ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaya57
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2012 21:13
Son Ziyaret:
15 Aralık 2012 00:44
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
namık kaya
Doğum Tarihi:
20 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Namık KAYA
100*40*50 1 Erkek 3 Dişi Damzlık / 1 Erkek 2 Dişi yavru Yunus İst.Gültepe

SON 10 MESAJI

Zihni Sinir projesi Bir yavrulukta benden olsun. Akrilik (Fleksiglass)
Hahaha cok guzel degisik bir bakis acisi...

Stres tabiki olacak ama zamanla alisiyorlar.Dun yavrulari birakti ve geri topladi mesela...
Zihni Sinir projesi Bir yavrulukta benden olsun. Akrilik (Fleksiglass)
[QUOTE=Baracuda]Namık Bey çalışmanız güzel ancak silikon bir müddet sonra açma yapacaktır. Malzemenin kendine özel yapıştırıcıları vardı onlardan kullansaydınız daha iyi olurdu.[/QUOTE]
ben yaptığım araştırmaya göre diğer yapışkanların suya salınım yapığını biliyorum bu yüzden akvaryum silikonu kullandım.
Zihni Sinir projesi Bir yavrulukta benden olsun. Akrilik (Fleksiglass)

Aslında ben sadece kendim birşeyler yapmak istedim ve deneme yaptım dediğim gibi el becerimde pek yoktur hani sadece projeyi kafanda iyi tasarlamak lazım o kadar burdan başka projeler çıkartılır çıkartılacaktırda zaten önemli olan sadece istemek... Şunu söyllim hamile olan dişi halinden çok memnun bunu fark edebiliyorum pet şişede stresi çok oluyordu inşallah yavruları bırakırken videoya çekme fırsatım olur burdan yayınlarım gene.Bunlar ize emanet canlılar ben çok seviyorum rahatlarının yerinde olmasınıda çok isterim.

Zihni Sinir projesi Bir yavrulukta benden olsun. Akrilik (Fleksiglass)
Tum cevap ve yorumlara tesekkur ederim.pleksiyi makalede yazdigim gibi tabela yapan yerlerdenalabilirsiniz yapistirmas zorda degil ben ilk kez silikon tabancasi kullandim pek zorlanmadim bilginize.bu arada iki bolmeli olmasi cok kolay ben onuda dusundum 15x15 bi tane daha kestirirseniz icine vantuz ile tutturuluyor resim eklerim cok kolay.

Hesap hatasi yaptik girmedi ne yaptiysam :( kusak icin birsey dusunecegim...
Zihni Sinir projesi Bir yavrulukta benden olsun. Akrilik (Fleksiglass)

