ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkanakata
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2012 02:13
Son Ziyaret:
16 Nisan 2017 16:22
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkan Karaarslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkan

SON 10 MESAJI

Elma Salyangoz Sorunu
[QUOTE=erpachotoe]Sorun yaşadığınız salyangozlar elma salyangoz mu yoksa adi salyangoz mu?[/QUOTE]

Sarı elma salyangozu

Yok mu bir öneri?
Elma Salyangoz Sorunu
Merhaba ilk sorum tatlı su salyangozları su olmadan yaşarlar mı? 200ltlik tankımı resmen istila ettiler. Bir anda hiç kabuktan çıkmayan ve kuruyan larvalar ertesi gün resmen 100-200 tane oldu. Çok kirletiyorlar ortalığı ve diğer balıklarım ölmeye başladı. Petshop bedava bile almıyor. Artık bıktım. Bir poşete alıp hepsini ormana bırakacağım zaten tuzlada oturuyorum. Bir önerisi olan var mı?
Yavru Elma Salyangozları
İyi akşamlar. 200lt'lik akvaryumumda 4-5 tane büyük elma salyangozum var. Çiftleşiyorlar ve yukarılara çok fazla larva bırakıyorlar. Uygun şartlar olmadığı için 4-5 bütün larvalar kuruyarak öldü. Yani bir sorun olmuyordu fakat bugün farkettim 100 den fazla bebek salyangoz var. Hergün ilgileniyorum fakat hiç görmedim. Sanki bir anda gökten inmişler gibi camları ve her yeri işgal etmiş durumdalar. :D. Yani ayıklayıp atmak istemiyorum. Bir öneriniz var mı acaba? Benim aklıma ufak bir ücret karşılığında petshoplara vermek geldi. Acaba alırlar mı bir bilen var mı? En kötü bedavaya vereceğim. Yazda geliyor. Etrafta 10 tane falan larva topluluğu var. Fikirlerinizi bekliyorum.
Dış Filtre Temizleme
[QUOTE=Ckeklik34]Dış filtrenin boruları kirlenmiş bugün bende temizledim dostum suan mis gibi boruların içi bulaşık sungerini al serce parmağının kalınlığında ve boyutunda bi parca kes borunun içine koy koyduğun tarafdan musluğa tak ac suyu sunger diğer uca gidince musluktaki borunun ucunu degistir yani borunun diğer ucunu tak bikac sefer bunu yapınca göreceksin zaten içi tertemiz olcak...

Bu arada dış filtre malzemeleri genelde 6 ayda 1 değiştirilir tabi malzemenin kaliteliğide önemli elyaf elinden geldiğince ayda 1 kere degistirmeni tavsiye ederim sungerleride degistirmene gerek yok malzemeleri degistirecegin zaman değiştir diğer zamanlarda akvaryumun suyuyla temizleyebilirsin.[/QUOTE]


Borular 1 metre kadar. Sünger tıksam içine bir süreden sonra tıkanıp kalmaz mı ortada?
Dış Filtre Temizleme
İyi geceler. Dış filtre kullanıyorum akvaryumum için. Ayda bir içindeki süngeri falan değiştiriyorum. Bu arada Dolphin c700 filtrem. Sadece süngeri değiştirmem yeterli mi acaba? Boruların içinde kahverengi pislikler birikmeye başladı(boruları temizlememe gerek var mı varsa nasıl yapacağım?) ve her filtreyi temizlediğimde ve pompaladığımda ilk sefer akvaryuma beyaz ufak sünger parçası gibi şeyler salıyor. Fikirlerinizi bekliyorum.
Akvaryum Suyumun Rengi
Sanırım sorun benim su değişimini az yapmam değil mi? Purigend işimi görür mü yoksa?
Akvaryum Suyumun Rengi
Purigende olayı çözer mi diyorsunuz?

Bu arada ışığı yani mavi beyaz florasan ışık var bende. açtığım zaman onu tertemiz gözüküyor su. ama sabahları sarılık belli oluyoır.
Akvaryum Suyumun Rengi
Herhangi bir bitki bulunmamakta.
Akvaryum Suyumun Rengi
Hayır. Sadece yararlı bakteri almıştım 2 hafta önce. 2-3 gün arayla bitirdim şişeyi. cam gibi oldu su çok net görüntü ama renginde sıkıntı var. O dediğin şeyler ne işe yarıyor?
Akvaryum Suyumun Rengi
Merhaba. 250 litrelik akvaryum kullanıyorum. Bir dış filtrem var. Birde iç filtre. Dış filtre dolpin galiba yada dolpfin c700 kullanıyorum. İç filtrem gayet büyük ve kuvvetli ama suyun rengi hafif sarımsı. genelde 2 haftaya bir 2 tane damacana su ekliyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Filtreleri daha sık mı temizlemeliyim?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.