ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orklar2005
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2012 12:57
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2012 23:25
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan Kadayıfçılar
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Küresel ısınmaya karşıyız!!!
http://kuresel--isinma.co.cc
Hepimiz gezegenimiz; gezegenimiz bizim için

SON 10 MESAJI

Bolivian Ram
[QUOTE=Darkle]Güney Amerika cichlidleri öyle fazla hacimli akvaryum istemezler.80-100 litrelik akvaryumlar ideal olabilir.Bolivian ram tecrübesi olan birisi olarak şöyle söyleyebilirim akvaryumunda en ne kadar fazla ise onlar için olan yaşam alanı o kadar fazla olur.Neredeyse hayatlarının tümünü tabanda geçiriyorlar ama sakın bu seyir zevkini düşürüyor sanılmasın,benim şu anki tropikal akvaryumumun baş tağcılar.
Ben eminönüne ne zaman gitsem bolivian ram oluyor ve bendekileri de ordan almıştım(anadolu yakasında oturuyorum ve burda bildiğim 8-10 pet shopta neredeyse hiç denk gelmedim),sağlık konusunda da hiçbir sıkıntıları yok.
Yem olarak pul yem,yüzey yemleri vermenin hiçbir anlamı yok,dip yemi ve özellikle cichlid için olan turuncu dip yemleri ideal olacaktır.
Gelelim sendeki malzemelere: dış filtren yeterli ve içi filtre kullanma derim,hava taşı da kullanabilirsin.Ben sadece Eheim 2217 dış filtre kullanıyorum,hava taşını da kaldırdım akvaryumdan.
Bu balıklara özgü bir habitat yaratmak istiyorsan eğer kesinlikle yapay bitki,aksesuar kullanma,mercen da koyma,mutlaka silis kum akvaryumunda olsun ki balıkların kumu ağzına alıp püskürtmesi ve ortamlarında rahat etmeleri sağlansın.Kaya koymanı tavsiye etmem onun yerine mangrow kökü mutlaka olsun(hazırlanışını söyleyeyim önce iyice bir yıka,sonra biraz çeşme suyunda kaynat,ardından bir gün daha çeşme suyunda beklet ve son olarak yıkadıktan sonra akvaryumuna koyabilirsin,renk vermeyecektir).Bitki olarakta direk anubias öneriyorum,nerdeyse hiç bakım gerektirmez ve bu balıklar için son derece uygun bir türdür,yapraklarının altında durmayı çok severler.
Diğer türlere karşı neredeyse hiç saldırganlık göstermezler ve kendi aralarındaki baskınlık kavgaları da zararsızdır.Yanına ek tür olarakta corylerden(sterbai,panda,bronz çöpçü) öneririm,ayrıca cüce vatoz ve yüzey kısmı içinde tetra ve sazansıgillere bakabilirsin,şimdilik söyleyeceklerim bu kadar,bolivian ramler ile birlikte yaşayacak tür bazında sorun olursa ya da aklına takılan birşey sorabilirsin.
[/QUOTE]


Çok teşşekürler, bilgileriniz benim için çok yararlı oldu 
Yosunlaşma.
   Merhabalar Emre Bey,
    Öncelikle, yosun oluşması için organik atık ve bazı maddelerler gerekli.  Bence, bir taşı bir kavanoza koyun ve kavanozu da ggüneşin önüne.  2-3 Hafta sonra yosun oluşumu başlar.  Ev yapımı/ DIY yemlere bakmanı tavsiye ederim.
Deliklı tugla

