ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sahinsalihkaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2012 16:55
Son Ziyaret:
30 Ekim 2012 21:01
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şahin Salih Kaya
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1988
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Su Ürünleri Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şahin Salih Kaya

Cikletlerim mutluysa bende mutluyum ..

SON 10 MESAJI

Sarı Prensesler senede kaç kez yavru verir ?
Yani kısaca her ay yumurta verir ve çiftleşir mi demek istiyorsunuz ?
Denizden çıkan materyallerin akvaryumda kullanımı..
Çok berrak sularda..Akıntının fazla olduğu yerlerde yaklaşık 30 metreden..İri salyangozlar ve mercanlar çıkarıyorum..Ama akvaryumda kullanmaya cesaret edemedim !
Sarı Prensesler senede kaç kez yavru verir ?
Bir sarı prenses güzel koşullarda bakılırsa senede kaç kez yavru alınabilir ? bir kez kusturduktan sonra bir daha kaç gün sonra ağzına yumurta alabilir ?.
Denizden çıkan materyallerin akvaryumda kullanımı..
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. .Ben dalgıçlık yapıyorum. .Bu yüzden su altında bir çok dekor malzemesi ile karşılaşıyorum. .Bunlar akvaryum içerisinde kullanılır mı ? eğer kullanılırsa ne tür işlemlerden geçirmek gerekir ?.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Öncelikle merhabalar :) bende bu siteye yeni katıldım. .Çocuklugumdan beri akvaryumlarla ilgilenirim ama yinede insanın aklına takılan bazı sorular oluyor. Tecrübeli akvarist arkadaslarla fikir alışverişinde bulunmak müthiş bir şey. Sitede emeği gecen ve bildiklerini başkalarına anlatarak faydalı olan herkese teşekkür ederim. ..
Kulucka MAkİNESİ
Bence çok yaratıcı olmuş..Ama gerçekten hava çok açık..
1 ayda 16 Canlı öldü :(
Mikroorganizmalar yapışabilecekleri bir balık veya besin kaynagı bulamayınca yaklasık 24 saat içinde ölür. .Ama istisna parazitlerde vardır. .Çok okumak herseyin ilacı. .
banyo konusunda ise yanlıs yonlendirmek istemiyorum. Cunku birinden görerek yapmak senin için cok daha yararlı olacaktır. ..
1 ayda 16 Canlı öldü :(
Öncelikle büyük geçmiş olsun. .Sana verebileceğim bazı tavsiyeler var. .Öncelikle balık hastalıklarının parazitik kaynaklı olnalarını oku ve kendi balıklarının hangi hastalıklardan gitmiş olacağını saptamaya çalış. Belirlediğin hastalık sonucu tedavi yöntemlerini kafanın bi köşesine yaz. .Eğer akvaryumculugu hiç bırakmayacaksan bunlar sana hep lazım olacak. .Elinde kalan tek balığa ise başka bir kapta tuz , metilen mavisi veya formaldehit banyosu yaptır. Daha sonra başka bir akvaryuma al. Eski akvaryumunu ise komple güzel bir şekilde yıka ve dezanfekte et. En az 3 gün kurumasını ve mikroorganizmalrın ölmesini sağla. .Benim söyleyebileceklerim bu kadar. .Formaldehit banyosu tehlikelidir yanında bilen biri varsa çok daha iyi olur. .Ayrıca bir daha o akvaryumcuya para kazandırma. .Anlaşılan sana potansiyel para gözüyle bakmakta. .
Tropheus ikola akvaryumu
Oldukça harika. .Maşallah nazar değmesin..
Tank kırıldı Fanus a geçtik
Sana verebileceğim en güzel akıl şu olur ... İyi dinle ;) Tanıdığın bir akvaryumcuya güzel bi şekilde balığını götür ve 1 hafta sonra alacağını söyle..Seve seve kabul ederler..Bir gün lepistesini fanusta ölü olarak bulmandan daha garantidir..Ayrıca hiç bir zaman fanusa iç filtre takılmaz..Meydana gelen akıntı balıklarını yeterince yorar ve olumsuz etki yaratır..
Daha sonra akvaryumunu güzelce tamir et.Eğer sen tamir edeceksen kestirdiğin camın kenarlarının rodajlı olmasına dikkat et..eski silikonları güzelce temizle ve yapıştır..Ayrıca eğer akvaryumu hazır alırsan satıcıdan müsvette kağıdında olsa bile garanti belgesi iste ! 
Büyük geçmiş olsun dostum !

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.