ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İlksen Şahin
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
446
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2009 22:57
Son Ziyaret:
4 Saat 19 Dakika önce
Toplam Mesaj:
765 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
47 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilksen şahin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Sigortacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/67980.jpg[/img] Malatya/Arguvan İstanbul/Ataşehir

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Balıklar Su Üstünde
[QUOTE=Keyten]akvaryum 100 lt ve sunsun 603b dış filtre kullanıyorum bitkili CO2 sistemi yok ısıtıcı ve filtre harici birşey kullanmıyorum kum olarak dere kumu ve lav kırığı karışık ilk balıkları koyduğumda deli gibi her yerde geziniyorlardi çok mutlulardi ama şuan öyle değil çoğunlukla yuzeydeler acaba oksijensizlik felan mi var [/QUOTE]

Merhaba,

Bu soruya en uygun cevap video ile verilebilir. Ancak yüksek ihtimal oksijen eksikliğinden. Bunun önüne geçmek için en mümkün çözümler ya yüzeyde akıntı yaratacaksınız ya da hava motoru bağlayacaksınız.
Balıklar Hasta Mı?
Merhaba,

Şöyle bir soru sormak istiyorum. Sana birisi bu kadar bilgi verse herhangi bir yanıt verebilir misin? [:)]

Öncelikle akvaryumu ne zaman ve nasıl kurdun, balıkları kurulumdan ne kadar zaman sorsa koydun, akvaryumda başka canlı var mı? gibi açıklamalar yapman ve fotoğraf, mümkünse video eklemen lazım. Ancak o şekilde forum üyelerine bir fikir verebilirsin.
Aylık Maliyeti Tahminen
Tahminen 80-120 TL arası.
Akvaryum Ebatı Ve Tecrübesizliğim.
[QUOTE=baliksever01]Ben 50 60 litrenin saçmalık olduğunu düşünüyorum biraz. Palavra gibi.
[/QUOTE]

Tecrübeniz bence de bu fikir için uygun, haklısınız. [:iyi:]
Forumu Hareketlendirmek İçin Neler Yapabiliriz.
Beni şöyle birşey mutlu edebilir. Sitenin sağ tarafında akış var ben de çoğu forum kullanıcısı gibi güncel konuları oradan takip ediyorum. Ancak orada 100 yıllardır sorulan sorularla karşılaşıp birkaç konu sonra sıkılıp kapatabiliyorum. Peki atıyorum, mesaj sayısı 100-200-300-500 üzeri olan veya forum özel üyesi, kıdemli akvarist gibi title'ları olanların açtığı konuların aktığı başka bir akış bölümü de eklense iyi olabilir mi? Orada çok konu akışı olacağını sanmıyorum o nedenle diğer taraf takip edilmeye devam edilebilir. Ancak forumda daha fazla zaman geçiren, görece daha fazla bu hobiye zaman ayırmış ve tecrübe edinmiş kişilerin konuları arada kaynamaz ve o bahsettiğiniz "hep aynı konular" başlığından bir nebze de olsa kurtulmuş olabilir miyiz? O konulara mesaj atanlar yine girecek ve yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Akvaryumum
Merhaba,

Bu kadar büyük bir küp beni tedirgin eder açıkçası. İçerisinde bir ölüm yaşanırsa sorun yaşatabilir. Sık kontrol etmek zorunda hissederdim kendimi.
Forumu Hareketlendirmek İçin Neler Yapabiliriz.
[QUOTE=Diyarbakırlıı]Bende eski üyeyim ben forumda böyle bı hata gördüm en ufak birşeyde ban yemek oluyor ben oğünden beri çok çok az giriyorum adamın biri siyasi sözler söyledi bende karşı çıktım ban yedim yani ban yememin nedeni siyasi bı çıkar söz konusu adam örneğin a partisine laf etti bende karşı çıktım burası siyasi yeri değil diye demek yönetici benim savunduğum a veya b parsisi vark etmez zoruna gittii ban yedim o gün bugündür çok girmiyorum yani en ufak birşeyde çok rahat ban atıyorlar ban atmaktansa belirli bi günne kadar ban cezası verilmeliydi çok mücadele ettim banı kaldirmadilar forumda ziyaretçi doldu haberi millete ban atiyorlar[/QUOTE]

Forumun kuralları gereği başka üyeyi uyarma hakkımız yok. Özellikle siz de aksi bir saldırıyla uyarırsanız karşı taraf ne ceza alırsa siz de aynısını alırsınız. Keşke hata var butonuna basıp şikayet etseydiniz veya altına siyasete girmemesi konusunda uyarsaydınız ban yemezdiniz aslında.

Hatta aksine ben banlanması gereken çok kişi olduğunu fakat banlama konusunda sizin dediğiniz gibi uyarılar verildiğini düşünüyorum.
Forumu Hareketlendirmek İçin Neler Yapabiliriz.
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhabalar ben forumda çok yeni sayılırım bu hobiyle alakalı birşey aklıma takıldığında ilk bakacağım yer forum oluyor ve bana çok şey öğretti. Şunu söyleyebilirim ki eski açılan konular ve bu konulara katılanlar ve böylece bu konuları okumak daha keyif verici. Bence eski üyeler konu açmayınca forum hareketlenmiyor. Keşke üzerine tartışılacak konular açsalar. [/QUOTE]

Aslında son zamanlarda konu biraz şuna döndü. Birisi küçük akvaryumda japon besleyince hemen linçliyoruz fakat bu arada gerçekten yardım gerektiren veya bilgi isteyen konulara cevap vermiyoruz. Bilgimizde şüphe var, bilgimizden emin değiliz ve alacağımız tepkilerden korkuyoruz. Bir bilgi paylaştığımızda o paylaştığımız bilgi yanıtlanıyor.

Örnek vereyim; birisi bir balığa şu yemi alayım mı diyor, siz olur diyorsunuz ancak diğer kişi girip olmaz demek yerine size dönüp nasıl olur, siz bu bilgiyi neden paylaşıyorsunuz vs diyor. Bu nedenle insanlar artık basit konulara yanıt vermeye başlıyor. Bu da belli bir kültür oluşturmaya başlıyor. Her şeyde bu böyledir. Bir topluluk vardır bardağa dolu taraftan bakar bir topluluk vardır boş taraftan bakar. Biz biraz boş taraftan bakmaya meyilli olduk gibime geliyor. Bunun önüne nasıl geçilir, neler yapılabilir belki bu konuşulmalı. Belki de bu az önceki örnekteki adamı linçlemeliyiz. Bu sayede sayılarını azaltabiliriz ve korkmadan tecrübemizi veya duyduğumuz bilgileri paylaşmaktan korkmayız. Bu da trafiği arttırır ve başlıktaki konu hakkında bir adım atılmış olur.
Akvaryum Camındaki İnatçı Kireç Lekeleri
[QUOTE=thundereblue]

Evet asetik asit ama doğaldır yıllardır sofralarımızda kullandık aşırı kullanım hariç zararı yoktur faydası vardır. Bırakın cam temizliğini (aracıma bile koydum silecek suyu olarak) gümüş bakır ne varsa parlatır. [/QUOTE]

Hocam elma sirkesi satıyormuşsunuz gibi hissettim :)

Ben olsam suyu oraya kadar doldurup biraz yumuşayınca ustura bıçağı ile temizlerdim. Hatta ben hafif hafif ıslatarak su doldurmadan kazıyorum.
Aquael Ultramax 1500 Ses Sorunu
Merhaba,

Sanki tam su alamamış gibi ama ben tam anlayamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.