ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Beth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2011 21:48
Son Ziyaret:
14 Haziran 2013 00:06
Toplam Mesaj:
143 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aslı Deniz
Doğum Tarihi:
09 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Agri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aslı Deniz

SON 10 MESAJI

semender arıyorum
Yaklaşık 2-3 sene önce 1 defa internette axolotl satışını gördüm.. musa akvaryum da vardı.. belki kendileriyle iltişime geçerseniz tekrar getirir.. ama bulursanız bile bilgi bulmak için bol bol yabancı forumlarda dolanmak zorunda kalacaksanız.. bol şans

Semender
Semenderin türü küçük semender ise en fazla 8-9 cm olur ancak o semender için bile çok küçük akvaryumunuz.. koyu renk taş ve kayalarla mağaraları daha çok severler, bol bitkili az akıntılı akvaryum onlar için idealdir.. elodea, saz ve bacopa monnieri sadece odaya giren ışıkta bile yaşayabiliyorlar ancak pek büyüyemiyorlar. Semenderin türüne göre değişiklik gösterse de ev ortamında bakılan semenderler genelde sabit sıcaklıkta yaşadıklarından, sadece hastalandıklarında yada su değerlerini sevmediklerinde karasal alana çıkarlar.. Akvaryumunuz full dolsa 7,5 litre alıyor karasal alan için bunun en az 2 litresinden fedakarlık yapacağınızı düşünsek ayrıca birde üstünü kapatacaksınız hayvana hücre hapsinden beter olur ayrıca görsel olarak sizde bir zevk alamazsınız.. 50 cm lik akvaryum bile 1 tane küçük semendere zor yetiyor siz düşünün.. eğer yinede semender alıp beslemek gibi bir düşünceniz varsa benim semenderim ne balık yavrusu ne kiraz karidesleri yememişti, hatta fasulye böceği attım kıpırdıyor diye ondan bile kaçtı.. Umarım daha büyük bir akvaryumda şanslı bir semenderiniz olur.. 
Red Claw Crab (Sesarma bidens)
Teşekkürler.. Cesaret edip bir daha alabilirsem işime yarayacak bilgiler.. 
Benim yengeçlerim öldüğünde biraz iğrenç olacak ama öldüğüne emin olana kadar ayrı bir yerde tutuyorum.. Öldüklerine inanmam 2 gün sürüyor.. Umarım üretiminiz başarılı olur sizde bize bakımındaki sırrı söylersiniz.. 
Beth2012-06-27 19:55:57
Kıbrıs'a küçük hayvan götürmek ?
Kıbrıs'a semender, kuş ve benzeri küçük hayvan götüren var mı acaba? Kedi ve köpek hakkında bilgi almak biraz mümkün ama semender, kuş, balık, börtü böcek götürmekle ilgili bir bilgi bulamadım.. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Karantinası, yasağı yada benzeri bir şeyi var mı?  
yavru semenderler
Üzüldüm kaybınıza.. Umarım nedeni bulaşıcı bir hastalık değildir.. 
Sizin deneyimleriniz olmasa herhalde yavru sahibi olduğumda çok sıkıntı çekerdim =) şimdi muhtemelen daha rahat olacak.. Tabii yavruları olursa... 
Semendere toprak
Size tavsiye genel olarak yuvarlak taşları kullanın.. Eğer karasal alana biti koymak istiyorsanız küçük bir saksı içine dikerek saksıyı taşların arasına gizleyebilirsiniz.. Google görsellerde "newt tank" yazarak ararsanız bir sürü örnek bulabilirsiniz.. Ben kendim için fikir aldığım bazı resimleri ekleyeyim belki size de güzel fikirler verir.. Son resimdeki ince taşların adı kayrak taşı imiş.. Ayrıca unutmayın karasal alanda pek vakit geçirmiyorlar uygun koşullar sağlandığında.. 1.5 yıldır bende olan semender hasta olmadıkça yada su değerleri çıldırmadıkça karaya adım atmıyor.. 


