ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MehmetAkif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
187
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
19 Aralık 2010 16:18
Son Ziyaret:
15 dakika önce
Toplam Mesaj:
271 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Akif Sayım
Doğum Tarihi:
24 Ağustos 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Akif Sayım *Tank: 100x45x50h (Net 170 lt) *Aydınlatma: Cree led *Substrat: Hagen ve Manado karışımı tablet ve misket gübre ile desteklenmiş zemin *CO2: Bursan 8 lt Co2 Tube + Selenoid Valve + Ista Externar Reaktör *Gübreleme: DIY / E

SON 10 MESAJI

30x30x30 Ofis Akvaryumu
Son hali bi soluk geldi bitkilerin. Tankta bi sis gibi bişey var gibi çekimden mi acaba bunlar? Yeşil su başlamış olmasın?
Süper Lowtech Dragon Scape
Elinize sağlık. Buram buram emek kokuyor buralar [:)]
Bitkiler de gayet sağlıklı görünüyor. Fazlaca yavaş büyüyen bitkiler olduğu için de uzun dönem kalıcı bir hardscape olacak gibi duruyor.
Shallow High Tech Bitkili Akvaryum
[QUOTE=GETS34]Damla sayacınız mevcutmu sn kaç damla mesela[/QUOTE]
Şu anda 4 damla saniyede. Fakat tank yeni bir tank. Co2 kullanımı bu denli olacak bir bitki yükü mevcut değil tankta
Shallow High Tech Bitkili Akvaryum
[QUOTE=GETS34]Co2 baloncukları dış flitrenin tazyikli suyu ile dişarı çıkmaya mecbur birikmesine imkan yok derim
aynı ölçülerdeki tankın belirli zamanlarda ki bitkili halleri


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/128485/030720181501171.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/128485/030720181501061.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/128485/030720181501141.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/128485/080920160904201.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/128485/080720201902291.jpg[/IMG][/QUOTE]

Mevcut reaktörü bende uzun süredir kullanıyorum. Tank içinde asla co2 kabarcıkları görmedim. Kabarcıkları çözme konusunda da ayrıca başarılı. Fakat yeni kurduğum tankta co2 ayarını ciddi açmama rağmen indikatör seviyesini bir türlü açık yeşile çekemedim. Co2 seviyesi yetersiz geliyor gibi. Farklı tip bir reaktöre geçme planım var şu anda
Huzur Köşem
10. Gün

Merhaba, malesef bugün korkutuğum başıma gelmeye başladı ve tankta nitrat ve fosfat birikmesi kaynaklı olduğunu düşündüğüm saç yosunu başladı. Ne kadar su değişimi yapsam da su değerlerimi 300ppm bandından düşüremiyorum. Tank yeni olduğu için mevcut bitkiler de fazla atıkları tüketemiyor malesef.
Mevcut durumda ya rutin su değişimleri ile devam edip bitkilerin zaman içinde fazla atıkları tüketmesini bekleyeceğim yada dış filtreye medya ekleyip su değişimlerine devam edeceğim. Açıkcası kararsınızım. Aklımda birinci çözüm var ki daha doğal geliyor. Fakat son durumda bitki formu ne olur kestiremiyorum. Öneriniz var mı?
Bir diğer konu da canlı. Temizlik ekibini dahil etmek için bekleme planım vardı. Fakat tank çok yeni geliyor gözüme. Bakteri kültürü de oturmamış durumda. Canlı girişi sonrası bu denli agresif su değişimi de yapamayacağım malesef. Bu konuda da fikirlerinize ihtiyacım var. Alternatif öneriniz varmıdır?[EDIT]MehmetAkif,2024-04-24 11:45:27[/EDIT]
Caridina Dennerli (kardinal Karides) Akvaryumu
Elinize sağlık. Yıllardır kurmak istediğim, her seferinde bitkili tank kurma fikri ağır bastığı için kuramadığım hayalimde tankı kurmuşsunuz 🥹 Konu favorilerde keyifli hobiler.
Eleanor 60x40x40 High Tech Denemesi
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Her yeni tankta yeniden heyecan sarıyor insanı bende yaşıyorum bu durumu şu anda . Bahsi geçen yosun yeşil saç yosunu sanırım. Sebebi nitrat artışı. Mekanik temizlik, sık su değişimi, hızlı nitrat tüketecek yüzey bitkileri yada dış filtreye nitrat tutucu malzeme eklenebilir. Sen neyi tercih edersin dersen ben sürekli yoğu su değişimi ve mekanik temizlik ile ilerlemeye çalışırdım. Fakat bu durum geçici. Nitratı neyin arttırdığını bulmanız gerekiyor.
Bir diğer konu gübreleme. Bence mikro element için aceleci davranmayın. Kök sistemi oturmayan bitki zaten kullanamayacaktır bunu çok. O zaman kadar da çeşme suyu yeterşi okur bence. Yavaş ama stabil ilerleyin. Mevcut tankımda ilk 1 ay potasyum ve excel harici dozlama yapmayacağım mesela ben. Tek derdim kökten alamadığı besini yapraktan alsın bitki, kökleri geliştirsin olacak.
Harici olarak su değişim miktarınız da bana yetersiz geldi. Oturmuş tanklarda ortalama %30 bandında su değişimi yapıldığını okuduk, gördük, uyguladık hep. Bu tank daha çok yeni. Yani bu oranın daha sık daha fazla olması gerektiği taraftarıyım.
Başta yorulucaz, sonra keyfini sürücez 😅


