ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Xorox
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Kasım 2011 18:25
Son Ziyaret:
06 Ocak 2014 18:12
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak gur
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
IT
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Hayat tuzlayınca güzel lalala

SON 10 MESAJI

Ben yaptım olmadı :)
Serengeti : Bakıyorum forumun ikinci elinde ama ya ben yanlış bakıyorum yada satan yok 2. el böyle giderse sıfır alıcam sanırsam ..

Heraklia : ana tank yükseklik 45 cm sump 35 cm aralarında 15 cm açıklık var yok 95cm  1 metre arası bişi olucak mesafe

iki iş birden olucak hanım salondaki gümüşlükten kurtlmak için teklif etti bende cmartesi dekopajla dalıcam yarıısını uçurcam :) dolap masrafıda yok göya canım eşya gidiyor :)






Bir'de aklıma takılan bir şey var. Ps aldığım zaman ona tekrardan motor almama gerek varmı yoksa içinde geliyormu . Kafa motorunu anladım sumptan akvaryuma suyu taşıyoruz bu hava motorunda takıldım :(

Ps : Bubble Magus BM-NAC5A Protein Skimmer 300 - 500 Lt.


Ben yaptım olmadı :)
Düşündüm taşındım vede kaşındım :)
Tamamen sizin isteklerinize göre ekipmanlar artıyor . Ne kadar litre o kadar TL

200 Ltlik akvaryum için pekte ahım şahım bir masraf yok benim için sonuçta sadece balık olucak ilerde mercanda istersem ona göre masrafımı yaparım

500 lt yerine 100 200 arası düşünseydiniz 3000'lerin yarısına kurardınız belkide daha aşağısına ,

Bana bak hele daha fol yok yumurta yok bide yorum yapıyorum :)


Ben yaptım olmadı :)
Ana tank ile sump arası 1 metre civarında olucak o zaman bu kafa motoru işimi görüyor ,
peki ps için 2. el satan bir yerde bubble nac 7 buldum sıfır diyor 300 tl rakkam koymuş çok ucuz geldi güvenilirmi acaba yada forumda ikinci el satan varmıdır bu ürünü arama tarama yaptım ama bulamadım .

Yada hiç 2. el filan uğraşma git yeni al diyorsanız gidip alıcam cumartesi . tanklarında yapımı başladı çok ucuz geldi bana umarım bi aksilik çıkmaz

80*55*45
50*35*35 iki tank'a 120 tl istedi arkadaş ana tankın ön camı ekstra clean
mobilyasız 
Ben yaptım olmadı :)
Sağolun Murat bey aydın beyin önerdiği akvaryumcuya cumartesi günü gidip akvaryumları alıcam umarım . Çok acelem yok 40 tane moli yavrularımla geçinip duruyorum b aralar tuzlu suy nitratı ph değerlerini sabitlemeden midye bile koymam içine :) kaya ve tuz 1-2 ay bekleme oranları sizlerle paylaşma ve sonra ilk balıklarım :)

AQUABEE UP 2000 KAFA MOTORU ş ihtiyacımı görürmü acaba ?
Xorox2011-11-22 23:18:32
Ben yaptım olmadı :)
Camları kestirip biçtirip kendim yapim diyordum ama biraz ego için değmez yaptıralım onuda peki anadolu yakasında imalat yapan birilerini tavsiye edebilirmisiniz 


Ben yaptım olmadı :)
Hocam mercan belki sonraki aşama ilk etap balık düşünüyorum . Haftalık tam doğru olmamış günlük ilgilenirim tahminimce senede 2-3 defa projeler için şehir dışında olabiliyorum o zamanlarda hanıma paslarız işi :) 

akvaryum ölçüleriyle oynadığımda litre yükseliyor sanki 30 litre bile yükseldiğinde daha farklı ekipman lazım diye paniğe giriyorum  kafamda 180 diye tutturdum diye galiba derinlik arttıkça görsel şölen daha iyi oluyor bununda farkındayım peki sizin değerinize çekicem genişliği :) 

Armatür kullanmıyabilirim dediğiniz gibi tavan asmalıda yapabilirim nedense üstünü kapatmak istemiyorum ısı porblemi pek yok ne çok sıcak ne çok soğuk ev artık bakıcaz ilerliyen günlerde azcık aydınlatma bilgim var ( teknik lise sağolsun :))

Kafamdaki en önemli soru akvaryumdaki deliğin nerden açılması taban bölümündenmi yoksa dibe yakın bi yerlerdenmi açtırmak daha iyi kullanışlı ( sumpa giden ) 

Dalga motorunuda hydor koralia 3  ve  2 modelleri olarak değiştirdim .
Xorox2011-11-22 17:21:36
Ben yaptım olmadı :)
Konuları hatim ederken ben yaptım oldu sizde deneyin cümlesinden türettim başlığı :)

Daha hiç bişi yapmadım 18 litrelik 2 lepistes 2 molide 2 çöpçü'ye 1 aylık bakımdan sonra bu işi kıvırıyosun tuzluya geç bak resifler bak mercanlar bak balıklar deyip tam ultra gazladılar .

