ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tilapia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2012 17:43
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2012 00:23
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ali sapan
Doğum Tarihi:
21 Mart 1989
Yaş:
35
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Joker,Midas,Fh,Yeşil Teksas

SON 10 MESAJI

720 Litrelik Yeni Yaptıracağım Tank
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Yardımcı oldunuz teşekkür ederim de kayıt ile kuşağın farkı nedir onu anlamadım.[/QUOTE]
     Şimdi kayıt ve kuşağın farkı diyelim akvaryum 150 cmlik suyla dolduğunda kayıt ve kuşak yoksa cam tam ora yerden dışarı doğru esneme yapar ayni bir göbek gibi bildiğiniz gibi camlar fazla esnemez eğer çok esnerse çatlar işte kuşak esnememesi içindir dayanıklılığını arttırmak için kayıtta camların silikonlardan ayrılmaması için.
720 Litrelik Yeni Yaptıracağım Tank
[QUOTE=Tamer Şehitoğlu]Arkadaşlar tamperli cam ne demek?Bir de kayıt ne demek kuşak ne demek?[/QUOTE]
  Merhaba kardeşim seni bildiğim kadar aydınlatayım temperli cam havalı camdır yani bu camlar ısıtıldığında ısı en yüksek dereceye geldiğinde cam hava alır genelde arabalardaki camlar temperlidir cam daha sağlam olur ve patladığında tuzla buz olacak bir camdır.
    Kayıt ve kuşağa gelince onlar da bildiğin çıtadır ama camdan tabi akvaryumun dayanıklılığını arttırmak için kullanılır özellikle hacimli akvaryumlarda umarım yardımcı olmuşumdur.
720 Litrelik Yeni Yaptıracağım Tank
[QUOTE=king rap] Ölçüler tek kelime ile harkulade:) 12 mm yeterli diye düşünüyorum benim tankta 150cm'lik 8mm cam kalınlığı, kayıt kuşaklı ve şükür hiçbir sıkıntı yok,ayrıca tebrik ederim bilinçli bir karar vermişsiniz amerikanlar için büyük ölçülü tank düşünen hobicilere ihtiyacımız var,umarım biran önce bu muhteşem tank yapılır ve ufaklıklarda hızla büyürler:)[/QUOTE]

        Öneriniz için çok teşekkür ederim bende aynen sizin dediğiniz gibi hem balıkların rahat olması hem de görsel açıdan da muhteşem olması ve büyük akvaryumlarda su değerleri daha kolay sağlanıyor ve korunuyor.Akvaryum yapımında fotoğrafları paylaşacam sizlerle :)


[QUOTE=akvaryumistxxxx] http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp  bu linke tıkla ve hesaplamalarını yap derim.

saygılar

10 mm yeterli olacaktır.



[/QUOTE]

  Yorumun için teşekkür ederim arkadaşım ama 10mm yi sorduk bizler de ama biraz sıkıntılı olabilir dediler ev ortamında olacağı için güvenlik açısından 12mm daha çok tercihimde ve dediğiniz linkten baktım 10mm için güvenlik faktörü 2.5 ama en az güvenlik faktörü bence 4 olması lazım yani 12mm yine de teşekkürler.
tilapia2012-04-14 19:32:45
150 litrede amerikan karma cikletlerim
[QUOTE=sezerdmn] Çok radikal gelebilir ama en beğendiğin flowerhornu seç ve tek bak alacağın keyif bu balıklarla yapacağın karmadan daha fazla olur. Bunların herbirinden bir tane bile bıraksan tahminim en sona flowerhorn kalır [/QUOTE] 


     Teşekkür ederim yanıtınız için ama tek bakacaksam eğer joker'i seçerdim hem fh gibi hibrit değil hem dışarıyla ve sahibiyle çok iç içe bir balık zevki diğerlerinden fazla olur.
720 Litrelik Yeni Yaptıracağım Tank
   

       Merhaba değerli arkadaşlar 200*60*60(h) 720 litrelik bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.Cam kalınlığını da 12mm düşünüyorum 10 mm az olur ve pek sağlam olmaz dediler bende 12mm yaptırmayı düşünüyorum ve şuan 7-8 cm boyundaki amerikan ciklerim için hem yer sıkıntısı olmuyacak hemde 2 metrelik akvaryumda göz zevki şahane olucak ben yine de sizlere sormak istedim sizce 12 mm yeterli olur mu ve ölçüler iyi mi? Şimdiden teşekkürler.
tilapia2012-04-14 17:32:17
150 litrede amerikan cikletlerim



     Haklısınız bence de bu konularda ama yine de sadece insanların bu kadar büyütmesi ve imkansız görmesine benim kastım yani 2 balığın çiftleşmesiyle olan balıklar bunlar sonuçta bende yapmak isterim tabi başarabilirsem zaten 6 joker kalmayacak şuan boyları 5 cm  civarı eş tuttuklarında onları akvaryumda tek bırakacağım ve daha büyük akvaryum alacağım midaslar içinde aynı 3 adet var eş tuttuklarında diğerlerini isteyen arkadaşlarıma vereceğim ve tek beslemelerini tavsiye edeceğim ve hacimli akvaryumu olan arkadaşlarıma vereceğim belki başarabilirim yavru almak gerçekten beni çok sevindirir.Özellikle papağan için midasların kullanılması ve onların azalması beni çok üzüyor o türü kendi çapımda çoğaltmak isterim teşekkürler.
Bu balığın ismini bilen var mı?
  

   Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum tilapia dediğiniz buttikoferi(joker) değil heralde peki bu akvaryum balığımı çünkü kendinden büyük yeşil teksasıma bile kafa tutuyor
150 litrede amerikan cikletlerim
   

    Teşekkür ediyorum öncelikle ama sonuç olarak bu türler gökten düşmüyor değil mi? Mesela dişi ve erkek joker aynı akvaryumda olmadan üretilemezler değil mi yada fh, midas gibi türler siz tek besliyorum dediniz çift olarak beslemek mümkün değil mi yavru almak çok güzel bir duygu olur bence hem midas gibi hibrit yapılan papağan dedikleri hibrit cikletler var. Midaslar git gide azalıyor bu da beni çok üzüyor. 
Bu balığın ismini bilen var mı?
Ben  almadım kardeşim hediye geldi veren de bilmiyormuş adını 10 santimden fazla boyu bende anlayamadım önerin için teşekkürler.
Bu balığın ismini bilen var mı?


Merhaba arkadaşlar 2  gün önce bana gelen bu balığın türünü hala öğrenemedim.Tanıdık bir akvaryumcuya gösterdim dovii'nin dişisi olabilir dedi ama ben yine de sizlere sormak istedim cep telefonuyla çektiğim için fotoğraflar biraz kötü çıktı ama ismini bilen varsa yazmasını rica ediyorum.Şimdiden çok teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.