ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertimin006
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2006 14:57
Son Ziyaret:
18 Nisan 2007 11:21
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
halkla ilişkiler
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mert metekoğlu

SON 10 MESAJI

fanatik papağan!
1905 yazmasından iyidir
Tropeus İkola İçin Doğal Ortam
İkolalar o kadar sert mi çok şaşırdım galiba kendi türlerine saldırıyorlar S.p yavrularına şuanda saldırmıyorlar çünkü.
Tropeus İkola İçin Doğal Ortam
[QUOTE=nikon_]

Tanganika Gölü'nün ph'ı Malawi Gölü'nden yüksektir.

Karbonatla pH yükseltmek, ancak kontrollü bir şekilde ve kademeli olarak yapılabilir. Her su değişiminde gerekli miktarda tanka yeniden eklemek gerekir. Bence, bununla uğraşmayın. Kayalar ile tankınızın tabanında kullanacağınız midye kırığı, mercan kumu veya kırığı, kabuklar vs. pH'ı yükseltecektir.

Tropheuslar koloni balığıdır, en az 10 adetlik bir koloni alamnızda yarar vardır. Bu tankınıza 10-12 adet Tropheus yavrusu koyabilirsiniz.(Başka balık yoksa)

Akvaryumda illaki yosun oluşturmak için uğraşmanıza gerek yok. Kaliteli markalarla yemleme yaptığınızda zaten gerekli besini alacaklardır.

Yanıt almak konusunda sabırlı olun, mutlaka yanıt gelecektir.

Bir soru da benden; Tropheusları Sarı Prenseslerle beslemeyi düşünmüyorsunuz değil mi?

 

 

[/QUOTE]

 

Evet sarı prensesleri onlarla beslemeyi düşünmüyorum ama verecek birini de bulamadım bir süre bekleyecekler sonra gondereceğim peki bir sorum daha var bende bir tane 20 santimlik bir vatos var onu gondermelimiyim çünkü benim akvaryumumda hiç yosun kalmıyor bu balık yuzunden

Tropeus İkola İçin Doğal Ortam
Hiç yardım eden çıkmayacak sanırım
Snow prensesim hasta
Aynı şey benim başıma gelmişti yarına ölür, sizin vicdanınıza kalmıs bır durum, ben ölmesini bekledim hiç ellemedim belki düzelir diye, bence kendi haline bırak ve ölsün hayvan zaten eziyet çekiyor birde son anlarında stres yaşamasın, sakin bir akvaryumda tek başına bırak garibimi
Tropeus İkola İçin Doğal Ortam
Arkadaşlar geçen gün sarı prensesle yaşamasında sorun olurmu diye bir başlık atmıştım gerekn cvp ları aldım teşekkür ederim, şimdi forumları okudukça yeni yeni şeyler öğreniyorum, benim akvaryumum 100-40-60 boyuntunda, ilk sorum şu; malawi gölü tanganyikaya göre daha sertmiş bu sertliği sağlamak için karbonat mı atmam gerek atarsam da ne kadar ikinci sorum, ilk etapta iki tane yavru İkola aldım cinsiyetleri belli olmayacak kadar küçükler, meğersem bunlar koloni balığıymış bu boy bir akvaryuma kaç adet atmam gerekir, üçüncü sorum ise bildiğiniz gibi S.p ' ler ışığı fazla sevmezler hatta hiç açmamakta fayda var bu yüzden yosun oluşmuyor akvaryumumda, okuduklarıma göre Tropeus lar yosunlu akvaryumu seviyorlarmış, bunun içinde ışığı açmam gerekiyor sanırım, yosun oluşması için sabah işe giderken açsam döndükten sonra da kapatsam 8 saat açık kalan florasan balıkları rahatsız edermi ve Tropeus lar akvaryumdaki yosunları yiyeceklermi yani gereklimi. Bunlar benim için önemli sorular lütfen besleyenler cvp versin.
Talihsiz Astronot
Çok üzgünüm arkadaşım Astronotun için ayrıca onu o halde akvaryumcudan satın alıp eve getirmeni takdirle karşıladım sana içini rahatlatacak bir konu anlatmak istiyorum, ben ilk akvaryum deneyimimi astronotlarla yapmıştım 3-5 adet vardı ve her sabah kalktığımda birinin hali seninkinden beter oluyordu yaşaması imkansız dediğim astronotlar hep düzeliyordu hemde hiçbirşekilde ilaç tedavisi falan uygulamıyordum bunun nedenide astronotlar gece çok aktif olan balıklardır ve egemen olan balık diğer hemcinsine saldırıp bu hale getiriyor senin şansın şuki bu balıklar o kadar güçlü ve sağlamdırlarki bir hafta 10 güne kadar hiçbirşeyi kalmaz ilaç tedavisi uygulamasan bile, sen uyguluyorsun daha çabuk iyşleşir artık için rahat olsun bişeycik olmaz o balığa.
Tropheus İkola ve Sarı Prenses
Zaten bıtkısel yem aldım, benım sorum o değildi  sarı prenseslerınde yem yemesı lazım daha cok kucukler onlara verilen yemlerle beraber pul yem versem yanı karıstırarak ıkı turde sonucta aynı akvaryumdalar bır sorun olurmu ayrıca bu iki tür arasında bir sorun cıkarmı  zaten s.p ler buyudukten sonra cıkaracağım akvaryumdan şimdilik bir sorun olurmu bu şekilde yemlememde.
Tropheus İkola ve Sarı Prenses

Arkadaşlar bugün elimdeki bütün Sarı Prensesleri verip 2 tane küçük Tropheus aldım, 3 santim civarındalar şimdi bazı sorularım olacak, S.p lerden aldığım 15-20 adet 2 santimlik yavrularım var bunların arasında suanda sorun olurmu, akvaryumcu İkola lar  pul yem yer diye bana yem sattı sarı prenseslerde ciklet yemi kullanıyorum iki türe yem verirken karışık yem atmamda bir sorun olurmu yada başka sorun olursa siz bana yardım ederseniz sevinirim

sarı prenseslerim kayboldu
walla bende 200 lt lik akvaryum var içindede baya bır kaya var bende kac hafta gormedıgım s.p lerim oluyor ama bır bakıyosunuz yemyerken goruyosunuz o akvaryumda nasıl saklanıyorlar goremıyorum anlamıyorum kaldıkı sızınki benımkının ıkı katı buyuk ıhtımalle olmemişlerdir dıyorum ben en kesın cozum kayaları cıkarıp bakın

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.