ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatihgmc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2012 12:05
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2015 10:08
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih gömeç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih gömeç

SON 10 MESAJI

beyaz benek
Akvaryumda vatoz varsa tuz vatozunuzu öldürür, dikkat edin.
balıgımın kuyrugu
Agresif balığını hemen akvaryumdan çıkart aksi halde yakında balıklarında stresten yem yememe, zayıflama ve iç parazit başlayabilir. benim bir balığımda bu sorun var, başka arkadaşın akvaryumunda hırpalanmış, benim akvaryumda bu sorun yok ama yinede tam olarak düzelemedi, kuyruığu herşey düzeldi ama zayıf hala. 
Resimli Kılıç ve lepistes pamukcuk gibi
Akşam akvaryumcuya gittim metilen mavi sinin kotlarda kullanıldığını hiç bir işe yaramadığını söyledi adını unuttum bir şişe ilaç verdi yeşil renkli içinde 6 çeşit antibiyotik varmış dün akşam kullanmaya başladım 3 günde düzeltir dedi, kutu içinde kağıdındada akvaryumda kullanın parazitleriniz yok olacak su değişikliğide yapmanıza gerek yok yazıyordu bakalım inşallah düzelirler.
Yavru balıkların seri ölümü
Ben kendim turşu bidonuna delikler açmışdım akvaryuma koymuştum haftada birde 1 litre suyu bidona döküyordum deliklerden atıyordu fazlayı hiç yavru kaybetmedim.

Vatozlarım ölüyor
Suya tuz attıysan bu yüzdende ölmüş olabilirler, vatozlar tuza gelmezler.
Resimli Kılıç ve lepistes pamukcuk gibi
kılıç balığımın gözleri saydam bişey kaplamış gibi dün akşam 1 çorba kaşığı tuzu yarım litre suya karıştırıp balığımı 10 dk bıraktım, biraz temizlenmişti arkasından akvaryumun suyunu 3/1 değiştirdim ve 1 bardak çay boşalttım akvaryuma, 1 bardakda o tuzlu sudan boşalttım. Lepistesimde aynı akvaryumda onunda gövdesinde ve kuyruğunda başlamış, yem yiyorlar yalnız kılıç sanki görmüyor gibi ama bişekilde gelip yem yemeye çalışıyor. Yardım edecek olanlara teşekkürler başka ne yapabilirim lütfen.
Resimli Kılıç ve lepistes pamukcuk gibi
Fotoğraf:
 

Canlıdaki Belirtiler: kılıç balığım gözleri pamukçuk gibi kaplanmış saydam olmuş sanki görmüyor, lepistesimde vücudunda beyaz gri gibi benekler kuyruktada başlamış


Akvaryum Kapasitesi (litre): 35 lt 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ışıklı tetra 1 tane kaldı 3 ü öldü; 5 kılıç 3 lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: tuz, çay, ve yeni bir ilaç adını unuttum yeşil renkli 10 lt reye 2 damla şeklinde 5 antibiyotik varmış.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3/1 değiştirdim, ayda 1 değişiklik eksildikçede tamamlıyorum.
Bu gün ilecı atalı 2. gün balıklar yeme karşı iştahli hastalık durumu aynı iştah olması iyidir sanıyorum. 
fatihgmc2013-04-12 10:14:32
Ciklet akvaryumu ve sorun...
Işığı açtığında florasan lambalar tam yanana kadar bir kaç kez yanıp sönüyor balıkları bu strese sokuyor, tavsiyem silikonlu led lamba al 1,5 mt civarında beyaz ışık üst kapağın altına veya akvaryumun etrafına yapıştırabilirsin hem direk yanıyor hem de hoş görüntü yapıyor.
SP DAVRANIŞLARI
Arkadaşlar merhaba, benim sorum damızlık altı bir erkek sarı prenses olduğunu sandığım balığım (alt yüzgeçde benek var ve damızlık erkek tarafından bazen kovalanıyor) bu balığımla dişi balığım birbirleri etrafında dönüyorlar daha sonra damızlık erkek gelip diğerini kovalıyor dişiyede sallanma yapıyor. bu balığım erkek değil dişimidir acaba, dişi balığımla neden bu şekilde davranıyorlar.
teşekkürler.
DIŞ FİLTRE TAVSİYESİ
Arkadaşlar merhaba, benim 100*50*50 akvaryumum ve içinde 12 cikletim. Uygun fiyatlı bir dış filtre önerebilirmisiniz. Piyasada 70 tl den başlayan dış filtreler var onlara ne kadar güvenebiliriz, arıza, temizlik ve ses durumları nasıldır acaba. Açıkcası çok fazla açılmak istemiyorum 100 tl veya biraz üstüne kadar çıkabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.