ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AbdülkadirArtan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ekim 2012 10:34
Son Ziyaret:
02 Eylül 2019 19:32
Toplam Mesaj:
103 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdülkadir Artan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Endüstri Ürünleri Tasarımında Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]//i.hizliresim.com/7m9MVm.png[/img]

SON 10 MESAJI

Minare Salyangoz İstilası
Ben bu salyangozlardan gayet memnunum. Sebebine gelince kurduğum çoğu tanka bu türden ekledim. Çünkü artan yemleri yemiyor diyenler olsa da ben bundan başka salyangozdan bu derece verim alamadım. Ramshorn katil yarasakulak ve diğer küçük salyangozlarda bu performans yok. Fazla yem yemenin dışında kuma girip çıktmalarının da ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Şuanda yeni bir kardinal karides tankı kuruyorum. Özel mesaj atacaktım buradan dile getireyim. İstemediğiniz kadar salyangozu bana verebilirsiniz. (Gerçekten lâzım :) ) Benim dışımda da bu salyangozdan memnun olan profesyoneller tanıyorum. Eğer görüntüsünden rahatsız oluyorsanız tek dikkat edeceğiniz şey fazla yem vermemek. Canlılarınızın tüketebileceği kadar verirseniz bu salyangozlar her zaman akvaryumunuzda az kalacaktır. Buradan da anlayabilirsiniz :)
Tanganyika Kabukçulları ve Diğerleri
Arkadaşlar İstanbul'da bulunanlar için Eminönü'nden yürüyerek Süleymaniye'ye çıkarken yolun aşağı yukarı ortalarında hediyelik eşya satan hanlar var. Onlardan biri Şark Han. Oranın üst katına çıkıp envai çeşit kabuk bulabilirsiniz. Memnun kalırsınız. Bulamayan olursa arayın beni tarif edeyim tekrar :)
Cüce Amerikan Dünyası
Bunlar da benden gelsin :)

[url=http://hizliresim.com/A53LEp][img]http://i.hizliresim.com/A53LEp.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/Z7YZVa][img]http://i.hizliresim.com/Z7YZVa.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/bJyrJZ][img]http://i.hizliresim.com/bJyrJZ.png[/img][/url]
Japan Blue Guppy/Endler
Balıklardan edindim ve ilk yavrular büyüyüp cinsiyet belli etmeye başladılar.
Japan Blue Guppy/Endler
Herkese Merhaba.
İnternette dolaşırken japan blue lepistes olarak karşıma çıkan bu türü çok beğendim. Bu tür ülkemizde bulunuyor mu? Daha önceden beslemiş olan, satıldığı yer varsa bilen arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olurum.
Herkese sağlıklı hobiler.




Herichthys Labridens / Media Luna Yellow
Herkese merhaba.

Uzun zamandır yerli ve yabancı internet ortamında araştırdığım türü sizlerle paylaşmak istedim. Bu nadide tür hakkında bilgisi olanlar katkıda bulunursalar sevinirim. İthalatçı firmalar da bu işe el atarsalar çok makbule geçer.

Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
İyi seyirler.

Normal dönemdeki hali...



Üreme dönemindeki hali...







İthal getirecek olanların yanılmaması için yavru fotoğrafları...







Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=sajika]Bu balıklar geçen gün satışa çıkarttığınız balıklar değil mi? Bu arada Maşallah...[/QUOTE]

Teşekkürler. Evet bir trio kendime ayırmayı düşünüyorum.
Cüce Amerikan Dünyası
Benim keratalar da yem yemeği öğrenip kuru yeme dahi alıştılar. Dişiler de yavaş yavaş sararmaya başladı. Maşallahı esirgemeyelim :)

Cüce Amerikan Dünyası
 Herkese tekrar merhaba,
Sizlere atahualpa danışmama rağmen satın almak için gittiğimde apist. eremnopyge'ler çok ilgimi çekti ve onlardan edindim. Erkeklerin kuyruk şekli ve üst yüzgeç yapısı, dişilerde ise renklenmenin erkeklere yakın hem yanak hem de üst yüzgeç bölgesinde olması da tercih etme sebeplerimden birkaçı. Fakat onca balık içerisinden (yaklaşık 30 kadar) dişileri seçmek çok zordu çünkü stres yaptıklarında dişi erkek anlaşılmıyordu. Erkeklerin de üst yüzgecinin ilk ikisi siyah olduğundan çok zorlandım. Bir de o kadar balık içerisinden dişiler bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az, geri kalanı erkekti. Balıkları alalı yaklaşık bir hafta olmasına rağmen f0 olduğundan değil kuru yem canlı yeme dahi yeni yeni alışmaya başladılar. Aldığımda karınları aşırı çöküktü henüz yavaş yavaş toparlamaya başladılar. Açıkçası ölseler şaşırmazdım.
Akvaryumda birçok endler ve saklanma alanı bulunuyor fakat aşırı ürkekler. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu ürkekliklerini atmalarını umuyorum. İmkanı olanlara tavsiye edebileceğim bir tür. Yalnız stresli dişi erkek ayrımı için aşırı dikkat etmeliler çünkü yanak ve üst yüzgeçten anlama gibi bir imkan yok. İlerleyen zamanlarda kendilerini toparlayıp ürkekliklerini attıklarında sizlere fotoğraf paylaşacağım. Şimdilik temsili resim yüklüyorum. Herkese sağlıklı hobiler dilerim.

Cüce Amerikan Dünyası
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. 1,5 senedir aradığım balığa kavuştum (Scarlet Badis). Gerçi boylarının ne kadar küçük olduğunu bildiğim halde görünce biraz garibime gitti. 80 Litrelik tankımı bozup 30-40-50 litre civarı bir akvaryum alıp sadece bu balıktan bakmaya karar verdim. Ayrıca balıkları aldığımız yerde ya ben acemiliğimden ayırt edemedim yada gerçekten düşündüğüm gibi dişi sanırım ya yok yada çok az var. Kısmetimize seçtik birşeyler. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Bu arada elinde görseli güzel 30-50 litre arası akvaryumu olanlar irtibata geçerse sevinirim. Ayrıca su piresi veya muadilinde canlı yem kültürü bulunanlar ve elinde micra bitkisi olanlar da ulaşırlarsa iyi olur.
İstanbul içi hediye edeceğim endlerler hala duruyor isteyenler ö.m. ile ulaşabilir.

Herkese sağlıklı hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.