ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MustafaAYHAN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2012 00:07
Son Ziyaret:
25 Eylül 2012 10:11
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Ayhan
Doğum Tarihi:
11 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Antalya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Ayhan

SON 10 MESAJI

Malawi Dünyam.Demasoniler ve mavi prenseslerim.
Teşekkür ederim arkadaşlar. Kayaları sağlamlaştırıp arka fonu düz mavi yaptım. Şimdilik çok şükür balıklarımdan yana bir sıkıntı yok. Hepinize sağlıklı günler dilerim.
Malawi Dünyam.Demasoniler ve mavi prenseslerim.
[QUOTE=Berkay26]Akvaryumunuz hayırlı olsun. Kayalar biraz tehlikeli geldi bana sanki :)[/QUOTE]
Teşekkür ederim.
 
Sivrilik konusunda diyorsanız eğer kayaların tüm sivri köşelerini yonttum. Üst üste sabitledim elimle oynattığımda bile çok zor hareket ediyorlar. 


[QUOTE=vivaldi]Tanknız çok güzel. Güle güle kullanın.
Benim fikrim arka fon olarak düz veya sade birşey kullanmanız yönünde.
Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Normalde şuan ki fonun arkası mavi düz renk. Ara ara değiştiriyorum çift taraflı kullanıyorum arka fonu :) 
Malawi Dünyam.Demasoniler ve mavi prenseslerim.
Merhaba arkadaşlar.
Akvaryum hobim yaklaşık 1 sene önce başladı.
En başta akvaryumcudan aldığım 80 L. hacimli tank kullandım.
Daha sonra kendi yaptığım 240 L. hacimli tanka geçtim.
İlk olarak tropikal canlılar ile başladım. Malawiye ilk adımım Sarı prensesler ile oldu. 
Artık malawiden kolay kolay vazgeçebileceğimi sanmıyorum :)
Siz değerli dostlara malawi dünyamdan görüntüleri sunuyorum.
Sağlıklı günler dilerim.




7




Boyut (cm):80x60x50
Kapasite (litre):240 L.
Canlılar: Pseudotropheus socolofi 1e,3d

               Pseudotropheus demasoni 3e,11d

               Albino Vatoz 

               Türünü bilmediğim Vatoz

Malzemeler:1200L/H 3 Sepetli Dış filtre(Elyaf,Aktif Karbon,Biyolojik Sünger, Berraklaştırıcı Taş) , İç Filtre , 200w Isıtıcı.

Akvaryum Bakımı:7-10 Gün de 1 %15-%25 arası Su değişimi. Değişimden Sonra bir miktar kaya tuzu.

Kullanılan Yemler: 

Tetra PRO Vegetable

Sera Flora

Sera Granugreen

Hafta 1 haşlanmış sebze

Haftada 1 öğün protein ağırlıklı besleme.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya tuzu.

Yavrularım oldu ...(video eklendi)
[QUOTE=fisherman3483] [QUOTE=MustafaAYHAN]Hayırlı olsun. Gayet hoş, doğal bir görünüm elde etmişsiniz. Mekanik temizlik için iç filtre kullanmanızı öneririm. Hava motoru ve hava  taşınız yok gördüğüm kadarı ile. Bunu en kısa zamanda temin ediniz. Suya kaya tuzu eklemek konusunda forumda makaleler mevcut onları okursanız daha yararlı olur anlatmama gerek kalmaz. Son olarak malawi yapacaksanız ince silis kum önerebilirim. Spler kumla oynamayı çok sever. Bazı kişiler silis kumun suyu yumuşattığı yönünde bir takım bilgiler veriyor ama bu zaman kadar ben böyle bir sorun yaşamadım. Filtre su veriş hortumunu biraz daha su yüzeyine yakın tutarsanız su sirkülasyonunu sağlamış olursunuz. Balıkları akvaryumcunuzun dediği gibi bir anda değilde kademe kademe tankınıza koyunuz.Bu arada dış filtre malzemeleriniz nelerdir ? nasıl bir sıra ile koydunuz ? Tekrar hayırlı olsun.Sağlıklı yavrular dilerim.[/QUOTE]
 
