ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baturk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2012 06:47
Son Ziyaret:
05 Ekim 2012 13:13
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
batur batur
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

batur batur

SON 5 MESAJI

İşte Benim Çılgın Projem
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ac3SVHpuPhw&feature=player_embedded[/VID]

şöyle bir şey gördüm belki yardımcı olur.
hobiyi bırakma noktasındayım artık....
[QUOTE=mknmehmet]Benim 3sene önce yaptığım tankada aynı sorun oldu, 120*50*50 boyutlarında bende tez canlılıkla girdim kayıttı, kuşaktı yapmadım. Sonra sonuç aynıydı hemen sizin yaptığınız gibi köşebent yaptım ama, akvaryumun üst kısmına 1 boy olmak  üzere 30*30alimunyum köşebent aldım tam akvaryum boyutunda üst kısmına gelecek şekilde çerçeve yaptım tek parça bir gönye ve testere lamasıyla kolayca yaparsın  ve sıfıra sıfır oldu oraya silikonladım sonra ortasından 120 lik kısmın ortasından 6 mm 2 adet delik köşebente ve arta kalan parçadan ortaya destek yaptım krom civata somunla bağladım(2tl flan civata somun) ve 3 senedir sorunsuz su boşken yapın, kuruduktan sonra delme işlemini yapın, denenmiş ve hala aktif bi şekilde tankımı kullanıyorum .(Köşebenti yapıştırmadan önce yana silikonladığınız köşebenti sökün daha sonra aradaki mesafeyi ölçerek yapın tablo gibi oluyor).[/QUOTE]

bu bahsettiğiniz yöntem tam olarak nasıl yapılıyor?

elimde köşebent var fazladan.
hobiyi bırakma noktasındayım artık....
Yusuf bey cevabınız için teşekkür ederim.

benim düşüncem de kuşak dediğimiz camın akvaryumun tam içinde yani camdan cama şeklinde olması yönündeydi. akvaryumun üstünden kuşak çekilebiliyor mu ki dışarı taşırabilirsiniz dediniz? yani eğer böyle bir durum varsa bile beni rahatlatır zira milimetre hesaplarım benim tarafımdan tutmuyor. benim tarafımdan tutsa camcı tarafından tutmuyor. bu da her seferinde camcıya git gel anlamına geliyor tabi ki.
hobiyi bırakma noktasındayım artık....
Selam arkadaşlar

6 ay önce 5 lepistesle 70 litrelik ufak bir akvaryumla hobiye başladım. malum lepistesler hızlı çoğaldığından artık akvaryum yetmez bir hal aldı. bu da yeni bir akvaryum ihtiyacını doğurdu.

bulunduğum yerdeki tek akvaryumcuya 2 3 defa ölçüleri iletmiş olmama rağmen akvaryum yapmaya yanaşmadı ben de iş başa düştü diyerekten internette araştıra araştıra akvaryum yapımına başladım.

ilk başta oda da mevcut bulunan sunta dolaba göre yaptırırım hesabıyla 120x50x50 (300 litre) camlık bir akvaryum düşündüm ve hesaplama programından 8 mm camın güvenli olacağından o şekilde camları kestirdim.

camcı arkadaş ilk başta yan camlardan bir tanesini yamuk kestiğinden dolayı akvaryum ölçülerinde 2 3 mm sapmalar oldu. hatta yan camın altı tam otururken üst camda 2 3 mm arasında boşluk oluştu. bu durum içime sinmedi ve camı söküp tekrar kestirdim. sağolsun hiç zorluk çıkartmadan istediğim ölçüde camı kesti.

sonra ilk su testine başladım odada. köşelerden damla damla su geldiğini görünce o kısmındaki silikonu söküp yeniledim.

ertesi gün tekrar taban su testi yaptım ve geçtim.

tabi sıra geldi yük altındaki duruma. bundan çekindiğim için akvaryumun dört köşesine köşebent yaptım. bunda da içim rahat etmedi tabana da köşebent yaptım akvaryumun dik köşelerine yaptığımdan bağımsız olarak.

takribi 290 litre su doldurdum ve test sonucunda beklediğim gibi patlama olmamış olsa da köşelerden 1 2 mm esneme. tam ortadan ise 8 9 mm esneme yaşandı.

bunu görünce 3 saat sonra suyu boşalttım.

tabi bütün bunlar 1,5 haftalık bir süreç ve yoğun bir telefon trafiğiyle binbir rica minetle yaptırdığım şeyler oldu.

şimdi geldiğim noktada ise kayıt ve kuşağın şart olduğu kısımdayım ama ilk başlarda da dediğim gibi cam ölçüleri tam tutmadığından kayıt kuşak kısmında da ölçülerde aksilik yaşanacaktır. kaldı ki kayıt ve kuşağı milimetrik olarak kestirip oraya oturtmak artık gözümde inanılmaz büyüyor. çünkü eminim ki camcıya camları kestirsem de ölçülerin birinde milimetrik hata olsa o cam oraya oturmayacak.

öğrenmek istediğim şu. kayıtların ve kuşakların mutlak surette köşeden köşeden milimetrik olarak oturması şart mıdır?

yani atıyorum şu anda 120lik kısıma atacağım kayıtın boyutu 110cm olsa bir sıkıntı yaşatır mı? yoksa illa ki yan camlara değmeli mi?

aynı şekilde kuşaklarında ön camlara tutunması gerekiyor mu?

eğer evetse ve esnemeyi önlemeye yardımcı olabilecek başka bir çözüm yoksa akvaryumu aynen çöpe göndermeyi düşünüyorum. keyif vereceği yerde moral bozmaya başladı artık...
baturk2012-07-04 21:37:53
lepistes!
Doğada tahminim lepistesler kardeşleriyle çok çiftleşmiyordur.

Kendi fikrim akraba çiftleşmesi gerekli laboratuvar tetkikleri yapıldıktan sonra sorun olmayacaktır. Önemli olan gönüller bir olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.