ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ylercler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2012 11:21
Son Ziyaret:
18 Eylül 2017 10:18
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus ÇINKI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yunus ÇINKI

SON 10 MESAJI

Tropheus Duboisi canlı yem
Yakup Bey merhaba,

Öncelikle tavsyeniz için teşekkür ederim. Bu konuyu açarken amacım amerikayı yeniden keşfetmek değil. Yanlış anlamayın tepki olarak yazmıyorum. Forumdaki makalede rastladım ve sizlerin fikirlerinizi almak istedim. Sadece makaleye bağlı kalmak istemedim. Diğer yorumları makaleleri okudum ve ikilemde kaldım. Bu sebeple sizlere sorma ihtiyacı duydum. Yaklaşık bir aydır bir kere verdim ondada 10 yavruya  10-15 adettir. Ana yemleri spirulina içerikli sera tetra ve jbl'nin 6 çeşit yemi ile besliyorum. Onlarda granül değil pul yem. Dediğiniz gibi riske gerek yok artık vermeyeceğim. 
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-24 13:26:45
Tropheus Duboisi canlı yem
İbrahim Bey, Erdal Bey merhaba.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.  Canlı yem yada etçil balıklarda kullanılan protein ağırlıklı hayvansal besin içeren yemlerin kullanılmaması yönünde bir çok yorum yazı okudum. Ancak forumda makaleler bölümünde gördüğüm su piresi verilebileceği yönünde yorum olduğu için sorma ihtiyacı duydum. Zaten bende çok yoğun verilmesi yanlısı değilim. isimlerini bilmiyorum ama sera tetra jbl gibi firmaların bitkisel yemlerinden kullanıyorum. Haftada bir ara öğün olarak az miktarda vereceğim. 
Tropheus Duboisi canlı yem
Arkadaşlar Merhaba.

Yaklaşık 2 aydır duboisi besliyorum. 4-5 cm boylarında yavrular. Tetra, sera ve jbl  markalarından 6 çeşit otçul yem kullanıyorum. Sarı prenseslerim için kullandığım su pirelerinden duboisilerimede verebilirmiyim. Forumda bir çok konuda verilmemesi gerektiği yazıyor. Ancak forumdaki Makalelerde günde bir öğünde verilebileceği yazıyor. İkilemde kaldım. yardımlarınızı ve yorumlarınızı benimle paylaşırmısınız. 

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Anüs Vent hakkında
Buğra bey resim çekemedim ancak, 4 balığın anüs vent şekilleri aynı o O şeklinde erkek olduğundan emin olduğum balıkta o o şeklinde bu tür davranışlar normalse endişe edecek bir durum yok o zaman. Teşekkür ederim.
Anüs Vent hakkında
Merhabalar.

