ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SALSA01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Şubat 2011 10:55
Son Ziyaret:
27 Nisan 2017 18:19
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Çağlayan
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1974
Yaş:
50
İl:
Adana
Meslek:
Serbest -Sigorta Acenteliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay Çağlayan

SON 10 MESAJI

Colisa Alabilirmiyim?
Colisa lalia yani cüce gurami,türünün en sakin barışçıl örneğidir.>Canlı doğuranlarla en bakılabilecek türdür.Ayrıca kolay kolay yavrulara ilişmez,aksine koruyucu olduğu bile söylenir.
Ramirezimin Cinsiyeti nedir?
Balığın ramirezi olmadığını bolivian ram olduğunu yazan arkadaşımız sanırım  ram kısmını farklı bir türün devam ismi sanıyor.Biraz daha dikkat etmesini öneririm.
anne karnında yavru fotoğrafı çektim :)
Doğumun son saatlerinde ve hatta günlerinde arkadaşımızın ki gibi özellikle açık renkli dişilerde yavrular belirginleşir ve resimdeki gibi gözleri zorda olsa seçilebilir.Olmaz diye iddia eden diğer hobici arkadaşlar da dikkat ederlerse görebilirler.
özel ırkmı ?
Sarı kuyruğu olan muhtemelen endler kırması bir lepistes.Endler de aynı familyadan bir balık türü.
Şelale filtre fırsatı
Bu bahsi geçen RS2000 içerisindeki malzemeleri çıkararak siz istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz,size kalmış orası.Ama içerisinde gelenler başlangıç için oldukça yeterli ,biyolojik filtre çok başarılı.Tüm akvaryumlarımda bu filtreden var.Hatta bir tanede yedek açılmamış duruyor.
Hayalimdeki akvaryuma yeni bir adım
Ben bir inşaat mühendisinin yaptığı işi tanımlarken yazdığı mütayitlik e taktım .Nasıl olabilir diyorum.
evcilal.com hakkında.
Adana'da yaşadığım için sürekli mağazalarına gitme şansım oluyor,paketlemeleri nasıl yaptıklarına,ellerinde olmayan bir ürün siparişi için nasıl uğraştıklarına defalarca şahit oldum.Bir kaç akvaryumcudan alışveriş yaparken artık sadece Evcilal isimli web sitesine sahip dükkan ismi Guppy olan firmadan alışverişlerimi yapıyorum.Bir de akvaryumları oldukça temiz ve düzenli,balıkları da çok sağlıklı.Son olarak kendi ithalatlarını da yapmaya başladılar,pek çok canlıyı daha uygun fiyata getirebileceklerini tahmin ediyorum.Hiç korkmadan alışveriş yapabilirsiniz,kesinlikle yanılmazsınız.
Ramirezi Akvaryumum

Resimlerdeki kızım evet,teşekkür ederim.Isıtıcı eski bir ısıtıcı ve boyu akvaryumun boyundan uzun malum çapraz koydum ama haklısın,görüntü çirkin olmuş.Atletli kişi de benim ,hiç farketmemiştim kendimin bir kısmımın göründüğünü ,çok dikkatli bir arkadaşsın.Sevgiler,saygılar.

Ramirezi Akvaryumum
Fotoğraf:

Uzunca bir süre ara verdiğim hobime tekrar başladım,canlı doğuran tankı hazırlarken,tesadüfen Ramirezi leri gördüm.Eskiden bu balıkları bulmak pek mümkün değildi,gerçi şimdi olan pek çok şeyi bulmak da mümkün değildi.Bu balıkları bulunca hemen 2.bir tank yaptım canlı doğuranları ayıracağım sadece Ramirezi tankı olacak.Şu anda 2 erkek 4 dişiler ve hepsi de çok sağlıklı.Alalı 10 gün oldu fakat renkleri canlanmaya başladı,yer tutmaya başladılar,ufak tefek kavgaları oluyor,güzel ve sağlıklı balıklar oldukları için satın almıştım,yanılmamışım.

Boyut (cm):70x25x30
Kapasite (litre):
Canlılar:Ramirezi ve canlı doğuranlar.Bir kaç gün sonra sadece Ramirezi ler kalacak ve bir kaç çeşit bakımı kolay,zahmetsiz bitki (tütün,limon,saz gibi)

Malzemeler:Atmanın 100 w 10-12 yıllık ısıtıcısı,şelale filtre,dere kumu,kuvarz kum ve lav kırığı karşım taban
                                    
Akvaryum Bakımı:Akvaryum henüz bir aylık,herhangi bir bakım yapmadım diyebilirim.Son hafta 4/1 suyunu değiştirdim,su oldukça berrak ve temiz.Değerleri de muhtemelen iyidir,hiç kayıp olmadı.

Kullanılan Yemler:Ramirezi ler beni yem konusunda biraz zorladı,yaklaşık 8-9 çeşit yem aldım.Hepsi de kaliteli belli markaların.Bunların için tetramin ve tropicanın bitkisel pul yemini severek yediler,diğerlerini resmen tükürdüler.Artemia,kan kurdu,tubifexs kurularına da pek yüz vermediler.
Sonuçta besleniyorlar,ilerde diğerlerine de alıştırırım.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:İLaç olarak Canlı Doğuranların bir kaçında beyaz benek oldu,metilen mavisi ile hemen çözüldü.Bunun dışında herhangi bir katkı kullanmadım.Bitkiler için ise sadece tablet gübre ve son bir haftadır da sıvı gübre (seranın) kullanacağım.

Tarsus Hayvanat Bahçesi zavallı balıklar
Yazılarım düzgün görüntülenemiyor sanırım ,kusura bakmayın.Bu tür manzaralar zaten akvaryumcuların pek çoğunda var ,bir şey olmaz hemşerim diyerek geçiştiriyorlar fakat burası hayvanat bahçesi .Veterinerleri mevcut uzmanları mevcut geçen sarı bir piton yılanını inanılmaz bir ustalıkla naklettiler buraya hayran kaldım,fakat bu görüntüleri anlayamıyorum.Belediye ye bildirin diyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.