ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tonga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2012 18:58
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2013 00:48
Toplam Mesaj:
65 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolgahan yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bolu'daki Akvaryumseverler...
Dün 2 adet trop moliroyu kusturdum 2sinden toplam 30 küsür yavru çıktı bunları evde kendim yaptığım damacanadan yavruluğa almıştım fakat acemiliğim sonucu yavruların yarısını kaybettim. anne ağzında yaklaşık olarak 20 gün beklemişlerdi. ilk kusturduklarım kesesicli çıktı 2. anneden aldıklarımın tamamen kesecikleri kaybolmuştu ben bunları aynı yavruluğa koydum 1 saat içinde butun keseciklileri öldürmüşler yemişler. çok acı bir deneyim oldu benim için. sorum şu ufaklık yavruları nasıl besleyebilirim hangi tür yemlerden kulanayım?
Bolu'daki Akvaryumseverler...

[QUOTE=tonga] akvaryumun 1 aylık sureç sonunda son hali. dış filtre olarak tetratec 2400 kullanıyorum ki doğru bir dış filtre seçimi yaptığımı düşünüyorum akvaryumu 1 gün içinde inanılmaz berraklaştırdı. görüş ve önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.[/QUOTE] 

[QUOTE=murat14]

Kaça kaç olmuş bu akvaryum

Düşündüğüm akvaryumu yapmışsınız çok güzel olmuş, tavsiyem arka fontu daha sade yapabilirsiniz ,altı yani profilleri bir ahşap malzeme ile kaplyın ,yada kapak yapın.

[/QUOTE]
Arka fonu daha bu hafta aldım ve 1 saatlik uğraş sonunda yapıştırabildim. Önündeki beyaz mağralar ile uyumlu olacağını düşünmüştüm üst kısmınında mavi olması sebebi ile bu fonu tercih ettim. Profillerin mobilya giydirme işlemini şimdilik biraz erteledim sonuçta 200x50x60h lık bir akvaryumu sıfırdan kurdugum için baya bi maliyetli oldu. Bu hali bile güzel geliyor gözüme benim sonuçta öğrenci evinde yaşıyorum :) Teşekkür ederim öneri ve görüşleriniz için :)
omardaing2013-04-09 21:21:23
200x50x60h Akvaryum Kuruyorum
[QUOTE=batur.d]Hayırlı olsun dost . Bende 3 aşağı 5 yukarı sen kadar para harcamışımdır. Tavsiyelere gelirsek yani en zevkli türleri beslediğine inanıyorum tatlı su için ve ebatında güzelken son bi uğraşa girerek deniz akvaryumu kurmanı tavsiye ederim :) Zor karar ama en azından incelemen de yarar olabilir .Hayalet balığı,Green Spotted Puffer,Discus ve Calvus ' da tatlı ve acı suda ki favorilerim .. Şimdiden hayırlı olsun [/QUOTE] 
Teşekkür ederim akvaryuma harcadığım parayı kendime harcamadığım zamanlar oluyor ama yapcak bişey yok gönül verdik bu işe. Bu akvaryumu kuralı daha 1 ay oluyor o yüzden şimdilik bundan hevesimi almadan denize geçemem belki iş hayatında olabilir.
[QUOTE=MertKahveci]Merhaba.Zamaniniz varsa 3d fon da cok guzel durabilir.Kusura bakmayin telefondan yaziyorum.[/QUOTE]
3d fonu istesem de bu akvaryumuma uygulayamadım. Teşekkür ederim öneriniz için.
[QUOTE=312d0]Tek tip ve az kaya dekor kullanmanız sizin,takınızın,balıklarınız için daha dogrudur! temizlikte sorun çıkarır çabuk kirlenmeye sebeb,suyun hacmini düşürmekte,tankınızada aşırı yüktür.tek tip kayalarınızı camlardan uzak kalacak balıkların sıkışmayacak şekilde dizmenizi tavsiye ederim.mümkün olduğunca tankın içine az öz malzeme kullanınız!SaYGıLaR
[/QUOTE]
Erdoğan abi, forumda gelen öneriler üzerine yola çıkıyorum ben sürekli tavsiyeleri gerçekten çok önemsiyorum. Sen demiştin bana dış filtreyi hallet diye 1 hafta olmadan tavsiyeni uyguladım hemen teşekkür ederim tekrar sana. Senden önceki mesajlarda dış dekor tavsiyesi yapılmıştı bu sefer onuda uygulamak istedim. Akvaryumda 19 adet demasonide var. Ne dersin yanlış mı yapmışım?
Tropheus Red Moliro Tankım
[QUOTE=Timur26]Şu anki akvarhumunuz boyut bakımından güzel, kum iyi, dış filtre güzel aynını bende kullanıyorum. Ancak ilk fotoğraflarınızda uygulama bakımından bir yanlış gördüm. Balığınızı yavruluğa ayırmışınız eğer ağzı dolu diye yaptıysanız yanlış yapmışınız. Tropheuslar koloni balığıdır bu şekilde ayırırsanız strese girerler sonuçları iyi olmaz. Kolay gelsin.[/QUOTE] Teşekkür eder 1 gün o şekilde durdu gelen öneriler üzerine hemen çıkarmıştım bi daha da tekrarlamadım zaten. sağ olun.
Tropheus Red Moliro Tankım
 

Öneri ve görüşleriniz neticesinde akvaryumumu büyütme kararı almıştım. Yaklaşık 1 ay önce bunu gerçekleştirdim. 200x50x60h boyutlarında bir akvaryuma trop. molirolarım geçiş yaptı. Kum olarak 0-1 mm mercan kırığı kullanıyorum. Dış filtrem tetratec 2400 dur. Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Bülent ÖNER2013-04-07 18:57:22
Bolu'daki Akvaryumseverler...
akvaryumun 1 aylık sureç sonunda son hali. dış filtre olarak tetratec 2400 kullanıyorum ki doğru bir dış filtre seçimi yaptığımı düşünüyorum akvaryumu 1 gün içinde inanılmaz berraklaştırdı. görüş ve önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.
200x50x60h Akvaryum Kuruyorum
akvaryumun şimdilik son hali düşünce ve fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
tetratec 2400 yedek parça sıkıntısı
Merhabalar. 2-3 gün önce 2. el bir tetratec 2400 aldım. Fakat birkaç parçası eksik. Mesela 2 tane dirsek borusu gibi. Bunları nereden temin edebilirim 2400 ün yedek parçası pek bulunmuyor sanırım. BeZGiN2013-04-05 12:47:19
200x50x60h Akvaryum Kuruyorum
Dış filtre, dekor ve arka fon sorunlarını birer birer hallettim en kısa zamanda fotoğraf koyacağım saygılar.
PALUDARYUM
Elinize emeğinize sağlık. son fotograflarını merak ile bekliyorum. takipdeyim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.