ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozcan214
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2012 22:08
Son Ziyaret:
20 Eylül 2017 09:05
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cahit ÖZCAN
Doğum Tarihi:
07 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cahit ÖZCAN

SON 10 MESAJI

ROTİFER KÜLTÜRÜ
[QUOTE=aydien]
Merhaba,ben rotifer üretmek istiyorum ama rotifer yumurtası nerden ve nasıl alabilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.editededitIDGETz READY/editIDeditDate2013-10-19 13:28:01/editDate/edited[/QUOTE]

Bende denemek isterim bulduğunuzda yada ' aydien (bey/hanım) a ' gönderen bana da ulaştırırsa sevinirim.
İyi hobiler
Beta İle Lepistes Yaşarmı
Beta ve Lepistesim var ve ayrı besliyorum.
Japon Balıklarımı Eşit Miktarda Nasıl Beslerim ?
[QUOTE=İsmail YILDIRIM]Sevgili Yılmaz sadece gözlemleyeceksin, attığın yemin ne kadarı dibe düşmeden bitiyor, dibe düşenleri de tüketiyorlarmı diye. Bu arada milimetrik olarak gözlemleme yapamazsın veya yemi atamazsın, hata payın mutlaka olacaktır, çok da kendini yorma.[/QUOTE]

Beslediğin balıklar genelde dibe düşen yemleri de yerler ama yemin dipte uzun süre kalması suyu kirletir illa şu kadar dakika saat demek istemiyorum asıl odaklanman gereken balıkları gözlemlemektir. Hem hobinin manası da budur. Kendi gözlemlerinle tecrübeler kazanacak ve bilgi seviyen ilerleyecektir. En zor olan konu ise sabretmektir eline bir çay yada süt al geç akvaryumun karşısına ve kıpırdamadan izle. Yem konusunda hep söylediğimi tekrar etmekte yarar var balıklar açlıktan kolay kolay ölmez ama fazla yemlemekten kolaylıkla ölebilir. Rahat ol ve bol bol oku. İyi hobiler.
Japon Balıklarımı Eşit Miktarda Nasıl Beslerim ?
Sanırım ilk akvaryumunuz ve hobiye ilk başlangıcınız bu varsayımla öncelikle aramıza hoş geldiniz demek isterim. tüm balıklarınız aynı büyüklükte ise hepsi yaklaşık aynı miktarda yemi yerler bazıları biraz büyük ise onlar biraz fazla yerler ki bu durumda da bir sorun yoktur büyük olanın zaten çok yemeye ihtiyacı vardır. peki problem nerede başlar siz balıkların hepsine yetecek kadar yem atmazsanız iri olanlar beslenir ufak olanlar az beslenir ve bu fark açılır. Ufak olanlar hasta olur ve ölürler. Doğru miktarı bulmak ise akvarist olmakta en önemli adımdır. En yaygın tarif balıklarınızın bir kaç dakikada tüketebileceği kadar yemleyin ve en az iki üç öğün olarak besleyin.
İyi hobiler.
Balığım Ölüyor!
Net göremedim sanırım yaşlı bir dişi lepistes, daha küçük diğer balıklarınız dan ayrı bir yere almanızı tavsiye ederim ve ilaç kullanmalısınız. İlaç kullanımı ile ilgili forumda bilgi bulabilirsiniz yinede ümitli olmamalısınız. İyi hobiler.
Üretimhane kararsızım.
Düşünmemeye çalışıyorum. Arılarla kendimi oyalıyorum şu ara mesela sabah 6 da kalkacağım kontrol var.
mücervher yumurta
Eğer çift sakin ve tek başına bir akvaryumda ise hiç takmayın 200-300 yavru bir kaç güne kadar kıpırdamaya başlar. İlla birşey yapacaksan biraz metilen mavisi atabilirsin ama bence hiç gerek yok elli defa balıkları izlemeye gidip strese sokma yeter. Kırmızı mücevher yavrusu elimde var isteyen öm ulaşabilir.

İlave: Yavrular çıkmasa dahi panik yapmayın 1-2 hafta içinde yeniden yumurtlarlar. ozcan2142012-06-09 22:42:59
Üretimhane kararsızım.
Böyle konuştuğuma bakmayın ben şuan bodruma evden nasıl elektrik ve su çekerim onu düşünüyorum. Sonra izolasyon ve çaktırmadan akvaryumlar geliverecek. Üstadım bir balık üretimi dediğin zaman çifler için bir ayrı tank damızlık koloni için ayrı tank yavru tankı küçük orta ve boylandırma. Toplam kaç etti saymadım. Ben artık kendi kendimi diğer hobilerime sevk ediyorum ki şu bodrumu kurtarayım (16 m iyi hobi hane olur aslında:D ). 
Üretimhane kararsızım.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Para kazanma peşinde değilim yemi malzemesi vs kendi kendine yetsin istiyorum. Olmuyor üstadım artık balıklar yük gibi gelmeye başlıyor insana birde biri gelip 50 kuruş vereyim dediğinde benim şarteller atıyor ve eşe dosta hediye ederim daha iyi diyorum ve öyle oluyor. Fakat hediye olunca kıymetsiz oluyor özenle aldığınız yavruların öldüğünü duyunca üzülüyorsunuz. Artık felsefem türü seç uğraş öğren üret sonra türü değiştir daha zor bir türe geç. Cepten  yiyor hobi iyi hoş da o kadar da olsun arkadaş içki yok sigara yok vs vs yok bırakın da hobilerim olsun. Ot geldik saman gitmeyelim diyoruz yani. Ferdi bey biraz uzattım sanırım kusura bakmayın artık. 
Akvaryum yapıyorum
Bence sumplı yapma hem kullanımı tavsiye etmeyen arkadaşlar var hemde derinliğini iyici azaltıyor. illa sump istiyorsan köşe kule yapman daha az yer işgali yapar diye düşünüyorum. İyi hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.