Ek olarak pavrula budaması için de yine kök gelişimi oturmadı diye erken bence. Biraz bırakın bi geliştirsin kökleri, sonra üstten hafif budar yana filiz atmasını sağlarsınız.
Huzur Köşem
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/210420241749371.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/210420241749391.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/210420241749411.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/210420241753261.jpg[/IMG]

Merhaba,
Tanka bitki ekimi tamamlandı.
Micranthemum micranthemoides hariç tüm bitkiler tek tek dikildi. Micranthemum micranthemoides için tankta yer kalmadı malesef [:)))]
Mevcut substrat karışımı iyiden iyiye azalmış görünüyor. Günlük %50 su değişimleri, exel ve potasyum dozlaması devam ediyor. Substrat korkusuna tank sadece gunde 2 saat ışık alıyor.
Birkaç gün içinde günde 4 saat ile standast döngüsüne başlatacağım. Harici problem gözlemlemedim.
Herkese keyifli hobiler dilerim [:)]
Huzur Köşem
[QUOTE=Dorduncuadam]Keyifli hobiler. Bu kadar imkan varken daha güzel bir tasarım olabilirdi bence. Güzel örnekler var çünkü. Kolay gelsin şimdiden [/QUOTE]

Merhaba Kerem bey,
Dediğiniz gibi görsel arttırılabilir fakat hem hardscape aramaktan bir nebze yoruldum, hemde tek bir stile bağlı kalmak istemiyorum. Gönlümden iwagumi geçiyor fakat brezilian tarzını da istiyorum derken bu çıktı ortaya. Bir deneyelim bakalım sevmezsek yeni kurulumda tasarım değiştiririz. Fakat bu sefer jungle var aklımda [:D]
Huzur Köşem
[QUOTE=Laterthanbefore]


Tankı kurduğunuz için artık geç kalınmış bir önlem olmuş, ekim yaparken taşların üzerine çok baskı yapmazsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Su değişimlerinden sonra biraz bekleseniz daha iyi olabilir, muhtemelen beklerseniz bulanık görüntü gidecektir (suyu eklerken poşet üzerine dökerek eklerseniz daha kısa sürede bulanıklık gider)

Yosun çok korkulacak bir durum değil, ilk zamanlarda olması muhtemel. Üstelik yaptığınız tasarım camları silmeye çok müsait görünüyor yani dert etmenize gerek yok.

Bitkileri suyu boşaltıp mı dikeceksiniz? su doluyken montecarlo gibi kısa köklü bitkileri ekmek resmen işkence. (kendi akvaryumumda 4 haftadır yerlerinden çıkan montecarloları tekrar tekrar ekmek zorunda kalıyorum)
tavsiyem suyu ekim yapabileceğiniz şekilde boşaltmanız ve hızlı yapıştırıcı kullanarak taşlara ve istediğiniz bölgelere montecarloları sabitlemeniz.
bitkileri sağlam şekilde ektikten sonra suyu gene bir poşet ile doldurup azot döngüsü sfırlanmış gibi düşünerek canlı eklemeyi 3 4 gün sonra yapmak mantıklı olabilir.



[/QUOTE]

Merhaba,

Dediğiniz gibi camdaki yosun problemi olsa da korkulacak durum değil benim derdim biraz bba dan yana.
Ekim için su dibe kadar çekilecek şimdilik biraz ekipmanı test etmek için bastım suyu. Sistem zaten sıfır durumda bakteri kültürü şimdilik önemsediğim bir durum da değil zaten yeniden başlayacak mantığında.
Su doldururken kumu dahil kımıldatmıyorum dış filtre başlığını takınca hortuma o işi görüyor dağıtıyor suyu kumu karıştırıp bulandırmıyor. Monte ler içinde ista yapıştırıcı temin etmiştim bahsettiğiniz şekilde yapılacak onların ekim işlemleri de.
Canlı girişine gelince de en az 1 ay canlı girmeyi düşünmüyorum en azından bakteri kültürü tam olarak oturuncaya kadar. İlk 2 hafta agresif su değişimi ile gideceğim için canlıların hayatıyla da oynamamış olucam bu şekilde.
Malesef temelde durum kumun balçık seviyesine gelmesi. Su değişimi ile çözemezsem kumu değiştirmeye gidicem mecburen. Durum oraya gelmez umarım. Çalışan sistemde oturması gereken durum bulanıklaşıyor gün geçtikçe

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.