ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gia_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2011 11:36
Son Ziyaret:
19 Nisan 2012 21:25
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
melis selcuk
Doğum Tarihi:
22 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yavru Tankı
Kumu çıkartmasınızda olur hatta daha iyi olur öyle arasına girip boğulma gibi birşey söz konusu değil .. Benimde 60 ltlik bir yavru tankım var içinde kum var bi kaç tanede bakımı kolay canlı bitki var yeni doğan yavruları direk olarak bu tanka atıyorum büyüyüp ana akvaryuma geçicek büyüklüğe gelene kdr orda yaşıyorlar .. pipo filtre tavsiye etmiyorum kesinlikle temizlemiyor filtre durduğu zmn direk olarak bütün pisliği akvaryuma veriyor..Normal filtre kullanıyorum hiç bir zararını görmedim yavrular içine kaçmasın diye file geçirdim suyu çeken yerine , akıntı fazla olmasın diyede su çıkan tarafını cama verdim .. Bir adette hava taşı ve ısıtıcı alırsınız.
Gia_2012-01-28 18:45:18
Lepisteslerimde Kuyruk Çürümesi ve Ağızda Beyazlaşma ! (Resimli)
[QUOTE=Halil_20]Bazılarının ağızlarında beyazlaşma oldu demişsiniz. Büyük ihtimalle balıklarınız  Columnaris hastalığına yakalanmış. Lepisteslerde en öldürücü hastalıktır. Hastalığın adı ile araştırırsanız balıklarınızdaki hastalık belirtileri ile aynımı görebilirsiniz. Genelde bu hastalığa  Mikofish ilacı  kullanılır.  Kullanma talimatına birebir uyarak kullanın . Akvaryumunuz bitkilimi ? Çünkü mikofish bitkilerinizi eritir aynı tuz gibi. Geçmiş olsun. [/QUOTE]

Balıkların ağızlarında beyazlaşma var ama dediğiniz hastalığa baktım fakat benim lepisteslerde kuyruk beyazlaşmıyor aksine siyahımsı grimsi bişşi oluyor ve gövdeye doğru ilerliyor gövdeye ulaştımı balık ölüyor .. İşin ilginci hiç bir kuyruk çürümesi vs olmayan birkaç platimide kaybettim sadece ağızları beyazlamıştı ne olduğunu tam kestiremiyorum hani tek bişey değilde iki hastalık birdenmi var bilemedim  ama uğraşıyorum umuyorumki olumlu sonuçlar alırım ..

Ayrı ufak bir akvaryum aldım sabah 20 ltlik  hava motoru ısıtıcı vs vardı ztn hemen kurdum dinlenmiş su ekledim hastalıklı balıkları oraya alıp sera bactopur koydum 3 tanesi öldü 5 taneside duruyor bakalım ne olacak .. Ana tankımda 200 lt bgn ondada 50 lt su değişimi dip çeki mi fln yaptım iç filtremi temizledim şuan ana tankta bir ölüm yok fakat bazı balıklar oldukça durgun görüntüde herhangi birşey yok şimdilik takipteyim bakalım neler olacak .
Gia_2011-12-21 20:38:00

Bu sabah itibari ile ana tankta hiç bir şeyi olmayan balıklarımda ölmeye başladı birkaç tanesi dibe oturmuş sürekli ağızlarını açıp kapatıyorlar ve yüzgeçlerini hızlı hızlı çırpıyorlar .. bunun nedeni ne olabilir acaba ? ne yapmam gerekiyor ? Kuyruk çürümesi olan ayrı tanka aldığım lepisteslerden 1 kayıp daha verdim diğerleri fena gözükmüyor sanki kurtulacaklar gibi .. Ana tanktaki balıklarımda ne gibi bir problem olabilir?
Lepisteslerimde Kuyruk Çürümesi ve Ağızda Beyazlaşma ! (Resimli)
[QUOTE=Kerem]

Akvaryumdan alacağınız yarım bardak kadar suya 2 çay kaşığı kaya tuzu eritin. Balığı kepçe ile alıp suya kepçe ile daldırın 2-3 dakika içinde dursun. Sürenin sonunda balığı sudan çıkartın, akvaryumdaki filtreleri kapatıp balığı akvaryuma salın. Biraz zaman geçtikten sonra filtreleri açabilirsiniz. 

Not: Balık tuzlu suyun içinde  bayılır hareketsiz kalırsa hemen çıkartıp akvaryuma geri koyun. 

[/QUOTE]

Dediğinizi denedim 4 balıkta fakat öldüler malesef pek bir etkisi olmadı .. Bide aynı akvaryumda benim 3 aylık yavru platilerimde var onlarda kuyruk çürümesi olmamasına can çekişip ölmeye başladılar lapır lapır dökülüyor bütün balıklar ..