Merhabalar,

Ben yunus besliyorum çok uzun zamandır aklımda olan bir şey vardı; yavruluk için bende birçok diğer arkadaş gibi 5 veya 10 lt'lik pet şişeleri delip kullanıyordum.Tecrübelerime göre yavru balıklarda bu pet şişelerde çok uzun sürede büyüme evresi geçiriyorlar damızlık olan balıklarımda tabiki yavru tadını çok sevdiklerinden akvaryumda hep sıkıntı oluyordu.Aslında aklımda 2 tane proje vardı (Ben diğer arkadaşlar gibi ucuza mal etme değil yavru balığın çabuk büyümesi prensibini göz önüne aldım.) 1. Sineklikten akvaryum içine yavruluk yapımı 2. de akrilikten akvaryum içine yavruluk yapımı. Yine tecrübelerime dayanarak söylüyorum pet şişede yavru balık 3 ayda 1,5 - 2 santim anca boya ulaşıyor ama yazın yavrularımı arkadaşın kullanmadığı 80 cm lik başka bir akvaryuma koymuştum burada 2 ayda 3-4 cm oldular buradan şu sonucu çıkardım yavrular akıntı ve yüzme yerleri çok olunca uzunlamasına tabiki daha çok hızlı büyüme gösteriyorlar.Bu olay bende adeta bir takıntı haline geldi bayada bir araştırdım aklımdaki fikir şuydu 80x15x15 bir yavruluk yapmak sineklik için pimapencilerden fiyat aldım geneli 50 -60 tl arasında fiyat verdiler.Birde akrilik sorayım dedim tabelacı bir yer var oturduğum yerde onunla konuştum bana istediğim ölçüde akriliği kesimi iç ayıracı filan hepsi dahil 50 liraya veririm dedi bende madem öyle bu şekilde hem şeffaf olması hemde silikon yapıştırmasını tecrübe etmek için bu şekilde yapmaya karar verdim.Yapılış aşamaları yok ama dediğim gibi 3 adet 80'e 15 alt ve yan yüzeyler için akrilik levha ve 15'e 15 iki tanede yan kalıp olacak levha kesridim.Bu kesilen parçaları şarjlı vidalama tornavidası yardımı ile 5 cm aralıkla deldim ve dediğim gibi forumdan öğrendiğim kadarıyla silikon yardımı ile birbirine tutturdum.Yanlız hesaplarıma katmadığım bir durum vardı burdan onuda belirtmek isterim akvaryumun üstünde kayıt veya kuşak denilen 2 tane cam var bunlar yüzünden yaptığım yavruluğu akvaryuma yerleştiremedim bende dediğim gibi takıntı olan bu durum yüzünden bu iki camdan bir tanesini kırarak akvaryuma yavruluğu yerleştirdim. (Bu yavruluk ayrıca şu şede yarayacak hamile olan balığı akvaryumda ayırmak istediğimde bu avruluğun içine kolayca alabileceğim.) Şimdi camcıda bir cam kestirip bu kuşağın yanına aynısından yapmak lazım :)) Ben dediğim gibi ucuza mal etmek manasında değil sadece yavruların aynı akvaryumda uzunlamasına yüzebilecekleri ve tekrar tekrar ısıtıcı hava motoru ve akvaryum masrafı yapmak yerine bu şekilde kendimce bir çözüm buldum.Bu çözüme beni zorlayan şeyde şu evim 60 m2 ve yeni bir akvaryum koymaya yerim yok. Yorum ve önerilerinizi beklerm lütfen.

kaya572012-10-08 22:49:38
Kaybolan Yavrular
Merhaba,
 
Aklınızda bulunsun yavruluğu kadın corabı ile sarabilirsinizde.
 
Bilginize.
Yunusların Yumurta Atması
Merhaba,
 
Yeni bulduğum koloni üretimhaneden çıkma balıklar 2,5 -3 yaşında ve türünün güzel örneklerinden. Sıkıntı olan konular şunlar.
 
1- Balıklar insan görmediklerinden çok fazla korkuyor ve akvaryumun camlarına kendilerini çarpıyorlar. 2 aydır alışamadılar.
2- Balıklar yumurta şuana kadar 2 kere aldılar ama ikisindede 4-5 günlükken yumurtaları attılar.Tahminimce kusturulmaya alışmışlar bu yüzden şimdi ağızlarında tutamıyorlar yumurtaları sizce ne yapmam gerekir ben kusturma ve makinada yumurta büyütme taraftarı değilim çünkü.
 
yardımlarınız için teşekkürler.
Yunus & Elektra
Bir bilgi benden olsun şuan bulamadım ama bildiğim kadarıyla zaten yunusun 3 türü var buda o 3 türünden biri ve balık bencede kırma değil benim kişisel fikrim şu balık küçük akvaryumda sıcak ortamda 28-30 derece büyümüş bir balık. türleri aşağıdaki konunun içinde ayırt edilmişti diye hatırladım ama 60 küsür sayfayı arayamadım...
yunus
Renk,omurga yapısı kesın sonuç deyıldır,kesın sonuç anüs - vent.Resimdeki balık o 0 seklınde ise %100 dişidir. Bilginize.

Yunus ayrı bir sevdadır
Bizdemi sorun var anlayamadım nşye kimse bir öneride bulunmuyor yahu :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.