Kaplumbaga Akvaryumu
Kusura bakmayın ama kaplumbağalarla ilgili en az 50 başlık var, hiç bir şey okumadınız mı merak ettim .. Neyse klavye aşınmaz ya bide ben yazayım.. Kaplumbağalar sıcak suyu severler , ısıtıcı olması lazım yani.. Eğer suyunuz sıcak dışarısı soğuk olursa üşütüyorlarmış, birde ısıtıcı uv lamba yada güneş ışığı etkisi yapan özel lambalardan (detayını bilmiyorum) lazım.. Bunun yanında kaplumbağalar çift yaşamlıdır.. Yani karasal alan da lazım.. Örnek olarak gördüğümde hoşuma giden bir ürünün linkini vereyim.. Ben semenderime istediğim şekil karasal alan yapamazsam bunlardan almayı düşünüyorum..  Ayrıca bu sitede kaplumbağa için bir çok aksesuar da var.. Besleyenler mutlaka dış filtre olmalı diyor buda ayrıca önemli olsa gerek.. Çocukluğumdan tecrübe ile şu an balıklarınızı yemiyor olsa da mutlaka ilerde tadına bakacak ve balıklarınızı canlı canlı yiyecek.. Bakacaksınız önce kuyruğu gitmiş balığın.. 1-2 saat sonra gövdesinin yarısı yok, zaten bu aşamadan sonra ölmüş oluyorlar.. Ama üzücü bir durum.. Birde tek tip yem vermeyin diyorlar.. Küçükken protein büyüdüklerinde sebze ağırlıklı beslenirlermiş.. Marul, salatalık, peynir gibi şeyleri de güzel yiyor 10-15 cm lik olanlar.. Ayrıca eğer kaplumbağanın alt kısmı pembe renk ise üşüttüğüne işaretmiş bu.. Arkadaşımın kaplumbağasına bakarken (1 aylık bir süre için) epey araştırmıştım =) 
Uzun ömürler dilerim kaplumbağanıza.. 
yavru semenderler
Çok tatlılar yaa.. Bende istiyorum bunlardan =) Merak ettim canlı yem kültürünüz hala sağlam mı? yoksa daha sonra almak zorunda kaldınız mı? yavrular sanki hiç büyümemiş gibiler =) çok şekerler .. Uzun ömür dilerim onlara =) 
Bende haftaya kızımı almaya gidiyorum (daha doğrusu tatile gidiyoruz dönüşte bizimle gelecek) umarım bir sonraki bahar bende yavru resimleri gösterebilirim =) 


Red Claw Crab (Sesarma bidens)
Moralinizi bozmak istemem, ama bu yazıyı yazdığımda daha 1-2 ay önce almıştım yengeci.. Şu an 2. yengeçten sonra bir daha almamaya karar verdim.. Ama öğrendiğim 1-2 şeyi daha ekliyeyim sizinkiler uzun ömürlü olsun =) 

O zamanlar bilmiyordum ama su sıcaklığına göre ömürleri kısalıyor.. Benim 2 yengecim de 6. aylarını bitiremeden öldüler.. İlk yengeç boğularak öldü sandım çünkü mangrow kökü devrilmişti.. Gerçi kayalar vardı istese tepesine tırmanıyordu.. 2. yengeç akşam çok sağlıklıydı.. Rengi parlak hareketleride normaldi.. Sabah baktım yoktu.. Kabuk değiştiriyor sandım, malum o dönemlerde hassas olup saklanıyorlar.. Ama akşama hala çıkmadı.. Her zaman saklandığı yere baktım ölmüştü.. Neyin yanlış olduğunu anlamak için araştırdım.. Rakamları çok iyi hatırlamıyorum şu an.. Ama 28 derece onlar için yeterinde soğuk değilmiş.. Bunu hatırlıyorum.. Aynı nedenle midyeleride kaybettim.. Aklınızda bulunsun.. Uzun ömürler dilerim kendilerine.. gerçekten çok güzel canlılar .. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.