ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Klaman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2012 15:32
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2014 14:56
Toplam Mesaj:
109 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kamil Arda
Doğum Tarihi:
15 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kamil Arda

SON 10 MESAJI

Lağım Kokusu !
Kum da yok ki akvaryumda, havasızlık falan da söz konusu değil cidden anlam veremedim. Ölen midyelerim oldu daha önce onlar bile kokutmadı, şu andaki midyeler de yaşıyor eminim. Suyun renginin kahverengi olması da tuhaf, tövbe yarabbi sanki akvaryumun içine biri etmiş gibi aynı hem renk hem koku olarak. 
Lağım Kokusu !
Suda sorun olacağı aklıma gelmemişti, son zamanlarda suyu çok beklettim 2 hafta falan gibi ondan mı olmuştur acaba ? 
Vatozu Ne Yapabilirim.
Elodea yetiştiriyorum ben de baya baya filizleniyolar ve çok uzadılar cidden, gübre falan kullanmadım bence gereksiz gübre (elodea için söylüyorum bunu). Fotosentez yapmalarını sağla ışıktan yararlandır, özellikle güneş ışığını direkt görürlerse baya faydalı oluyo
Lağım Kokusu !
  Herkese merhaba. 30 litre akvaryumum var, son zamanlarda suyun rengi kahverengileşmeye başladı. Dün dip çekimi yapmama rağmen kahverengilik gitmedi, üstüne üstlük bugün çok yoğun bir lağım kokusu geldi akvaryumdan, ilk defa böyle oldu. Normalde yağmur kokusu gibi çok rahatsız etmeyen bi koku gelirdi. Şelale filtre ve pipo filtrem var, biri bir köşede diğeri bir köşede olmak üzere. Midyelerim var 4 adet, ölü değiller eminim. Nedenini çok merak ediyorum, 5 litrelik elodea bitkili akvaryumumda (1 adet midye var içinde) 4-5 aydır hiç dip çekimi yapmamama rağmen en ufak bi koku yokken nasıl olur da düzenli bakım yaptığım akvaryumda böyle iğrenç bi koku olabiliyor anlamadım. 4-5 dal elodea dalı atmıştım büyük akvaryuma acaba onlar mı kokuttu diye merak ediyorum çünkü büyük akvaryumumda kum yok, taşların altında kalıyor elodea bitkileri, bazen de yüzüyor vaziyette oluyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyorum, şimdiden herkese teşekkür ederim.
Saldırgan Lepistes
[QUOTE=kasel53] Lepitesle japon bi arada olmaz nasıl koyuyorsunuz anlamıyorum kafanızmı güzel biraz araştırma yapın foruma giriyorsunuz saldırır tabikide hatta öldürür [/QUOTE]

Hitap şeklinizi beğenmedim, forumun amacı sorunları tartışıp çözmek ve fikir alışverişi yapmak. "Kafanız mı güzel" nedir ya ? Mecburiyetten şimdilik koymak zorunda kaldım, 7 tane yavru kaldı elimde çünkü diğerlerini yemiş lepistesler ve yavruluğum da yok şu an için, japonların olduğu diğer akvaryuma koymam gerekti. Nereye koyacaktım fanusa mı, bardağa mı ? Alternatif olarak seçeneğim yoktu, dişi lepistes de kendinden büyük balıklara sataşınca şaşırdım çünkü japonların lepisteslere saldıracağını düşünmüştüm. Alternatif olarak şu andaki imkanlarla ne yapılabilir onu sormak istedim ben. 
Saldırgan Lepistes
   Lepistesim doğum yaptı, yavruluk olmadığından akvaryumda bulunan bu dişi ve diğer erkek lepistesi diğer akvaryumuma aldım. Şöyle bir sorunla karşılaştım, dişi lepistes kendisinin 3-4 katı büyüklüğündeki Japon balıklarıma rahat vermiyor, sürekli ısırıyor ve taciz ediyor. Sorum şu, bu normal bir süreç midir ? Ne yapmalıyım ? Nedenini anlayamadım tam olarak, bilgilendirirseniz sevinirim. 
Annemi Nasıl İkna Edebilirim ACİL
Ah bu anneler... Babam gitmiş yazık fanusla japon balığı almış 2 tane haberimiz yok sürpriz yapmak istemiş. Annem kıllandı önce tabi ama sonra balıklara alıştı sevdi falan çocuğu gibi. Ben de bilmiyorum ki fanusta bu işin olmayacağını, neyse öğrendim falan 1 ay yalvardım dil döktüm en sonunda babam sağolsun akvaryum sürprizi yaptı bu sefer 30 litrelik :D Annem yok oraya koydurmam yok buraya koydurmam derken salonun baş köşesine en güzel yerine koydurdum akvaryumu :D Sana tavsiyem annen evde yokken şöyle güzel bir yer seçip akvaryumu komple kur babanla ama her şey tam olsun. Sonra annen bişey derse sesinizi çıkarmayın işe yarıyor :D:D Eve evcil hayvan sokmam diyen annem şimdi bir tane balık ölünce üzülür oldu valla benden söylemesi :D Bol şans 
Lepistesler Doyar Mı ?
Pond yemi iyice toz haline getirip veriyordum ben umarım yanlış bişey yapmamışımdır, yavrular da hala sağlam gerçi. Dişi ve erkek lepistesi diğer akvaryuma aldım nolur nolmaz diye. Dişi lepistes diğer balıkları çok fena taciz ediyor bu yüzden onu mecburen fanusa almak zorunda kaldım çünkü başka akvaryum yok elimde.
Lepistesler Doyar Mı ?
   Merhaba, akvaryumumda 7 adet yavru lepistes var dün doğdular. Yemleme yapıyorum sabah ve akşam olmak üzere. Bu balıklar Japon balıkları gibi doymak bilmiyor mu yoksa mideleri var mı ? Yavruları öldürmek istemiyorum, yardım ederseniz sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.