ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marjinall
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Nisan 2012 19:42
Son Ziyaret:
21 Mart 2016 22:14
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak eren bulut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak eren bulut

SON 10 MESAJI

Dolandırıcı
Merhaba arkadaşlar ben Ankara da yaşayan bir akvaryum tutkunuyum ve beni bu hobi den soğutan lanet ettiren argo olarak beni kazıklayan FRONTOZA MOBA satıcı ELMADAĞLI takma adlı VEYSEL ÇETIN olmuştur. 4D 1E olarak 2 yıl önce aldığım yaklaşık 14-15 cm olan Moba ları bana 1.350 tl ye kesin oran olarak sattığı balıkların şuan 3 tanesinin ERKEK 1 tane DİŞİ diğeri ise erkek olma olasılığı yüksek olduğunu MOBA dan iyi anlayan kişiler tarafından duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Balıklar şuan birbirlerini öldüresiye kavga ediyorlar ve gerçekten akvaryum dan hobi den nefret eder konuma geldim. Bu Kişiyi burdan ifşa ediyorum ifşa etmemin sebebi evime kadar gelip balıkları tekrar benden satın almak isteyip oranlarını hatırlayınca param çıkışmadı gibi saçma bir söz söyleyip doğruyu söylememesindendir. Aradığımda hadi ya öyle mi olmuş deyip dalga geçer gibi davranması ve hiç mi hiç yardımcı olmaması beni gerçekten çok üzdü herkesin bilsin istedim. Balıklara gelince 3 aşağı 5 yukarı demeden uygun bir fiyat la verip tekrar tropheus a dönüş yapmak istiyorum. O kadar çok yalancı, dolandırıcı varken başka yabancı bir tür denemek gerçekten yanlış mış bunu ögrendim.
Mobalarım zayıflamaya başladı
Sadece iki balığım zayıflamaya başladı çok fazla kavga ediyorlar ama yeme çok istekliler yiyorlar baya baya yani. Şuan hem balıklarımın cinsinden hemde akvaryum düzenimden Şüphe ediyorum. Yani dişi erkek oranından Şüphe duymaya başladım. Ankara da yaşayan üstadlarımdan yardım bekliyorum.
Mobalarım zayıflamaya başladı
Öncelikle herkese merhaba 1,5 yıl önce aldığım mobalarım konusunda forum da tecrübeli ve bilgili üstadlardan yardım istiyorum. Ankara'da olan moba sevenlerden yardım istiyorum. Ankara dayım balıklarım zayıflamaya başladılar çok ama çok acil yardım istiyorum. 0506 629 66 87 nolu telefondan ulaşabilirsin evimde ağırlayıp bir çayımı içmenizi istiyorum.
Moba konusunda üstadlardan destek.
Yardımlarınız için çok teşekkurler. En yakin zamanda fotoğraf cekip paylasacağım. Bir de yanina leleupi koymayi dusunuyorum ne dersiniz? Bülent ÖNER2013-12-14 21:58:06
Moba konusunda üstadlardan destek.
Gercekten sabir isi galiba tam 1 hafta oldu hala saklanma evresindeler.
Moba konusunda üstadlardan destek.
Moba üstadlarından yardim istiyorum. Yaklasik 1 hafta once 5 adet moba aldim. 1 erkek 4 disi olarak Ankara da Safkan kırma olmayan moba aldim. Akvaryumum 420 lt. ve icerisinde 5 adet moba bulunmakta. Ama gercekten baliklardan soğumaya basladım. Bütün gün boyunca saklaniyorlar. Hic kendilerini göstermiyorlar. Gerçekten akvaryum bom bos duruyor, cok sıkıldım bu durumdan. Akvaryum da gnays kayalar, erkek icin büyük bir mağara, arka fon, siyah ışık olarak hafif loş bir ışık bulunmakta. Doğru düzgün yem bile yemeye gelmiyorlar. Bülent ÖNER2013-12-14 21:54:33
487 litre akvaryum
Oncelikle akvaryumunuz hayirli olsun. isitici olarak kesinlikle jagler 300 watt derim sebebp olarak isi degisimine kesinlikle izin vermez . zamaninda discus lar icin satarlardi onlar isiya cok duyarli baliklar olduklari icin. Dis motor olarak ta butceniz nedir bilmiyorum ama iyi bir filitre almak isterseniz eheim ya da fluval derim bunlar beni asar derseniz dolphin c-1600 dusunebilirsiniz bu modeller hem debi olsun hemde filitrikasyonda cok iyi markalardir. eheim 2217-02 musluklu modeli veya fluval 406 dusunebilirsiniz. eger maddi imkanlarinizda sknti yoksa fluval fx5 550 tl civarindadir bunuda dusunebilirsiniz. fluval fx5 1000 lt lik akvaryumlarda kullanilir daha cok ama sizin tankinizi inanilmaz bir surkulasyon ve temizlik saglar.
eheim 2217-02 mi fluval 405 mi ?
Herkese tesekkurler arkadaslar. Eheim almak istiyordum ama 2. el olarak uygun bir yata yada ben ole dusunuyorum 200 tl ye fluval 406 aldim . Aslinda suan hopar 3328 uv li kullaniyorum iyi bir filitrikasyonu var ama cok zayif bir debisi var. Fluvali bu yuzden tercih ettim debisi gercekten cok iyi olarak duyumlar aldim. Henuz kurmadim 2. el aldigim icin dezenfekte ediyorum oncelikle camasir suyuna bastim sonra gunestte kuruttum simdi de tuzlu suya bastim. bakalm yarin kurcam allah izin verirse. Yanli su dikkatimi cekti fluval tasarimi gercekten cok iyi. sungeri sepetlerin altina degilde yanina koyarak debi dusme sorununu ortandan kaldirmislar gibi gozukuyor. Bakalim kurup debisini izlemeyei merakla bekliyorum.
Tavuk Ciğeri
oncelikle bu baliklara ben olumsuz diyorum taki tank onlara kucuk gelene kadar . Bende bu turlerden beslemistim ve de yem olarak tavuk cigeri dana cigeri hatta salam bile vermistim onlar icin hic sorun degildir yumurta bile yediklerini hatirliyorum. Tabiki cig vereceksiniz haslama olmaz. yanliz su cok cabuk kirlernir haberiniz olsun ve su asiri yaglanir bu tarz baliklar besliyorsaniz kesinlikle 400 lt lik bir tankta max 3 ya da 4 astronot beslemelisiniz cok cabuk buyurler.
eheim 2217-02 mi fluval 405 mi ?
arkadaslar kendim hopar 3328 kullaniyorum ama debisi beni mutlu etmiyor onun icin de bu iki markadan birisini almak istiyorum 405 lt lik bir akvaryumum var. sizce temizlik ve ozellikle debi kuvveti yonunden hangisini tercih etmeliyim ? mumkunse kullanan arkadaslarin debilerinin video sunu gondermesini rica ediyorum. Birde malzeme olarak ve filitreyi doldurma hakkinda bilgi verebilirler mi ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.