Aslında bunu tek bir şeye bağlıyorum perşembe günü akvaryumcuma balık gelmişti bende pazar günü 2 lepistes almıştım sürekli aynı yerden alışveriş yapıyorum zaten ordan aldığım balıklar çok sağlıklı oluyor şu ana kadar çok az kayıpla geldim .. Bende tabiki güvendiğim biryer olduğu için tereddütte kalmadım .. Aldığımda sağlıklı gözüküyorlardı canlılardı.. Hatta balık almadan önce ben bi süre izlerim onları nasıl yüzüyolar canlılarmı herhangi bişey varmı hani gözün görebildiği şeyler bi sürede bekledim hani ilk geldiği gün almamak için..Pazar günki balıklardan sonra pazartesi akşamı ilk onlarda olmak üzere kuyruk çürümesi başladı .. Bu sabah gittim ilaç almak için akvaryumcuda bi tane bile balık kalmamıştı dedim böyle böyle durum balık aldıkları üreticiyi değiştirmişler son aldıklarının nerdeyse hepsi ölmüş ..

Şimdi gittim sera bactopur aldım ayrı bir tank hazırladım bütün hasta balıkları oraya aldım inşallah kurtarabilirim ..
Lepisteslerimde Kuyruk Çürümesi ve Ağızda Beyazlaşma ! (Resimli)
Daha dün su değişimi yapmıştım tekrar yapmam gerekirmi ? (akvaryumum 200 litre haftada bir dip çekimiyle %30 su değişimi yapıyorum) .. Tabiki yavrulukta bırakmıyorum sadece fotoğraf çekmek için oraya aldım ..
Lepisteslerimde Kuyruk Çürümesi ve Ağızda Beyazlaşma ! (Resimli)


Dün akşamdan itibaren lepisteslerimde aniden bir kuyruk çürümesi belirdi yaklaşık 10 tanesi böyle öldü.. Kuyrukları önce griyileşiyor yavaş yavaş sonra paramparça oluyor ve ölüyor..(Gerçi tam kuyruk çürümesimidir bilmiyorum resimlerine baktım pek benzemiyor ama en yakın aklıma o geldi)  Aynı akvaryumda platilerimde var fakat onlarda bi sorun gözlemlemedim ama lepistesler teker teker gidiyor .. Bazılarının ağızlarında beyazlaşma oldu .. Acaba ölümleri engellemek için nasıl bir yol izlememgerek diğer balıklarımada bulaşırmı ? Kesin kuyruk çürümesimidir ?






Gia_2011-12-20 23:18:36
Gül üstten kök veriyor
Sıvı gübre denedim sorunum çözüldü .
Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ?
Bir süredir düzenli olarak 2 aya ulaşan plati yavrularımı yavru tankındaki nüfusu azaltmak adına ana tanka bırakmaya başladım .. Lepistes yavruları platilerden daha hızlı büyüyorlar 2 aylık olanlardan tanka atacağım platilerin arasına 2 adette 1 buçuk aylık lepistes yavrusu ekledim boyları platilerden daha büyüktü.. Hepsini ana tanka saldım bi süre gözlemledim bir hareket yoktu sonra içeri gittim 5 dakika geçti geçmedi tekrar ana tanka baktım ki ne göreyim büyük balıklar lepistes yavrumun bir tanesini didiklemişler yarısı yoktu hayvanın hemen aldım ordan yavru tankında yavruluğa koydum hala canlıydı ama tabiki fazla uzun sürmedi ve öldü korkup tankta kalan diğer yavru lepisteside aldım hemen yavru akvaryumuna geri koydum..  Hani boyut olarak küçükte değillerdi plati yavruları onlardan daha küçüktü.. Ana tankımdada iki tür var zaten .. Acaba lepistes yavruları ne kadar sürede ana tanka salınır ? Gia_2011-12-14 02:31:21
Parvula Bulabileceğim Bir Yer Önerisi
Parvula bulamadım bir türlü bi sürü akvaryumcu gezdim internettede bulduğum sitelerde tükenmişti İstanbulda bu bitkiyi bulabileceğim bir yer veya internetten tedarik edebileceğim bir site önebilirmisiniz.
Bu Bitkinin Adı Nedir Acaba (Resimli)
4-5 yere sordum internetten bitki aldığım sitedende baktım fakat bulamadım bitkiyi istanbulda bulabileceğim bir yer öneririrmisin acaba?
Bu Bitkinin Adı Nedir Acaba (Resimli)
Java moss aldımda beni pek sarmadı bunu görünce resmen aşık oldum ara tara bir türlü bulamadım ne olduğunu .. Umuyorumki burda vardır (:

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.