ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wolkey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2012 17:39
Son Ziyaret:
25 Şubat 2013 00:38
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
volkan tuncay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
sağlık teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

volkan tuncay / ANKARA / GREEN TERROR

SON 5 MESAJI

Midyelerin Yumurtlaması
       Biraz araştırdım konuyu.

       Dış flitre kapalı olması gerekiyormuş, ve sanırım baktopur ve metilen mavisi gibi ilaçlar etkiliyor sonuçta akvaryumda onların besleneceği şeyleri azaltmış oluyoruz. ..Bu gün mecbur kaldım ilaç kullanımına çünki green terrorlerim 15 gündür birşey yemiyorlar. .Pek bişey elde edeceğimizi zannetmiyorum. .. ama karşılaşırsam mutlaka yazarım.. bu arada midye yavrularının yetişmesi için yirmibeş derece gibi bir sıcaklık uygunmuş...


Yumurta dönemi yem yememe(lütfen yardım)
hala yem yemiyorlar lütfen yardım edin. bu gün hareketlerindede bir sakinlik gözlüyorum sanırım artık bitkin düşmeye başladılar..
Midyelerin Yumurtlaması
    Selamlar.. az önce akvaryumumu seyrederken havada uçuşan iplikimsi şeyleri gördüm, daha önce nette okumuştum midye yumurtaları iplikimsi ve üzerinde küçük boncuklar olur diye.
   
    Bende takip etmeye başladım... Evet bunlar midye yumurtası, sifonundan dışarı doğru fışkırıyor, başka bir midyenin önüne gelen yumurtaları hızlı bir refleksle nasıl içine çektiğinide gördüm.

    İşin enteresan tarafı hani 6-10 derece sıcaklıkta ürüyorlardı, açıkcası balıklarımın solungaçlarında larva görmek istemem, bu arada akvaryumun içi şu an hiç hoş görünmüyor,, öyleki dış flitrem yetişemiyor uçuşan yüzlerce yumurtaya,,,

    Belkide her sıcaklıkta yumurta bırakıyor fakat yumurtalar döllenmiyordur.. eğer bir gelişme olursa buraya tekrar yazarım şimdi biraz araştırma yapalım,,, ne zaman yavru midyeleri görebiliyoruz kaç gün sürüyor...ve umarım bu yumurtlama olayı seyrek olan bir şeydir..
 
Yumurta dönemi yem yememe(lütfen yardım)
[QUOTE=krıza06]Büyük ihtimalle balıklar strese girmiş.ışıgı yakma ve fazla ürkütmemeye çalış o şekilde gözlemle derim birde strese bağlı hastalıklar çıkmassa iyi.[/QUOTE]

    Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.. yeni üye olduğumda ancak bu gün cevap yazabildim.. tamda söylediğin gibi yapıyorum ışık günde bir iki saat açık. stresi gidermeninde sanırım başka yolu yok.. en son canlı yem deniycem. artemia büyütüyüm diyorum sanırım o zamana ölürler.. solucan falan bulursam birde öyle deniycem. genede başka önerin olursa seve seve okurum.. sağol..

     Bu arada canlı yem temin edebileceğim bir yer biliyorsan çok mutlu olurum...
wolkey2012-07-07 01:12:01
Yumurta dönemi yem yememe(lütfen yardım)
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:karın çökmesi-15 gündür yem yememe.

Akvaryum Kapasitesi (litre):130

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:senegal bişiri / vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:dış flitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:karantina akvaryumu 35lt. 3 gün günde bir flagly 34 derece sıcaklık

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada bir bazen 2 %25-30 dinlenmiş su değişimi...


        Herkeze iyi günler forumda yeniyim aslında akvaryumdada çok eski sayılmam ikibuçuk üç aydır bu hobiyle ilgileniyorum. ..

        Akvaryumum 130 lt. İki green terror (e 12 - d 10 cm civarı) bir senegal bişiri ve vatozum var. Biliyorum akvaryumumun litre si küçük yanlış bilgilendirme sonucu tecrübesizlikle edindiğim akvaryum aslında hiç de uygun değilmiş.
        Balıklarım birbuçuk aydır bende yem yemelerinde bir sıkıntı yoktu yaklaşık yedi sekiz gün önce yavru aldım. .Ve balıklarımı geçici bir müddet seksen santimlik dekorlu ve dış flitreli akvaryumuma aldım. Yemek yeme işini yumurta dökmeden tahminim beş altı gün önce kestiler. Hala yemiyorlar. Altı çeşit yemim var hiç birinin yüzüne bakmıyorlar.
        Yukarıda uyguladığım tedavi bir şey değiştirmedi.

balıklar yem yemiyor.
5 gün sonra yumurta döktüler.
3. Gün yumurtalar çatladı.
4 gün sonra babayı ayırdım.
babaya 3 gün tedavi uyguladım.
dün dişiyi erkeğin yanına aldım.
kavga gürültü yok ama hala yem yemiyorlar. .

        Bu arada balıklarımda karın çökmesi dışında ne enteresan bir davranış nede hastalık belirtisi var. Aslına bakarsanız keyifleri yerinde görünüyor. .Renkleri canlı. ..

        Kafalarda soru işareti kalmaması için aklıma gelen tüm detayları yazdım. .Konuyla ilgili nasıl bir yaklaşım sergilemem gerektiği konusunda siz tecrübeli akvaristlerden yardım bekliyorum Teşekkürler. .
 


wolkey2012-07-06 16:09:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.