ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thalosso
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2013 21:05
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2015 17:04
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan KINALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

thalosso

SON 3 MESAJI

L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
[QUOTE=ertan]Merhabalar,Bahsettiğiniz kurtçuklar kum koyulmuş akvaryumlarda kumların arasında saklandıklarından görünmüyorlar,aslında vatoz akvaryumlarının çoğunda görünmektedirler.Cama cam akvaryumlarda gizlenecek yerler olmadığından dolayı rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    Bana göre bu kurtçuklar aşırı yemleme sonucu ortaya çıkan kurtçuklardır.Ben üzerine çok fazla düşmedim ve hiçbir sorun olmadan akvaryumda balıklarım yavru vermektedirler.İlaç kullanımı kesinlikle yapmıyorum.Sıcaklık seviyesini 30-31 dereceye çıkardığınızda kurtçukların suyun üzerine doğru çıktığını göreceksiniz.Cama yapışan bu kurtçukların 30-31 derecede yukarıda olduklarından dolayı camdan bir sünger vasıtası ile silerek alabilirsiniz,lakin bu burum yine devam edecektir.

Üretim filtresini temizlemeye kalktığımda içinden yüzlerce çıkıyor. Peki bu kurtlar, yemlemem ve şartlar aynı olmasına rağmen bu zamana kadar çıkmamıştı   özellikle tül kuyruklardan hiç kaybım yokken bu kurt olaylarından sonra 8 tane kayıp verdim. Sebebi bu kurtlar olabilir mi? birde şu an mevcut balıklarımı başka bir arkadaşıma verirsem onun tankında da bu kurtlar çıkar mı? 
L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
Çok teşekkürler en kısa zamanda uygulayacağım.
L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
Ertan Bey merhaba .Öncelikle çok teşekkürler böyle bir bilgilendirme sayfası açtığınız için. Benim tankımda 3 diş 1 erkek (aslında 3 erkek 7 dişi idi) albino damızlık  ve 2 adet (aslında 10 adetti) yavru L144 longfin var. Dış filtre,üretim filtresi turba kökü ve küpler var tankta ve kum yok.   Benim derdim akvaryumun içinde gezinen kıl gibi incecik 2-3 cm boylarındaki kurtçuklarla. Haziran ayından beri bununla uğraşıyorum. Akvaryumcumdan çok çeşitli ilaçlar aldım düzenli kullandım fakat sonuç hüsran. En son akvaryumdaki kurtları bir şişeye doldurup götürdüm bunları öldüreceğiz diye verilen tüm ilaçları düzenli kullanmama rağmen sonuç hüsran. Maalesef bu arada birçok balığımı da kaybettim. Flagy tablet eritip yeme kattım, olmadı suya kattım fakat nafile ölmüyorlar. En son çare tüm balıkları küçük bir kaba koyup tüm akvaryumun içine bol miktarda çamaşır suyu döküp onların kıvrıla kıvrıla ölümlerini seyrettim.:) 3 gün tüm filtreler bu şekilde çalıştırıp sonra tüm malzemeleri bol sıcak suyla yıkayıp filtre iç malzemeleri de dahil olmak üzere güneşte 3 gün  kurutup sıfırdan yeniden kurdum. 20 gün sonra yine oradalar. Bu işlemi de haziran ayından beri iki üç sefer tekrarladım. Tankı bile değiştirdim. Ama sonuç değişmedi. Düzenli yavru alıyordum albinolardan. Bu kurt olayıyla onlarda durdu.L144'ler  daha yavruydular ama büyütmek nasip olmadı. Akvaryumcum balıkları elden çıkarmamı söylüyor fakat ben bu sorunu başka birilerine de bulaştırmak istemediğim için balıkları başka bir tanka nakletmedim.  55 sayfalık forumunuzu okudum fakat bu konuda bir şey  bulamadım ve size yazmaya karar verdim. Eğer elinizden bir şey gelirse yardımınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.