ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
crayzfish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Temmuz 2011 11:41
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2014 20:08
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FIRAT KONDUR
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
MÜHENDİS
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

FIRAT KONDUR

200lt akvaryum

AFRO JALO REEF 5 ERKEK 20 DİŞİ
YUNUS 2 ERKEK 5 DİŞİ

SON 10 MESAJI

jalo reef sağ yüzgecinde yara şeklinde delik oluştu!

Şuan akvaryumda ölüm yok balıkların yüzüşleri ve neşeleri yerinde üzerlerinde yara tarzı beliti yok.Yüzmeyen iki balık vardı yem bile yemeyen onlarda yüzüyor ve yem yiyor.Bu akşam akvaryum suyunun yarısına kadar su değiştirip dip çekimi yapacağım.Butun malzemeleri temizleyip oyle balıkları koyacağım.Bakalım balıkların durumunda değişiklik olduğu taktirde bilgilendiricem sizi.

Hastalığın emin olun tek belirtisi yarayı farkettiğinizde balığın sonu çok yakın olduğudur..
 
Sizce ilaça kullanımını kesmelimiyim?
jalo reef sağ yüzgecinde yara şeklinde delik oluştu!
Hastalık olduğu kesin arkadaşlar bende o yuzden bilgi sahibi olun diye paylastım.Çünkü çok hızlı olum gerçekleşiyor ben yarayı farkettiğimde balıklar oluyor.2 gun oldu son çare sera bactapur attım.Dun aksam balıkların bazılarındada aynı yerde pulları kalacak gıbı duruyor.Balıklar suan ıyı durumda.Gözlemleyıp paylaşacağım.Vurma değil sadece jalo ve mapanga var.2 jalo da gozuktu bu olay ıkısını kaybettım.Bence cıddı bı hastalık.Akvaryumda ılk kez hastalık ve balık kaybı yasıyorum.En son 2 tane jalo aldım daha 1 hafta once ordan bulasan bı hastalık sanıyorum.
jalo reef sağ yüzgecinde yara şeklinde delik oluştu!
Merhabalar

Cuma akşamı jalo reeflerden bir tanesi suyun üzerinde nefes almaya çalıştığını farkettim.Balığın yüzüşü yavaşlamıştı elime alıp balığa baktığımda sağ yüzgecin arkası beyazlamıştı.Balığı birkaç saat sonra suyun dibinde yalpalarken farkedip yavruluğa aldım.Kaya tuzu koydum balık 1 saate kalmadan öldü.Şöyle birşey farkettim önce beyazlama sonra yaklaşık birkaç saat sonra delik seklınde yaraya dönüşüp balığı kaybediyorum.

Bugunde jalo reeflerden birini aynı sekilde suyun üzerinde nefes almaya çalıştıgını farkettim ve balığı 2 saat sonra az önce kaybettım.Başka balıklarda daha belırtı yok.

Kısacası balıkta gordugum belırtıler su uzerıne çıkıp nefes almaya calışana kadar degısıklık yok hstalık belırtısı.Su ustune cıkmaya basladıktan sonra dıbe cokup kısa surede olmesi.Yaklasık  yıldır cıchlıd beslıyorum ılk kayıplarım bu balıklardır.İlk defa çok saskınım.YARDIM VE GORUSLERINIZI BEKLIYORUM

DIP ÇEKİMİ  HAFTADA %20 YAPILMAKTADIR. 5 ÇEŞİT KALITELI YEM.DIŞ FİLTRE EHEİM KLASİK.SU DEĞİŞİMLERİNDE LT YE GÖRE KAYA TUZU İLAVESİ.

Balık türlerim jalo reef 1e 5 dişi 
                      mpanga 1 e 5 dişi


Her çeşit hastalıkla mucadele etmısımdır. Ama bu durum bıraz garip sizinle paylasmak istedim.Aynı bölgede yaralar


Arkadaşlar bu konu hakkında fıkrı olan yok mu?balıklara gelmış bir darbe yok hanı o olasılığı düşünmeyelım
Sarı Prenses Yumurta Sayısı Rekoru
Dün bende 5 dm lik sp den yumurta aldım bu sefer 32 tane.boyutuna göre cok iyi sayı.Valla zor  sayılar 40 küsürlü bende 1 kere aldım.Aynı dişi tekrar yumurta alsa eminim yine o sayılara çıkabilir.
3 dişi bp'de ağzına yumurta aldı :) ne yapacağım!
Ben 2.5 aydır sp ve mp besliyorum.Şuana kadar7 balıktan yumurta aldım.5. günlerinde KUSTURDUM VE  2 balığım 20 gün sonra tekrar yumurta aldı.Çok şükür kusturunca tekrar yumurta almıyor konusu soz konusu değil benım akvaryumumda.Şuanda sp lerimden birisi pazartesi yumurta aldı pazar kusturucağım.
Erkek Sarı Prenses ?
Genellikle erkekte olur ancak benim yavru aldığım dişide şuan agiz bölgesi siyah.Çünkü biraz streste yavrulama zamanı geldi aslında..anus vent kontrolü yapılmalı
2 ay oldu hala tık yok
SOYLE SOYLEYEYIM ARKADASLAR.ÖNCEDEN CANLI DOĞURAN BESLIYORDUM.9. AYDA 200 LT AKVARYUMU MP VE SP İLE DEĞİŞTİRDİM 2 TUR VAR.4 DİŞİ SP 1 ERKEK SP VE 6 DİŞİ MP 1MP ERKEK VAR.2 HAFTADA BIR 30 LT SU DEĞİŞİYORUM CAMLARINI SİLİYORUM.AKVARYUM MAGARA VE 2 ÇÖMLEKTEN OLUSUYOR.SUYUM HEP TEMIZ YIYECEKLERI KADAR YEM ATIYORUM YEM YERE DUSMEZ.4 SP DİŞİDEN VE 2 MP DİŞİDEN 2.5 AYDIR YAVRU ALDIM.AKVARYUMDA HUZUR VARSA YAVRU VAR.ERKEK SAYISI AZ OLMALI.DUNDE YINE YAVRU ALMADIGIM 1 AYLIK MPNIN SABAH AGZI DOLUYDU..KUM OLARAK SADECE MIDYE KIRIGI VAR..MUTLU OLUNCA YAVRU VAR...KISACASI BUNLARA DIKKAT.YEM OLARAK 3 ÇEŞİT KARISIK YEM ATIYORUM.KAZ CİĞERİ.BİTKISEL YESIL YEM VE SERA YEM
Sp besleyenler bakabilirmi?
Hemen söyle söyleyeyim 8 cm lik dişi sp var.Yumurtada aldım ondan şuan yumurta alalı 25 gün oldu yine akvaryumun her iki köşesine yuva kazıyor.Baskın bir sp benimkisi.
mavi prensesim çiftleşti...
Bikaç foto eklemek istiyorum..
Sarı Prenseslerim ve Ben
Balık sayınız uygun değil.1e sp ye 3 dişi oranı yapmalısın.Emin ol erkek sayısı akvaryumda çoğalınca çiftleşme olmuyor.Buna 1 hafta önce şahit oldum.Baskın mavi prensesin erkeği sürekli bi dişiyi kovalayıp bir dişiye kur yapıyordu.O kovaladığı dişiyi aldım akvaryumdan baktım erkekmiş ve balığı değiştirdim ertesi gün hemen dişi yumurta aldı...:D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.