipoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Meral ...
do you believe in miracles?

SON 10 MESAJI

koi balığım suda tepesinin üstünde duruyor:(

Dün ölen koim:( o kadar büyüt sonra kedilere yem olsun:) Renkli balıkların zehirli olduğunu duydum  sonradan neyseki bi şey olmadı havyanlara
koi balığım suda tepesinin üstünde duruyor:(
 Teşekkür ederim sabahtan beri hava taşını ağzına tutuyodum başlarda solungaçlarını hareket ettiriyodu yok artık solungaçları da hareket etmiyo  o kadar zaman baktım ya çok güzeldi kocaman olmuştu:((( Bi daha koi falan beslemem ne kadar iyi bakarsak bakalım akvaryum onlar için eziyet:(
koi balığım suda tepesinin üstünde duruyor:(
Bilmiyodum:( ama öldü sanırım ağzını da hareket ettirmiyo artık:((((((
koi balığım suda tepesinin üstünde duruyor:(
Arkadaşlar yardım edin! dün bi şeyi yoktu ama havalar çok sıcak ve filtre bozulmuştu hava motoru yetersiz kaldı sanırım... Bugün baktım rengi solmuş, çok ağır nefes alıyor ve hareket etmiyor:( hemen sudan çıkardım soğuk bi suya koydum motorla hava veriyorum ama bi değişiklik yok kurtaramaz mıyım balığı mı? bi bilginiz var mı ne yapabilirim:( balığın boyutlarıda bayağı büyük 30 cm falan 2 yıl oldu alalı... Akvaryumda koi beslemek gerçekten yanlışmış ama şuan bunu düşünmek için geç... bu kısa sürede onu nasıl kurtarabilirim:(
Balığım Bloat oldu (fotoğraflı)
Mesut bey müneccimmisiniz anlamadım:) dip yemi aldım şimdi bi hareketlendi ki sormayın yavaş yavaş yemde yemeye başladı ilginç gerçekten tekrar sağolun.
Balığım Bloat oldu (fotoğraflı)
 10 gün oldu hala yem yemiyor bezelye yediriyordum ama onuda yememeye başladı  kabızlık bu kadar sürer mi? Tekrar ilaca başlasam mı bilmiyorum. Kabızlık mı, hastalık mı anlamadım... 10 gündür dışkı yaptığını görmedim başta karnı şişti ama şimdi pek şişlikte yok gibi ayrıca zayıfladı ve çok durgun
 ( diğer balıklarım koi ama bu balığım açıkçası çakma koi:) koi diye aldım yavruyken bıyıkları çıkmadı  bu yüzden daha mı dayanıksız acaba)
mrl_202012-01-13 16:57:48
Balığım Bloat oldu (fotoğraflı)
Mesutok çok teşekkürler söylediklerin mantıklı geldi gerçekten balığım diğerlerinden daha çok yem yiyordu dediğin gibi kabız olabilir ilacı bırakıcam  bu arada su değişimi yaptım.
Balığım Bloat oldu (fotoğraflı)
 Balığım bi kaç gün önce yemi tükürmeye başladı karnında şişlik olması nedeniyle bloat olduğunu düşündüm. İlk defa böyle bi şey başıma geldi gayet sağlıklılardı ne zaman akvaryumcu bana çubuk, süngerimsi yemleri övüp, sattı ondan sonra sorunlar başladı (yemin adı tetra pond koi sticks)dip yemi kullanırken hiç bi sorun yaşamıyordum:( Tedavi için  Bloat hastalığıyla ilgili çok araştırdım sonunda metronidazole flagyl 500mg ilaç aldım. Flagyl tedavisi için herkes farklı bi yöntem yazmış şırıngayla ağzına sıkma, yemli ilacı yedirme falan... bende genelde yapıldığı gibi hapı ezip sularına karıştırdın pek faydası  olmadı sanki bugün 3.günümdeyim  hafif karnı indi sanki ama hala yem yemiyor. Bu kez yemli ilacı verdim yine kustu bende dayanamadım ilacı çok küçük kırdım suya attım yedi :) ilacı tükürür diye korktum ama çıkarmadı yada çıkaramadı bilmiyorum sizce hatamı yaptım direk ilaç yedirmekle ama şuan gayet iyi gözüküyo... yalnız yem yemeyince haşlanmış bezelye verdim çok güzel yiyiyo anlamadım hastaysa bezelyeyi de yememesi lazım değil mi? Cevap verirseniz sevinirim.




mrl_202012-01-09 19:16:00
Japon balığım ölsün istiyorum :S(fotoğraflı)
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, balığım en son gözü düştükten sonra öldü maalesef:( ama ölmesi daha iyi oldu çektiği işkenceden kurtulmuş oldu.
Japon balığım ölsün istiyorum :S(fotoğraflı)

Dropsy değil çünkü bi balığımız dropsy den ölmüştü  bu balık dışkısını gayet rahat yapıyo ( hemde öyle böyle değil:))) bide şu var  balık büyüdü bayağı aynı boyutunda kalmadı. Akvaryumdaki koiler fileden sarkan yüzgeçlerini hep yediler ama iyileşip tekrar eski haline geliyo hatta sırtında su dolu kesecikler oluştu patlattık iyileşti şimdi de gayet iyi... Dediğiniz gibi denge keseleri patladığı için yüzemiyo olabilir parazit olduğunu düşünmüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.