ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmet_41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2010 16:28
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2017 20:09
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet sarı
Doğum Tarihi:
10 Mart 1974
Yaş:
50
İl:
Kocaeli
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet sarı

90x40x40 L144 albino longfin damızlık

60x50x50 L144 albino longfin yavru

SON 10 MESAJI

Allah rızası icin bakın
Aleyküm selam,sarı prenses iniz akvaryumdaki liderliğini kabul ettirene dek bu kavga sürecek,akabinde ortam bi nebze sakinleşecektir,sonuçta bu hayvanların doğasında bu var,telaş etmeyin.bence burada daha önemli olan konu akvaryumunuzda uyumsuz türlerin bir arada olması.bildiğim kadarıyla ıceman,zebra uygun değil ve yunus içinde hacim küçük,yanlışım varsada lütfen düzeltin.ama kavga bi süre sonra sona erecektir.sağlıklı hobiler.
ara fon derze ne kadar derz renklendirici atılacak
[QUOTE=barinj]arakdaşlar arka fon çalışmamda sona geldim ve ne kadar ölçüde derze ne kadar boya katıcam bilmiyorum.. polisan derz renklendiricisi aldım ve ne kadarı katıcam derze bilmiyorum..  fonun boyu 100x50 [/QUOTE]
 Ulaşmak istediğin rengi elde edecek kadar kullanabilirsin,kolay gelsin.
Kum şelalesi+3d arkafon+değirmen+yanardağ çalışmam
[QUOTE=BySeZaXxX]Straforları birbirine yapiştirirken her yerine mi yoksa sadece kenarlarina mi sürdünüz?[/QUOTE]
Köşelere sürmek yeterli oluyor.


[QUOTE=ery.aldmr]Bende videonuzdaki yanardağı yapmak istiyorum baya araştırdım fakat bulamadım yardımcı olurmusunuz. ayrıca resimler gözükmüyor
[/QUOTE]
Tabiki,straforu şekillendirin,hava taşını içine yerleştirin.hava taşının üzerine kırmızı led yerlerştirin(su girmemesi için izole edin).hepsi bu.takıldığın yer olursa detaylı çalışma yapabiliriz.kolay gelsin..
Kum şelalesi+3d arkafon+değirmen+yanardağ çalışmam
[QUOTE=reddiye] Elinize sağlık, tebrikler. Boya olarak ne kullandınız acaba? [/QUOTE]
Teşekkür ederim.uzun zaman oldu bakmayalı geç cevapladığım için özür dilerim.boya olarak kendi çalıştığım işyerinin üretimi olan.''senta su bazlı tüp boya''ve senta mix universal renklendirme,tüplerini ''PVA'' adlı su bazlı boyaların hammaddesin olan ürünü kullandım(pva aynı zamanda suya dayanıklı derz dolgularında hammaddelerininden biridir.iç ve dış cephe boyaları için ayrı özellikte pva kullanılır.silikonlu derz dedikleri strenli  pva nın kendisidir. )bahsettiğim pva ya renklendirme sistemlerini kullanarak istenilen renk elde edilebilir.bu ürünü bulamayan arkadaşlar forumlarda anlatılan uygun derz dolguları kullanmalıdır.
ahmet_412013-12-03 11:23:36
Kum şelalesi+3d arkafon+değirmen+yanardağ çalışmam
Teşekkür ederim,yukarıya taşınan kum,dediğiniz gibi delikten ön tarafa dökülüyor.ben hava taşı kullanmıyorum,direk hava hortumunu boruya silikonlayarak ekliyorum.kumun tıkanması kum seçiminden kaynaklana bilir veya kullandığınız dirseğin eğim derecesinden.kumun bitmesi ise,şelaleden dökülen kumun alttaki depoya inmeden başka taraflara dağılıyo olması olabilir,gözlemlerseniz mutlaka sorunu bulacaksınız.sizin şelalede çok başarılı,güzel duruyor.bitmiş halini merak ediyorum.saygılar bizden,kolay gelsin.

[QUOTE=ats_s] Hocam ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş, merak ettiğim bir konu açıklarsanız sevinirim.
Bende kum şelalesi yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum ama belli bir süre sonra ya kum bitiyor ya tıkanıyor. Plastik boru, ucunda dirsek kullanıyorum. Alt taraftan hava hortumu ucunda hava taşı şeklinde yapıyorum. 
Sizinkinde anladığım kadarı ile fonun arkasında  depo gibi bir alan oluşturmuşsunuz. Şeffaf boru ile kumu o depoya taşıyorsunuz depoda hava yukarıdan çıkıyor kumlar fonun ön tarafına nasıl iniyor orayı anlamadım hocam. Orada bir delik var ama oradan mı kayarak ön tarafa dökülüyor.
Bir de kumun döküldüğü yerden hava taşımı kullanıyorsunuz yoksa direk hava hortumunu mu kullanıyorsunuz. O kısmı anlatırsanız çok makbule geçecek. 
Benim yaptığım bir kum şelalesini de ekliyorum. saygılar.

[/QUOTE]
Kum şelalesi+3d arkafon+değirmen+yanardağ çalışmam
[QUOTE=koyufnl]Tebrikler gayet güzel bir çalışma olmuş. :) [/QUOTE]

Teşekkür edrim yavuz bey,sizin şelaleyi göremedik ? :)
Kum şelalesi+3d arkafon+değirmen+yanardağ çalışmam
[QUOTE=Altug Ayhan]Tebrikler,elinize sağlık gerçekten  Merak ettiğim bir konu arka fondaki boya zamanla (1-2 sene) rengi soluyormu?[/QUOTE]
  Teşekkür ederim,bir önceki yaptığım fon,sanırım 2yada3 yıl oldu,hiçbir problem yok
Kum şelalesi+3d arkafon+değirmen+yanardağ çalışmam
 Öncelikle selamlar,Kum şelalesi,3D arka fon,değirmen ve yanardağ çalışmasından oluşan bir fon yapımını siz değerli arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Yapmak istediğim fon şekli için öncelikle 5cm kalınlığındaki straforları birbirlerine akvaryum silikonu ile yapıştırdım ve lehim tabancası ile kesimine,şekillendirmesine başladım.
 (Kullandığım malzemeler.lehim tabancası,falçata,akvaryumsilikonu,hava taşı,kırmızı led,5cm kalınlığında strafor,14mm şeffaf hortum,renklendirme boya tüpleri.strenli suya dayanıklı PVA)




 Şelaleden düşen kumumuzun tekrar yukarı çıkmak üzere tolandığı(depo)yer.




 Yanardağımızın içine yerleştirdiğimiz hava taşı ve kırmızı led ışık(silikonlu led)

 Şelaleden düşecek kumun havaile birbirinden ayrıştırıldığı depo.tek çıkan hortumdan kum hava yardımı ile yukarı taşınıyo.çift olarak görünen hortumumuzdan hava kabarcıkları akvaryumumuzun üzerine tahliye olduğu kısım


 Boyama aşaması



 Buyrun buda Videomuz.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=CLUb0OEO2ss[/VID]



ahmet_412013-03-29 10:16:25
Youtube Videolarını Yayınlamak İçin
[VID]0OEO2ss[/VID]
ahmet_412013-03-28 13:57:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.