     Bekir Bey,

     Akvaryuma koymadan asit testinden geçirip salınıp yapıp yapmadığına bakın, lütfen.  Bir de salınıp yapıyorsa akvaryum bulanıklaşır ve/veya değerleri bozulabilir.  Sonuçta balıklarınız da zarar görebilir.  Tavsiyem, kayayı akvaryumdan çıkarın ve asit testi yapın.  Asit testi hakkında pek bilgim yok ama forumda aramanız yerinde olacaktır.
      İyi akvaryumlar :)
Tankım geldi. Desteklerinizi bekliyorum.
       Merhabalar Gorkem Bey,
      Zemin dayanmaya bilir diye düşünüyorum.  Odaya mermer döşetirsen belki daha iyi olur.  Bende daha önce 400 litrede yer çatlamıştı.  Dikkatli olun!   Akvaryum büyük ve güzel; ben derim ki Amerikan ciklet karma bitkili veya malawi yapabilirsiniz. 
           Hayırlı olsun, iyi akvaryumlar :)
Beta BaLığım
Mehmet Bey,
Affedersiniz ama; rica etsem yazım kurallarına dikkat edebilir misiniz? 
Biraz bitkili, beta akvaryumu kurup ısıtıcıyı ve filtreyi koyarsanız çok daha iyi olurdu. Bu akvaryum biraz küçük gibi o yüzden bir beta öneririm.  
Kolay gelsin :)
Betta için akvaryum
   Merhabalar Berk Bey,
Öncelikle, 40 litre betta için çok uygun.  Motor pek sorun yapmaz ama debiyi(akış hızı) ayarlamanız gerekebilir.  İsterseniz DIY dış filtrelerden yapabilirsiniz.  Midye kırığı iyi bir kum değil bence...  Dere kumu veya silis kum kullanılabilir.
     Kolay gelsin  ve iyi akvaryumlar :)
Vatoz+kopekbaligi+japon
   Arkadaşım, köpek balığı 30 cm kadar uzar.  Ve zaponlar ile aynı iklimden bile değil.  Vatoz sorun değil.  Bu şekilde belli bir süre idare edebilirsiniz ancak malesef 2-3 yıllık bir dönemde malesef mümkün değil.
Akvaryum Yapamama ((:
        Öncelikle merhaba Alp Bey,
Çok kibar bir insansınız.  Akvaryumu kendiniz yapmanız mümkün ve tam bir hobici davranışı.  Alttaki siteler size yardımcı olacaktır (ben henüz denemeye cesaret edemedim :) )
(bu da kapak yapımı için)


   Kolay gelsin.  

Not: 
1. Camları iyi tanıdık birinden al ve kalınlığı an az 8 mm olsun en fazla da 10 olsun.,
2. Camlar kaliteli olsun, arkasını iyi göstersin ve çizik olmasın.
3. Akvaryum mobilyasında çelik iskelet olsun ve akvaryumun altına mavi straforlarda koy, mutlaka.

malawi çikletlerime uygun kumlar
   Bir yeni bir hobicimisiniz yoksa bir ticaretçi mi?  Çünkü bu akvaryum ticari bir akvaryum olmuş.  Biliyorum, böyle bir arada durunca çok güzel duruyorlar ama unutmayın ki onlar da canlı.  Bence 3 sarı p. ve 2-3 ice man olsun.  İkisinden de en fazla 1 tane erkek olsun.  Yani s.p. 1erkek ve 2 dişi, ice man de 1 e 1 veya 2 d şeklinde olabilir.  Bu bile fazla.  
     İyi akvaryumlar. 
120*50*40
   Mert Bey,  Benim tavsiyem iknci ellere bakmanız.  Özellikle gidip inceleyip almanız.  Ben, daha büyü boya (1000 ltreye) geçen bir akvaryumcudan 400litrelik akvaryum ve bütün ekipmanlarını 200 liraya almıştım.  Camı 7 mm idi.  Malesef bir talihsizlik sonucu aldıktan 2 yıl sonra kırıldı.  Yani demek istediğim, normalde 1000-500 liraya mal olacak her şeyi sıfırdan almanız.  Onun yerine "geri bilidirimlerini" beğendiniz birinden 2. el alın.  Malzemeler bölümünü takip etmeyi unutmayın.  

   İyi akvaryumlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.