ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavi prens
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2012 21:06
Son Ziyaret:
18 Kasım 2012 16:32
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ferhat çadırcı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mavi prens

SON 4 MESAJI

Mavi prenses erkek sorunu
Bence sorunuzun cevabında akvaryumunuzun hacmi kritik. Mavi prenseslerin erkekleri çok agresif ve bölgeci oluyorlar. Akvaryumda geniş bir alan seçip o bölgeye giren her balığa, özellikle kendi hemcinslerine (çiftleşme faaliyetleri dışında) saldırıyorlar. Hacmi büyük bir akvaryumda bu sorunun yaşanmayacağını söylüyorlar genelde.
Bende 3d 1e mp var. Erkek akvaryumdaki en baskın balık. Akvaryumdaki tüm balıklar ona göre hareket ediyorlar. Başta 1d 1e'ti mpler. Dişiden yavru almama rağmen erkek çiftleşme günü dışında sürekli rahatsız ediyordu dişiyi. Ben de gidip bir dişi daha aldım ama o dişi hiç yavrulamadı. Erkek kur dahi yapmıyor ona. Fakat kıyıda köşede yaşayıp gidiyor ikincisi.
frenatus
Frenatusun yosun yediği yönündeki bilgiye dair şunu söylemek isterim; bendeki frenatusun yosun yediğini görmedim. Belki bendeki öyledir. Ama sürekli kumların üzerinde yem atıklarını topluyor.

Camlardaki yosunları temizlemek için vatoz istemiyorsanız vatoz ağızlı çöpçüyü deneyin. Bende var, harika bir balık. 
frenatus..
80 litrelik tankımda 12 karma cichlidle birlikte yaşayan 1 frenatusum var. Akvaryuma bambaşka bir hava katıyor bu yüzden çok memnunum. Akvaryuma cichlidlerden yaklaşık 2 ay kadar sonra 2 frenatus katmıştım. Tavsiyeler üzerine, henüz 3 cm. boylarındaki cichlidlerin yanına 5-6 cm. boyunda seçmiştim frenatusları. Frenatuslardan biri, yaygın olarak söylendiği gibi, diğerine baskın çıktı ve beslenmesini engelledi. Bunu açık olarak gözlemleyebiliyordum. Ezilen frenatusu tanktan ayırmayı düşünürken bir sabah ölüsüyle karşılaştım.

İnternette de araştırırsanız, 2 frenatusun bir akvaryumda olmayacağı yönündeki aynı tecrübenin sıkça yaşanmış olduğunu görürsünüz. Balıkları aldığım 30 yıllık akvaryumcu da aynı şeyleri söylemişti. Balıkları alırken, bunlardan biri baskın olacak, onu tutar diğerini bana getirirsin demişti. Ama ben acemilikten geç kaldım.

Şimdiyse, tek başına kalan frenatus benim için akvaryumumdaki vazgeçilmez balığım. Cichlidlerle beraber olmasından dolayı hiçbir sorun yaşamadım. Ama başta da söylediğim gibi, cichlidler 3 cm. boylarındayken, 5-6 cm. boyundaydı frenatuslar akvaryumcumun tavsiyesi üzerine. Böylece cichlidlerin muhtemel agresifliklerinden etkilenmeyeceğini söylemişti ki sanırım haklıymış. Şimdi cichlidler büyüdü ama birlikte büyüdüklerinden aralarında hiçbir sorun yok.

Bir de vatoz ağızlı çöpçüm var akvaryumda. Tıpkı frenatus gibi vazgeçilmezim. Yosun sorunu yaşayınca sonradan alıp tanka dahil ettim. Aynı sebeple büyük boy seçtim bu balığı da. Şimdi camlarımda yosundan eser bulamazsınız. 

Frenatus ve vatoz ağızlı çöpçü çok çevik balıklar. Bu yüzden zaten diğer balıklar tarafından rahatsız edilebilmeleri zaten güç. Üstüne bir de  balığın kendisi biraz baskınsa zaten kendine yönelen ataklara anında cevap veriyor. Baskın değilse zaten kısa sürede fark edersiniz.

Sağlıcakla.
tatlı su midyesi.
Umut Günay, midyelerin 15 dereceden fazla sıcaklıktaki suda yaşamasının hayvana işkence olacağını yazmış. Bu konuda bilimsel bilgi sahibi olmamakla birlikte, kendi tecrübemi aktarmak isterim.

Yaklaşık 1 ay kadar önce akvaryumumda yeşil su sorunu yaşadım. Kimyasal kullanmadan çözmek için çok uğraştım ama sonuç alamadım. Tatlı su midyesinin suyu temizlemeye faydası olacağı şeklinde birşeyler okudum. Aklıma yattı ve gidip 8 adet tatlı su midyesi aldım. Akvaryumum küçük, 80 litre. yani 10lt. başına 1 midye koymuş oldum tanka. Yeşil su sorunu çözülmedi. Ben de son çare, tankı boşaltıp herşeyi yıkadım ve yeni su ile tankı komple baştan kurdum. 

Ancak ben tankı yeniledikten sonra, su şimdiye kadar hiç olmadığı kadar berrak. Eskiden (yani midyelerden önce) filtereyi, haftada bir temizlerdim ve filtreden baya pislik çıkardı. Suyu da aynı şekilde, dip çekimi yaparak %20-25 oranında değiştirirdim. Şimdi, su ve filtre gözle görülür biçimde temiz olduğu için bir aylık süre zarfında sadece bir defa su değişimi yaptım ve filtreyi yıkadım. Filtreden çok çok az pislik çıktı. Suyu ise sadece bir kere, dip çekimi yaparak %20 kadarlık bir oranda değiştirdim. Şu an akvaryum karşımda ve suyu cam gibi. Midyelerden önce su asla bu kadar berrak olmadı. Hele bu kadar uzun süre su değişimi yapmadan bu temizlikte hiç kalmadı. Ben bunun tamamen midyelerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Midyelerin suyu filtrelemesi cidden çok etkili gibi.

Bu arada akvaryumu tanıtmayı unuttum. Karma ciklit akvaryumu ve tank hacmine göre fazla balık var. 3 mavi prenses, 4 sarı prenses, 3 yunus, 3 aysmen, 1 frenatus ve 1 vantuz ağızlı çöpçü ve tabi bir de 8 adet midyem var. Balıkların hemen hepsi ortalama 7-8 cm. midyeler 4 cm civarı. Tank ısısı 26 derecede. Bu kadar tankta bu kadar balık olur mu diyeceksiniz. Küçükten büyüttüm hepsini ve şimdi çıkarmaya kıyamıyorum. 

Midyelerin 29 dereceye kadar yaşayabileceğini bir biyologdan öğrendim. ama elbette bu ideal sıcaklık değil, sıcaklık için üst sınır. ideal sıcaklığın 20 derece civarı olduğunu söylemişti biyolog arkadaşım.

sağlıcakla.
mavi prens2012-10-21 13:26:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.