ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mr.nbug
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2012 16:20
Son Ziyaret:
22 Şubat 2014 17:13
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Çaycı
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Edirne
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut ÇAYCI

SON 10 MESAJI

Yaralı aslanbaş
Teşekkür ederim, senin balığına da üzüldüm gerçekten ama yavruları olması da sevindirici :) Umarım kayıpsız büyütürsün hepsini
Yaralı aslanbaş
    Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Balık bugun eve geldiğimde ölmüştü, üzgünüm :(
    Mesut abi, ilgilendiğin için ve bilgilendirmelerin için ayrıca teşekkür ederim. Forumla geçen sene tanıştıktan sonra balıklarla ilgili çok şey öğrendim. Sanırım bazı şeyleride tecrübe etmek gerekiyor daha iyiye gitmek için. Bu balığı balıkçıda görmüştüm, beyaz benekti ve orda büyük ihtimal ölücekti. Hatta aldığım zaman gene konu açmıştım. Hepiniz yardımcı olmuştunuz ve balık kurtulmuştu. Ancak 7 ay geciktirebilmişim durumu kötü oldu. 3 e 1 d nası denk gelmiş şans işte.
    Kendi adıma acı bir tecrübe oldu, umarım bundan her şey daha güzel olur. Hepinize tekrar teşekkür ederim...
Yaralı aslanbaş
@mesutok Abim balıkta hiç yüzgeç erimesi olmadı hala da yok. Diğer balıklar kovalarken sürekli karnına tahrik etmek amaçlı vuruyolardı akvaryumu file ile ayırmadan önce.  Benim anlamadığım 3 gün önce kanlanma yoktu hiç, yorgun diye diğer tanka ayırmıştım. Ama dün sırt yüzgecinde, bugunde kuyruklarla gözle görülür şekilde kanlanma var. Dün yem verdiğimde veya cama tıkladığımda haraket ediyordu, bugun o hareketlenme de azalmış. Sanırım daha da kötüye gidiyor. Biraz önce eve geldim yemden de kesilmiş :( ve aşırı koku oluşmuş tankta. Koku filtre olmadığından ve yemediği yemlerden sanırım.

Şimdi tekrar %20 civarı su değişimi yapıp, bezelye vericem bakalım.
Yaralı aslanbaş
    Balıkta açık yara yok. 3 gün önce ayrı tanka aldığımda kuyruk yüzgecince çok az bir kanlanma vardı. Dün kanlanma sırt yüzgecinde de çıktı. Böyle olunca korktum sizlere sormak istedim.
   @mclyucel Metileni ilk akvaryumunu değiştirdiğimde koymuştum. Sonrasında düzenli olarak her gün %20 su değişimi yapıyorum ve sadece hava taşı ile havalandırıyorum. Birde üstüne örtü örtiyim o zaman stres yapmasın iyice. Sanırım böyle devam edip beklemekten başka çarem yok :(
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Yaralı aslanbaş
   Akvaryumun boyutlarının bende farkındayım. Şu kpss illeti çıksın aradan değiştirmeyi düşünüyordum. Arada file varken iyi gibiydiler, bir süre daha idare etsinler sonra değiştirincektim. Ancak 3 gündür kanama başladı durup dururken ve karantinaya aldım balığı.
   Bence burdaki asıl sıkıntı cinsiyet dağılımının yanlış olması. Bu durumu da akvaruyumu büyütüp dişi eklemekle çözülebilceğini düşünüyorum. Şimdi ilk amacım aslanbaşı kurtarmak. En kısa sürede terramycin alıp sürücem, umarım faydası olur. Teşekkürler...
Yaralı aslanbaş
     Merhaba arkadaşlar, 4.5-5 cm boyutlarında 1 aslanbaş ve 3 tane 6cm boyutlarında teleskop ve normal japon balıklarım var. Aslanbaşı sonradan almıştım, başlarda uyum sorunu yoktu (6ay kadar). Fakat sonradan erkek olan japonlar aslanbaşı feci şekilde kovalamaya başladı. Akvaryumu baştan tül ile ikiye ayırdım sorun geçmişti. Sonra farkettim ki aslanbaşın yanına dişi sanıp koyduğum japonun yüzgeçlerinde tırtıklar çıkmış, o da erkekmiş :(
      Şuan aslanbaşın yüzgeçlerinde kanama var. Onu 10lt lik ayrı bir akvaryuma koydum. Ama yem attığım zamanlar hariç 3 gündür hiç hareket etmeden su üstünde duruyor. Suya kaya tuzu, metilen mavisi koydum biraz.
      Fotoğraflarıda aşağıya koydum. Acaba balığımı iyileştirebilmem için  önerisi verebilcek var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Bunlar da erkek olan japonlarım

Aslanbaş beyaz benek sorunu
[QUOTE=mclyucel]Balığın iyileşmesi = 30lu derecelere çıkarmak sıcaklığı.Buda beyaz benek tedavisinde ısının etkisini bizlere bir kez daha gösteriyor.
[/QUOTE]
Evet gerçektende ısı önemliymiş. Bir hafta sürdü hastalık son 2 gün 28 derece civarına çıkarınca ısıyı döküldü benekler. Bir gün daha kontrolde tutup ana tanka almayı düşünüyorum bakalım.
Aslanbaş beyaz benek sorunu
Isıyı 27 28 e çıkarınca iyileşti tamamen. Hepinize teşekkür ederim konu kapanabilir.
Aslanbaş beyaz benek sorunu
Şuan sıcaklık oda ısısına göre 25-28 arası gidiyor. O zaman bi derece daha arttırıyım ısıyı teşekkür ederim.
Aslanbaş beyaz benek sorunu
 Anladım mesut abi umarım en kısa sürede düzelir. Bir tane elma salyangozum var ana tankta ceviz büyüklüğünde onu koysam karantinaya balığın yanına bir faydası olur mu acaba suyu filtre açısından?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.