Ve tuzluda ilk konumu açtım . Forumdan öğrendiklerimden yola çıkarak ( etrafımda zerre kadar akvaryum bilgisi olan yok )

1. Çok sabırlı olmam lazım bugün tankı koyupta yarın mercanlar balıklarla tango yapıcak diye bir şey yok .
2. okyanusta yaşam neyse ( biyolojik yaşam ) aynısını akvaryumda gerçekleştirebilirsem pek bir sorun yaşamıycam
3. Gerekli ilgi alakayı haftalık periyodlarla akvaryuma göstericem .
4. Haddinden fazla kalabalık nüfus yaratmıycam
5. ekipmanları düzgün seçicem .
6. Akvaryum litresi arttıkça bakımın kolay olup fakat ekipmanların maliyetinin yükseleceğini unutmayacağım :)  ( fazla gaza geleneler için bu sakıncalı :))

Şimdi ilk etap 180 litrelik bir akvaryum ne ufak olsun ne büyük tecrübe ve biraz birikimden sonra 300 litrelere çıkarım belki .

Çok araştırdım sump sistemleri hatta ordan burdan araklıyarak bi tanede kendime çizdim akşam imkan olursa resmini koyarım akvaryuma delik deldireceğim için taşırma veya overflow 'a ihtiyacım yok . Sadece canlı kaya ve kum atıcam ve 2 ay gözetlemeyi düşünüyorum suyu ilk etap için şu malzemeler yeterli gelirmi bana yada değiştirmek istediğiniz varsa çok sevinirim . Ekipmanları 200 lt olucak şekilde düşünün ilerde büyütürsün daha yüksek bişi al demeyin çok para yok limitlerde ürünleri önerirseniz sevinirim :)

Akvaryum : 80 boy 50 derinlik 45 yükseklik
Sump       : 50 boy 35 derinlik 35 yükseklik  ( 3 bölme olucak gibi )
Protein skimmer : Bubble Magus Nac7 ( bu aleti çok serettim 3 gün sonunda ne işe yaradığını anlayabildim iq kaç derler adama :)
Kafa Motoru : Aqua Medic Akvaryum Kafa Motoru Or 2500 veya  Eheim Universal 1250
Dalga motoru : resun waver 2000 ( ucuz geldi gözüme ama ısı sorunu olurmu  bilemedim )
Isıtıcı : 200 mü 300 mü bilemedim marka model yardım :)

şimdi buraya kadar paraları bitirdik oh afiyet olsun :) canlı kaya ve kum için belki soteye attıklarımızla alırız :) eksikler varmı yokmu bilmedim daha siz değerli üstadlardan her türlü yorum alabilirim





Akvaryum ve dış filtre
Oğuz bey bende tam sizin gibi düşünüyorum ekipmanları gerek forumdan gerek başka ikinci el sitelerinden temin edicem sanş benden yana pek değil hiç bir arkadaşımın bu tarz hobisi yok anca internetten araştırdığım bilgilerle ilerliyorum.

Fakat forumdaki bilgiler gerçekten çok iyi.

18 litrelik akvaryumdan direk deniz akvaryumuna sıçramam ya delilik yada okuduklarımın beni çok tatmin etmiş olması . Bakalım ufak ufak tesisatı toplayıp ilerleyen aylarda paylaşırım.


enginkoc342011-11-19 12:47:12
Akvaryum ve dış filtre
Başlamak başarmanın yarısıdır ;)

Deneyeceğim yakup bey olmaz ise tatlı suya devam ederim çok okumak lazım çok ayrıntılı ama hayatta olmayacak diye bir şey yok.

Hemen hemen tüm deniz akvaryumu konularını okumaya çalışıyorum zaten bir süre sonra kafamda şekillenir diye ümit ediyorum akvaryum boyutları sump şekli tuzuydu kayasıydı kumudu.

Araç gereçleri 2. el seçicem ilk etapta iyice tecrübelendiğimde keyfe keder dizerim tekrar.

enginkoc342011-11-19 12:46:45
Akvaryum ve dış filtre
Tüm değerli bilgiler için teşekkürler . yaklaşık 1 haftadır forumu (gerekse yabancı siteleri ) hatim ettikten sonra fikrimi değiştirip tuzlu akvaryum yapmaya karar verdim. hiç acelem yok aman kurimde yarın sistem çalışşsın diye .

Bu sebepten dolayı sump sistemlerini araştırdım kafama oldukça yattı akvaryum yapılmaya başlandı dolabıdır filandır 1 haftaya elimde olucak uzun süre canlı koymadan testlerimi yapıcam canlı kayalarımı koyucam iyice ekolojik dengeyi oturttuktan sonra ( umuyorum ) balıklarımı koyabilirim bazı hobici arkadaşların balıkları direk içine atarak test yapmasına çok üzüldüm . karınca bile öldüğünde üzülürüm hayvanlara aşırı bağlıyımdır. Biliyorum belki tepki göstericeksiniz ama deniz akvaryumu çok daha cazip geldi bana görsel olarak tecrübesiz paldır küldür diyenleriniz olucak varsın desin hepsini utandıracağım :)


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.