Kendi yavrularımdan büyüttüğüm 5 adet mavi prensesim var. Anüs vent kontrolünde 4 dişi 1 erkek ancak dişi balıklarda erkek gibi davranışlar var bu normal midir? Anüs vent kontrolünde o O şeklinde olan balık yüzgeçlerini kaldırıp diğerine  üstünlük kurmak ister gibi gövde gösterisi yapıyor. Bu arada balıklar şu an damızlık altı boylarda daha yeni ergen oluyorlar. Bir tanesi ilk yumurta aldı ilk seferde atmadı ve 2 adet yavru verdi. Acaba bu tarz davranışlar normal midir?
Baliklar neden donuyor boyle videods
Merhaba.
Balıklarınızın boylarına bakarsak görüntüdeki üç büyük sarı erkek. Özellikle birbirinin etrafında dönen ikili. sarı prenseslerde bu kadar büyük dişi görmedim. arkadaşlarında belirttiği gibi baskın erkek olmak için kavga ediyorlar.  
sarı prenseslerin çiftleşmesi için uygun koşullar ne olmalı
Kur yapıyolarmı titreme vs. birşey varmı. Genelde akvaryuma sonradan eklenen yada yeni kurulumdan snra balıklar adapte olana kadar üremeye geçmiyorlar. O dönemde biraz sıkıtılı tabi. Sizin yapacağınız düzenli su değişimi ve düzenli kaliteli yem vermek. Ondan sonrası beklemek. Ama yunuslarla birlikte olduğu için hacim küçük Yunus iiçin en az 300 litre deniyor. Benim SP lerim 2-3 ayda yavru vermeye başmıştı sanki en azından kur yapmaya başlamıştı. Birde balıklarınız damızlık boyda mı?
Delikli kayanın faydası'
Merhaba, aynı şekilde benimde bir yavrum var boyuda aynı gibi kusturduğum yavrulara nazaran %10 daha kısa kaldı ama akvaryumda bol kayalık olmasının faydaları şu an daha rahat davranıyor ben çok uğraştım ama yakalayamadım büyükler hayatta yakalayamaz artık onu cin gibi maşallah. :)
Her Yerde Yunus varken Neden bu kadar Pahalı ?
Arkadaşlar bu kadar üzerine düşersek olacağı bu almayacaksınız ellerinde kalacak 5 ay talep olmasın bakalım ne yapacaklar binlerce yavruyu. Tamam iyi cins balık daha pahalı olacak ama abartmamak gerekiyor.  Yeri geldiği zaman akvaryumculara ateş püskürüyoruz ama elimize fırsat geçtimi 10 katına satıyoruz. Başkası yapınca ateş püskürürüz kendimize gelince ama bu saf kafasına bak böyle insanlar yüzünden artık yunus beslemiyorum.alpino242013-01-04 21:46:07
Balıklarım 2 gün aç kalsa bişey olur mu?
2 gün aç bırakmak balığı öldürmez ancak 1-1.5 gün aç bırakıp ışık yanmadığı zaman benim balıklarım sitres yapıyor ışığı yaktığım zaman şaşırıp kalmış gibi bir tepkileri oluyor yeme bile tepki vermeyebiliyorlar. Arada sırada yapmak yada düzenli aç bırakmak sorun olmayabilir. Ama aç bırakmak konusunda bile bir düzen olması lazım. Bir hafta 1 gün bir hafta 2 gün bir hafta hiç aç bırakmama gibi durumlar sıkıntı yaratabilir. Benim balıklarım yemin saatine bile alıştılar akşam işten gelince hepsi cama toplanıyor ( kapıyı açınca anne/baba diye koşan çocuklar gibi) Yemleme makinesi şart bir durum bence. Olmasa ne olur açlıktan birşey olmaz bile acemilik döneminde sitrese giren balığım 10 dakka gibi kısa bir sürede öldü. Tavsiyem aç bırakacaksanızda bunu düzene koymanız. Öreneğin her hafta cumartesi pazar gibi. Bence uzun bir süre bir gün olabilir ama 2 gün uzun balığın formunu bozabilir. buda daha uzun süreli zorunlu aç bırakacağınız dönemde sıkıntı yaratabilecek bir durum oluşturabilir. Tabi bu işle yaklşık bir yıldır uğraşıyorum. Görüşlerim genel anlamda bağlayıcı değil bu benim uygulamam. Otımatik yemleme makinemde var 25 tl ye resun 3 kez yemleme yapabiliyo her seferde 2 yemlemede yapabiliyor. Çokmu kullanıyorum hayır. Belki yılda bir kezyada ayda 1 kez. Ama onlarında sizin çocuklarınız kadar sevdiğiniz balıklarınız. Can taşıdıkları gibi durumları düşünmek gerek.  Yüzlerce TL para harcaayıp 30-40 tl lik yemleme makinesi almamak bana garip geliyor. Tabi Maddi durumu iyi olmayanlar öğrenciler için yüksek bir rakam onlardan aldığımız huzur zevk için bu tarz masrafları yapmamız onlara karşı bir sorumluluk bir borç gibi olduğunu düşünüyorum.  İş yerinde güvenlik varsa yada en azından cumartesi yemleme yaptırabilirsiniz. yemini ayarlayıp belirlediğiniz saatte atmasını rica edebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.