ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
A{Y}D{I}N
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2012 08:40
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2015 18:01
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AYDIN MUTLU
Doğum Tarihi:
09 Nisan 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AYDIN MUTLU

SON 10 MESAJI

3 Dakikada Discus Ölümü
Ercüment büyük geçmiş olsun çok güzel balıktı çok üzüldüm işallah diğerlerine birşey olmaz.
Discus Hasta
[QUOTE=Ankacadiscuscus]Geçmiş olsun. Acaba su dengeleriniz oturmuşmuydu balıkları koyduğunuzda ? Birde discuslarda hiç bir belirti olmadı mı hastalanmadan önce ? Dışkı düzenleri renkleri kaşıntı vs ?[/QUOTE]

teşekkürler su dengesi oturmuştu muhtemelen bakteri çatışması oldu çünkü diğer discuslarım gayet sağılklı yaşıyorlar teşekkürler
Red Melon Kolleksiyonum...
Çok güzeller maşallah
Discus Aşığı (Üretim Çalışmalarımdan Seçmeler)
Tebrikler balıklar çok sağlıklı gözüküyor güzel çifler çıkmasını umuyorum
Discus Hasta
Balık öldüğünden dolayı konu kapatılabilir. .
Bitkili Discus Kum Tavsiyesi
Herkese teşekkürler, acuaclay aldım.omardaing2013-04-16 16:17:05
Discusum Öldü
[QUOTE=wetfin]Aydın bey,

Eğer sağlıklı ve suyu oturmuş bir akvaryumun filtresinden elyaf yahut sünger gibi bir parça filtre medyası alırsanız, sizin akvaryumunuzda biyolojik filtrasyonu başlatmak için bir miktar bakteri kolonisini de beraberinde almış olursunuz. Bu filtre malzemesini kendi filtrenize yerleştirdiğiniz zaman, daha hızlı bir şekide bakteri nüfusu artacağından biyolojik filtrasyon da daha hızlı başlayacaktır.

Bir miktar eski su ekleyerek de benzer şekilde bir aşılama (ya da "mayalama" diyelim) yapmış olursunuz.

Piyasada satılan "bakteri kültürleri" ne pek itibar etmeyiniz. Çok bir işe yaradıkları söylenemez.

Sonuçta, akvaryumunuzda biyolojik olarak filtrasyon başladığında (yani bakteriler yeterli nüfus yoğunluğuna ulaştığında) önce akvaryumunuzdaki amonyak oranı, ardından nitrit oranı sıfır seviyesine inecektir. Ancak nitrat oranı yavaş yavaş artacaktır.

Bundan sonra, düzenli su değişimleri ile nitrat oranını 10 ppm'in altında tutmaya çalışmalısınız.
[/QUOTE]



bilmeyerek te olsa ben aslında bakteri oturması olayını yapmıştım çünkü mevcut tankımda discustan önce ciklet besliyordum ve discusa geçtiğimde dış filtreyi temizlemedim yani bakteri içinde kaldı teşekkürler
Discus Hasta
Merhabalar eminönünden aldığım7 adet discus çok sağlıklı yem yiğen eve getirdiğimde de aynı şekilde devam ettiler fakat 1 hafta geçtikten sonra 1 tanesi öldü bu akşam takip ettiğimde 1 balık yem yemiyor kenarlarda duruyor elimi uzattığımda tutabiliyorum yani çok halsiz değer 1 tanesi ise rengini karartmış durumda eğer müdahale etmezssem ölecekler nedeni ne olabilir teşekkürler.
Discusum Öldü
[QUOTE=wetfin]Aydın Bey,

Ph metreniz olsun elbette, ama benim bahsettiğim Amonyak, nitrit ve nitrat testleri. Bilhassa amonyak ve nitrit testleri yeni kurulmakta olan discus akvaryumlarının olmazsa olmazıdır.

Yeni filtre alacağınızdan bahsetmişsiniz, ancak dünyanın en güçlü filtresini de koysanız amonyak ve nitriti yok eden bakterilerin oluşması yine 2 ay sürecektir. Bu süreci hızlandırmanın tek bir yolu var, oturmuş bir akvaryumdan su ve filtre medyası ile tabiri caizse "aşılama" yapmak.

Böyle bir imkanınız yoksa, sürekli su değişimleri ile amonyak ve sonrasında nitrit oranlarını mümkün olan en alt düzeyde tutmaya çalışmanız.


[/QUOTE]

aşılamadan kastınız diğer akvaryumdan bir kova su kendi akvaryumuma ekleyerek i oluyor ?

filitre medyası anlayamadım ?
Discusum Öldü
[QUOTE=wetfin] O tür ürünlerin biyolojik filtrasyon bakımından pek bir etkisi olduğu söylenemez. Su hazırlayıcılar da sadece sudaki klor, kloramin ve ağır metalleri nötralize ederler. Test kitiniz varsa (ki diskus besleyen birisinde muhakkak olması lazım) amonyak ve nitrit miktarlarını ölçün. Eğer bu iki madde 0 (sıfır) ppm değilse, sık su değişimleri ile 0'a düşürmeniz lazım. Aksi takdirde diğer balıklarınızı da kaybedersiniz. [/QUOTE]

Öncellikle teşekkürler test kitinden bahsettiğiniz ph metre mi ph metre sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Yeni tank sendromu yazıyı okudum çok etkileyici döngü 2 ay kadar sürüyor oluşması bu akşam çok daha güçlü filtrasyon olan ehime pro3 8020 filtreyi kuracağım teşekkürler.


omardaing2013-04-11 16:55:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.