Çok teşekkür ederim . Evet hava motoru ve taşı koymadım iç filitrenin yeterli olacağını düşündüm birde doğal olmuyacağı düşüncesindeyim. İç filitrenin su verme borusunu biraz daha yukarı kaldırabilirim ama zaten suyun üstünü dalgalandırıyor. Akvaryumda suana kadar çok berrak. Dalga motorunu istememın sebebi kayaların arasında sirkulasyonu sağlamak. Suya kaya tuzu ekleme konusunda inanın pek bilgim yok bu konuyuda hemen araştıracağım bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
[/QUOTE]
Herşeye doğallık yönünden bakmamak gerekir, balıklarınızın sağlığı önemli:) iç filtrenin sağladığı havayı da kullabilirisin ama görsellik açısından en uygunu hava taşı olacaktır. Dalga motoruna gerek yok. Onu deniz akvaryumunda kullanman gerekir. O kadar tefarruata girme bence. Gerekli sirkülasyonu zaten dış filtre hortumu sağlayacaktır. 
MustafaAYHAN2012-05-14 18:15:52
Yavrularım oldu ...(video eklendi)
Hayırlı olsun. Gayet hoş, doğal bir görünüm elde etmişsiniz. Mekanik temizlik için iç filtre kullanmanızı öneririm. Hava motoru ve hava  taşınız yok gördüğüm kadarı ile. Bunu en kısa zamanda temin ediniz. Suya kaya tuzu eklemek konusunda forumda makaleler mevcut onları okursanız daha yararlı olur anlatmama gerek kalmaz. Son olarak malawi yapacaksanız ince silis kum önerebilirim. Spler kumla oynamayı çok sever. Bazı kişiler silis kumun suyu yumuşattığı yönünde bir takım bilgiler veriyor ama bu zaman kadar ben böyle bir sorun yaşamadım. Filtre su veriş hortumunu biraz daha su yüzeyine yakın tutarsanız su sirkülasyonunu sağlamış olursunuz. Balıkları akvaryumcunuzun dediği gibi bir anda değilde kademe kademe tankınıza koyunuz.Bu arada dış filtre malzemeleriniz nelerdir ? nasıl bir sıra ile koydunuz ? Tekrar hayırlı olsun.Sağlıklı yavrular dilerim.
80x45x30 Huzurum
Hayırlı olsun.Yem çeşidini arttırmalısınız. 
Sadece protein ağırlıklı beslemek pek doğru olmaz. 
Metil mavisini kesinlikle ayrı bir karantina tankında kullanmalısınız hastalık görüldüğünde. Onuda çok zor durumda kalırsanız uygulayın. Su değişimlerinde kaya tuzu kullanmanız hem nitrit seviyesini artmasına engel olacaktır hemde balıklarınızı dış parazite karşı korumuş olursunuz.
mbamba luwino yellow head demosoni msobo magunga daha küçükler.
Vallahi şahane. Biz daha yolun başındaymışız :) hayran kaldım. Sağlıklı balıklar inşallah :))
Malawi Akvaryumum. Yorumlarınız ve Önerileriniz.. Bol fotoğraf eklendi
[QUOTE=babur alimov]Mustafa kardeşim sp ile icemanların beslenme şekli aynı değil farklı istersen tekrar bir gözden geçir balıklarını daha sağlıklı büyütmen açısından diyorum. Bu arada antalya da doğu garajı yakınlarında ise evin birgün tanışalım bir çayımı içmeye gel. [/QUOTE] 
Evet birisi otçul diğeri ise hem etçil hem otçul bunun farkındayım tabiki de ve ona göre yemleme yapıyorum :) olur çayını içmeye gelirim yolum her gün o tarafa düşüyor hemen hemen. Özel mesaj ile görüşebiliriz :) Sağlıklı günler.
Malawi Akvaryumum. Yorumlarınız ve Önerileriniz.. Bol fotoğraf eklendi
[QUOTE=froycyy]Benimde japon akvaryumum yerde duruyor dip çekimi yaparken bihayli zorlanıyorum.Siz bu probemi nasıl hallediyorsunuz? [/QUOTE]

Dip çekimi yaparken hiç bir sıkıntı çekmedim. Sanki akvaryum çok yüksekte de çekim yaptığım kova aşağıda gibi :) halbuki öle değil. Biraz daha yüksek kalıyor akvaryum 8-10 cm kadar.Bundan dolayı bir sıkıntı yaşamıyorum. 
MustafaAYHAN2012-05-11 19:35:42
Malawi Akvaryumum. Yorumlarınız ve Önerileriniz.. Bol fotoğraf eklendi
[QUOTE=asiaslan_01]Sağlıklı balıklar diliyorum..Yalnız yanlıs görmediysem akvaryum yerde duruyor. Onu yerden yüksek bi yere tasırsanız balıklar icin daha iyi olacagı kanaatindeyim...[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Evet akvaryumu yere koydum. Mobilya vardı normalde ama pek güvenemedim sağlamlığına ve yere koymak zorunda kaldım. Şuan için bir sıkıntı yaşadıklarını sanmıyorum , eğer ki sorun yaşatmaya başlarsa bu durum en azından 50 cm yüksekliğinde bir profil yaptırabilirim. 
Sağlıklı günler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.