ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tb9bıh
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2012 23:04
Son Ziyaret:
18 Nisan 2012 23:32
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
isa hilmi
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1985
Yaş:
38
İl:
Erzurum
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

475 LT. 120 65 60
isa BİLDA

SON 10 MESAJI

Yunus Ve Sarı prenses tankı
Merhaba; öncelikle mercanı çıkarmalısınız, balıklarınıza zarar verecektir. Sp ve yunuslar akvaryumu paylaştığından, her iki tarafada kayalar yerleştiriseniz daha güzel olacaktır. Sol taraf sp için ideal, sağ tarafıda yunuslar için dizayn edin. Bu şekilde yavru almanız kolaylaşır.
Sarı prenses kusturma
Merhaba; öncelikle yavrularınız şimdiden hayırlı olsun. Bencede kesinlikle kuluçka makinası bulundurun. Hatta mümkünse hava basmalı yerine, su basmalı bir kuluçka makinası temin edin ve tereddütsüz kusturun. Ancak annenin ilk deneyimi ise ve ayıracak ikinci bir tankınız var ise  anneyi ayırmanızı tavsiye ederim. Ayıramıyorsanız kusturun ve kuluçka makinasına alın. Göbekleri düşene kadar da yemleme yapmayın. Keyifli hobiler.
Tür hakkında karar veremedim
Bu gün yavru sarı prenseslerimden 2-3 cm. olanlardan (onlar başka tankta olduğu için yaşıyor) 2 tanesini tanka koydum. Şimdilik bir sıkıntı yok ve çok mutlu görünüyorlar. Sanırım zehirlenme sebebinide buldum. Bizim hanım, eve misafir gelecek diye bol miktarda parfüm sıkmış, o esnada da sumpun kapağı açıktı, balkon kapısıda açık olunca giren hava ile muhtemelen suya karıştı diye düşünüyorum.Frontoza türüne geçmeye  %80 karar verdim. Tabi uygun fiyatlı bulunca. Burada 90 ila 200 TL. arası değişiyor fiyatlar. Yavru alıp büyütmek istiyorum. Hepinize verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Tür hakkında karar veremedim
Valla çözüm olarak ; suyu komple boşalttım, kumları çıkartıp tazzikli su ile 1 saat kadar yıkadım, dekorları kaya tuzu ile yıkadım, çeşme suyunu tanka doldurdum, bol miktarda kaya tuzu, mavi mürekkep ve su düzenleyici ekledim. Hava motorunu son ayarda çalıştırdım suyu havalandırıyorum, üst kapağı ve buhar camlarını klor uçsun diye takmadım. Yani sıfırdan bir akvaryum kurulumu yaptım, 1 2 gün daha bekledikten sonra su sıcaklığı 26 dereceye ulaştığında sanırım balıklar eklenebilir. Bunlar dışında da aklıma başka bir şey gelmiyor.
Sarı Prenses hakkında
[QUOTE=blackrain88]Çok teşekkür ederim görüşleriniz için fakat bugün bir arkadaşımla konuştum diyor ki yem yemez hayatta ama benim balığım bildiğin diğerleriyle yarışıyor yem konusunda :):):)[/QUOTE]
 
 O zaman bir sıkıntı olma ihtimali var :( Bupek iç açıcı bi durum olmayabilir. Çünkü ağzında yumurta olan sp asla yem yemez. Bence o balığı bir süre karantinaya alın ve gözlemleyin, herhangi bir parazit durumu varsa tespit edin ve acilen dezenfektan uygulamasına geçin...Umarım sıkıntı yoktur. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Sarı Prenses hakkında
Bende uzun süre sp besledim. Bendeki dişide sürekli durgun ve sakız çiğner gibi yapıyordu. Sürekli kafası suyun yüzüne doğru 45 derecelik bir açıyla bakıyordu ve ağzında hep yumurta oluyordu. Hayırlı olsun yavrularınız ve kesinlikle tedirgin olmayınız bu durumdan. Bencede elinize almayın. İlk defa yumurta alıyorsa ağzına strese girer. Kolay kolay yumurtalarını bırakmaz veya yutmaz çok anaç balıklar. Akvaryumun kenarında oturup bazen saatlerce beklerdim yumurtaları görebilmek için ve bence işin en keyifli kısmıda bu olsa gerek... Bence bundan sonra sık yavru almaya hazırlayın kendinizi ve bol bol yavru tankları edinin :)) Keyifli hobiler.
Tür hakkında karar veremedim
[QUOTE=OnuncuTorun]Konuyla alakası yok galiba fakat dış filtre göremedim sump sistemi mi var yoksa sadece iç filtre mi kullanıyorsunuz ? [/QUOTE]
sump sistemi var 4 gözlü
Tür hakkında karar veremedim
Teşekkür ederim. Burda bulduğum frontozolar 90 tl ila 200 tl arasında değişiyor fiyatları. Alması bir şey değil alabilirim, fakat yine bir ölümle karşılaşırsam gerçekten çok üzüleceğim. Balıklarım aynı gün içerisinde can çekişerek kendilerini cama vurarak öldüler. Bu gerçekten acı bi deneyim oldu benim için. Elinizden hiç bir şey gelmiyor, çaresizce bakmaktan başka. Bu  durum beni hobiden gerçekten soğuttu. Ve öyle bir türle başlamalıyım ki dayanıklı olsunlar. Düşünün vatoz bile öldü.
Yeni dekorum nasıl olmuş?
[QUOTE=VONALI]

 Seachem stability, sera nitrivec gibi ürünleri internet üzerinden temin edebilirsiniz.

[/QUOTE]
 
 Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Muhtemelen buradaki petshoplarda da bulabilirim. Bakacağım. Saygılar.
 
Tür hakkında karar veremedim
Herkese merhabalar... Kısa bir süre önce başımdan talihsiz bir olay geçti ve tüm balıklarım öldü. Sp ve yunus besliyordum. Balıklarımın ölümü ile tankımın suyunu kopmle değiştirip hazırladım. Yaklaşık 3 gün daha suyun oturmasını bekledikten sonra balık eklemeyi düşünüyorum. Lakin tür seçimi konusunda çok kararsızım. Tek tür beslesem SP düşünüyorum, onlarda çabuk ve sık ürediği için akvaryumda yakalaması ve ayırması çok zor oluyor. Besleyeceğim tür hakkında bana yardımcı olmanıza çok sevineceğimi bildirir, şimdiden hepinize çok teşekkür ederim,
 
Tank ölçülerim ; 120 60 65
475 LT.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.