ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rappelz32
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2011 06:31
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2012 02:01
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mevlüt yıldırım
Doğum Tarihi:
28 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mevlüt yıldırım

SON 5 MESAJI

Akvaryumun Suyu Bulanık
Selamünaleyküm.bilmiyorum doğru mu yaptım ama akvaryum suyu bulanık diye konu kirliliği yapmadan buradan yazmak istedim.
akvaryumum yaklaşık 50lt.3 gün beklemis 50 lt suyum vardı.Silis kum aldım.Kumu yaklaşık 1 saat boyunca yoğurarak yıkadım bir kapta tozu gitsin diye.Sonra kumu yerleştirdim ve ardından suyu.Fakat suyum bulanık halde.Düne göre bugün daha iyi , içine birkaç yem attım azot döngüsü başlasın diye.İç filtremi sürekli çalıştırıyorum içinde balık yok.
Şöyle bir durum daha var ki 3 adet lepistesim var dün aldığım.(1e 2d) Hamile diye aldım iki dişiyi de.Birinin karnı çok şişti haftasonuna yavru alırım inş derken dün akşam yavrulayıverdi.Sevince boğuldum tabi.5 lt akvaryumda 3 lepistes duruyor.Büyük akvaryumun içine ısıtıcı koydum.Yavruları da 2,5lt pet şişenin içine koyup büyük akvaryumun içine sabitledim.9 adet yavru var.Hele ki biri ikiz sanırım.altında küçük iki göz daha var , galiba fox ana habere çıkabilirim :)
Şimdi ne yapmalıyım? Lepistesleri büyük akvaryuma salmalı mıyım? Bulanıklık geçtikten sonra mı salayım? Bulanıklık motor çalıştıkça ve hergün yaklaşık 5lt su değişimi yaparak geçer mi bir süre sonra? Yavrular pet şişede ne kadar dayanabilir? Ben büyük akvaryuma lepistesleri salıp yavruları 5lt lik akvaryuma atacaktım.Şuan gördüğünüz gibi durum karmakarışık lütfen yardımcı olun...
25 lt betta aydınlatma?
Ayrı konu açmadan hazır burda sorayım.betta için mavi led nasıl? Elimde akvaryum kapağına takabileceğim bir led var ama beyaz mı daha uygun bu konuda pek bilgim yok..
Betta..biri bu acemiye tavsiyede bulunsun
Teşekkür ettim tekrardan.camcıya bir sorayım o zaman.Betamı zaten bayramdan sonra alırım.Bir hafta kadar küçükte kalsın sonra 20 litreye geçiririm.Çünkü duramam artık boş boş bi an önce alıp benim olan birşeyler olsun istiyorum.evlenmek istiyorum der gibi Allah'ım sen hep böyle hayra yor isteklerimi :))
Betta..biri bu acemiye tavsiyede bulunsun
@köksal gürkan : çok teşekkür ederim bilgi ağacının faydası oldu. 

@ıslak : balıklarım için 100lt akvaryumum vardı içinde de 4 chiclid. O kadar da cani değilim. 

@matmankara : tavsiyelerin için teşekkür ederim. Galiba pistia alacağım. 

@rockvarist : teşekkürler. Bende beta hayranıyım mükemmeller gerçekten. Akvaryumcuyla konustum 6 aydır bardakta besliyorum dedi. Abi hiç için alıyor mu dedim sonra konuyu değiştirdim. Benim şuan 40-50 ytl akvaryuma verecek durumda değilim. Matmankara olur diyor sen olmaz diyorsun? hemen strese mi girer? 6 aydır yaşadığı o hapis hayatından ben kurtarmak istiyorum. 7 lt akvaryumumda uzun süreli yaşamasının hiç imkanı yok mu?

@balıkmanyaqı : ömrünü düşünüp balık beslemeyi doğru bulmuyorum. Cok uzun ömürlü balıklarda bir haftada ölebiliyor. Nasip artık elimizden gelen özeni gösterirsek inşallah çok yaşarlar. . rappelz322011-11-04 22:30:01
Betta..biri bu acemiye tavsiyede bulunsun
Selamünaleyküm. Foruma yeni katıldım. Gerçekten bilgi paylaşımının hat safhada olduğu bir yerdeyim diye düşünüyorum. Konuya girelim. 3-4 adet cichlid besliyordum. 3 er cm boyundaydı hepsi. 2 Sarı Prenses bir de Demasonim vardı. 1 ay kadar besledim fakat dün sırayla hepsi takla attı ve öldü. Nedenini anlayamadım. Veteriner bir arkadaşıma içini açıp baktırdım, İç hastalık yok dedi. Hayırlısı dedik ne yapalım.

Alışmıştım onlara çok değerliydiler. Açıkçası fazla üzüldüm. Ama en baştan beri Betta hayranlığım vardı. Forumda biraz araştırma yaptım. Nasıl beslenir, bakımı, üremesi, vs. Fakat sizlerin önce bir görüşünü almak durumundayım. Akvaryumum küçük. 7-8 lt hacminde. Daha büyük bir akvaryuma şuan için geçme imkanım yok. Bir tane erkek Betta beslemek istiyorum. Isıtıcımı 25 C ye sabitlemeyi ve filtremi şelale şeklinde kullanmayı düşünüyorum. Akvaryum aksesuarı olarak sadece saklanabileceği bir kırık bardak var. Su olarak sürekli 2 gün dinlendirip aynı marka hazır su kullanıyorum. Beta için birkaç ufak bitki temin ediyorum.

Bu kez aldığım balığı ömrü yettiği kadar beslemek istiyorum. Çünkü acayip bir benimseme durumu oluşuyor bende. O yüzden sizden samimi yorumlar bekliyorum. İmkanlarım bunlar. Şartlar uygun mudur? 

Şimdiden teşekkürler.
vuslat2011-11-04 09:12:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.