ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Özgür Karademir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2011 16:28
Son Ziyaret:
22 Kasım 2022 18:09
Toplam Mesaj:
107 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Karademir
Doğum Tarihi:
03 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci / IT
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


              Neolamprologus Brichardi

SON 10 MESAJI

Kribensis
Çok uzun zamandır giremedim foruma. Arkadaşlar bu bir kaç ay içerisinde sadece bir kere yavru alabildim onlarda öldüler 1 hafta içerisinde sebebini anlamadım. Yavrular doğduğunda da lepisteslerde yoktu. Sadece 1E 1D kribensis çiftim vardı. Ondan sonrasında çiftleşme dönemleri yaşadılar fakat yavru hiç alamadım. Ayrıca aldığım erkek lepistesler hep öldüler sebebini anlayamadım fakat dişiler hala aldığım ilk dişiler ve gayet sağlıklılar. Galiba renklerinden dolayı erkek lepistesleri gören kribensislerin iştahı açılıyor. Şu an hala sabırla Kribensis'lerden yavru bekliyorum fakat umudum kalmadı desem yeridir :)
Kribensis
Ara sıra didişmeler oluyor, daha yavru alamadım :) Sanırım üreme zamanları tutmuyor dişi ve erkeğin. Sert didişmeler olmuyor iyiler, yavru almayı bekliyorum şu anlık tek sorun yavru gelmemesi :) Lepistesler de gayet iyi durumdalar. Yavrular gelince fotoğraflar paylaşırım :)
Kribensis
Dün üç adet lepistes aldım. İlk koyduğum da biraz kovaladilar fakat su an gayet huzurlu bir ortam var :)
Akvaryum Sıcaklığı!
24 derece idealdir. Bu sıcaklıkta çoğu balık yaşar ve sıkıntı çıkmaz. Eğer dusurecekseniz aşamalı olarak düsürün sıcaklığı hastalık yaratmasin diye. Arkadaşların da dediği gibi en azindan köpek Balıklarını çıkarın farkli bolgelerin baliklari ve ileride size sorun cikarabilirler.
Yeni Aldığım Balık Sabit Duruyor Tavsiye (Resim)
Arkadaşlar 170 Lt. ufak değil mi ? Bu balıklar büyüdüklerinde sıkıntı yaratabilir
Kribensis
Hacim 60lt. Lepsitesler cok narin olduklarından oblara da zarar gelmesini istemem ama en son çare o gibi duruyor. Çünkü az once yine birbirlerine karşı tutumlari değişti. Sanırım dişi ciftlesmek istiyor fakat erkek hazır değil sanki
Kribensis
Arkadaşlar vir kac gündür gozlem yapıyordum. Bu sabah kalktigimda dişi erkeği hirpalamisti. Disi de biraz hirpalanmisti. Burda onerilerini de bulunan arkadaşlar lespites eklememi onermislerdi sagolsunlar. Bugün akvaryumun bir köşesine ayna koydum. Ve su an dişi de erkekte enerji yuklerini aynayla harciyorlar :) Sanırım dişi tekrardan erkeği kabul etti. Kur yapmaya başladı. Lepisteste eklemeyi düşünüyorum. Ayna çok mantıklı geldi. Birbirleri yerine onunla uğraşıyorlar. Fakat merak ettiğim bunun baliklara bir zararı falan olur mu? Ben olmayacağını düşünüyorum. Fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim. :)
Kribensis
Pekala öyle yapacağım, ama sürekli değil zaman zaman kavga ediyorlar. Sanırım erkek çiftleşmek istiyor. Dişinin önüne gelip titriyor dişi de istemediği için kavga ediyorlar.
Kribensis
Su an yavruları kaybettim. Hiç yavru yok. Dişi ve erkek birbiriyle kavga etmeye başladı. Sadece ikisi var akvaryumda. Neden böyle ve ne yapmam gerekiyor?

Arkadaşlar cevap verecek yok mu?
kribensis
Sakin olun biraz süre geçsin çift olacaklardır. Bende bir ay önce aldım aynen sizin de dediğiniz durumlar oluyordu. Hatta erkeğin kısır olabileceğini bile düşündüm fakat şimdi yavrularım var :) Biraz sabretmelisiniz sadece. Bu kadarı yeterli :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.