ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
novasys
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2013 22:07
Son Ziyaret:
30 Nisan 2022 22:34
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Karabacak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/145766.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Eminönü Akvaryumcuları
Elodea

https://www.akvaryum.com/egeria_densa_eledoa_bitkir_25_542.asp
Mpanga Mı?
Merhaba,
Bu balıkları yavruyken aldığım kisi mpanga demişti, bu balıklar mpanga mı?

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145766/foto196376raf_3_(7).JPG[/IMG][EDIT]novasys,2016-06-20 16:56:12[/EDIT]
Kumun Uzurinde Hep Diskilar Var
Merhaba,
Yemlemeyi fazla yapıyor olabilir misiniz? Su değerleri bozulduğu için sürtünüyor olabilirler.
Sump Projesi
Merhaba,
Yer tasarrufu vs konuları için sump u balkona almak güzel bir fikir olabilir. Hatta balkonda sump içerisinde bitki yetiştirip nitratın bir kısmını bu şekilde tanktan uzaklaştırabilirsiniz. Bunun gibi bir çok konuda balkon esnekliğinizi artırabilir. Yanlız aklıma gelen birkaç konuda ciddi problem yaşayabilirsiniz.
Birincisi kışın balkondaki sumptan dolayı ciddi ısı kaybı olacaktır, tankı ısıtmakta zorlanırsınız, bu en büyük problem aslında.
İkincisi sistemi neden kafa motorunu sürekli durup çalışacak şekilde kurguladığınızı pek anlamadım, normal taşırma şeklinde bir uygulama burada da çalışır tek farkı sump başka bir alanda olacak. Diğer türlü kafa motoru çalış dur çalış dur çabuk bozabilir.
İyi günler.
Dış Filtre Temizliği
Merhaba,
Bırakın musluk suyundaki kloru çamaşır suyuyla bile filtre malzemesi yıkayan var :) ne kadar anlatırsanız anlatın o bakterilerin öldüğünü gözle göstermeden inandıramazsınız.
Geçen yıl bir arkadaş çamaşır suyu için bile " ben kullanıyorum ölen bakteri olmuyor" demiş, elden ne gelir ki nasıl ikna edebilirsiniz ki artık bu gibi arkadaşları.
Diğer arkadaşım da yanlış anlamasın herkesin amacı birbirine yardımcı olmak, elbette tecrübeleriniz çok değerli ama bu "ben yapıyorum birşey olmuyor" ları artık bir kenara bırakıp tecrübelerini bilimsel doğrularla desteklerseniz baktığınız canlılar için daha sağlıklı olacaktır.
İyi hobiler.


[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/dis_filtre_borusu_temizleme_k793253.asp[/URL]



[QUOTE=maviyeşil]Tunç Bey,
Nitrifikasyon bakterileri üzerinden geçen suyun sıcaklığına aldırmazlar demişsiniz. Bu sonuca neye dayanarak vardınız?

Bu anlattığınız yöntemi her uyguladığınızda kendi işinizi durduk yere zora sokuyorsunuz. Süngeri değiştirip diğer materyalleri musluk suyuyla yıkadığınızda filtre içindeki bakteri kolonilerinizin neredeyse tamamını yok ediyorsunuz. Akvaryumunuzda kumların üzerinde, camlarda, bitkilerin üzerinde, dekorlarda...vs kısacası uygun ortam oluşan her yerde nitrifikasyon bakterileri kolonileşebilir. Ancak buna güvenip filtredeki biyolojik varlığı her temizlikte yok etmek, aslında çok kolay olan bu işi zora sokmaktan başka bir şey değil.

Bir uygulamayı sizin ve çevrenizdekilerin uygulaması onun doğru olduğunu göstermez. Ben bu yöntemde bakteri sisteminiz çöker demiyorum, ancak filtreyi bu şekilde temizlemek, filtre içerisindeki biyolojik yaşamı her seferinde katletmektir. Bunu yaptığınızda balıklar ölür, perişan olur gibi bir sonuç çıkarılmamalı. Musluk suyunda yıkadığınızda döngü sıfırlanır diye bir şey söz konusu da değil. Ben sadece kolay yoldan etkili sonuç almak varken, işinizi zora soktuğunuzu söylüyorum.

Yaşadığınız yerin suyu ile alakası yok. Her an musluk suyunuzdan klor gelebilir. Nitrifijasyon bakterileri üzerinden geçen klora aldırmazlar diyebilir miyiz?

Yunus balıklarının 20-22 dereceler arasında bakılması doğru değildir. İster kafa yapsın, ister başka bir organını geliştirsin, canlıları doğal ortamlarına en yakın koşullarda bakmalıyız. 25 derecenin altı bence bu tip sıcak su balıkları için uygun değil.

Tunç Bey, bu şekilde bir temizlik yapmanızın asıl amacı nedir? Neden filtre süngerinizi değiştirip diğer materyalleri musluk suyunda yıkıyorsunuz?

Siz Antalya merkezde misiniz? Ben şu an Manavgat'ta yaşıyorum.[/QUOTE]
Yunuslarımın durumu
Merhaba,
Yunuslar hakkında fazla bilgim yok ama bazı genel konularda kendi tavsiyelerimi paylaşabilirim.

3. İç filtre şart değil ama bir şekilde oksijen sağlamalısınız, hava motoru veya dış filtrenin şelale aparatı ile vs. tabi bu seçeneklerde de ses sorunu yaşayabilirsiniz.

4. Sadece protein ağırlıklı beslemeyin arada bitkisel yemler de verin, yunuslar hem etçil hem otçul beslenirler. Yem çeşidinin artırırsanız sağlıkları için faydalı olacaktır. Yemi yiyebildikleri kadar değil de genelde 1 dk içinde tüketebilecekleri kadar verilmesi önerilir. Kuma sürtündükleri söylemişsiniz büyük ihtimal sudaki amonyak veya nitrit fazlalığı rahatsız ediyordur. Bu sürtünmeler geçene kadar yemlemeyi azaltmanızı tavsiye ederim.

7. Malawiler çöpçü ve vatozlara rahat vermezler, yunuslar nasıl davranır emin değilim. Çöpçü ve vatozlarınız küçük ise sıkıntı yaşayabilirisiniz. İllede istenirse malawi tanklarına genelde büyük leopar vatozlar ve makrakanta gibi çöpçüler önerilir.

8. Su değişimini direk çeşmeden değil de mutlaka en az bir iki gün dinlenmiş su ile yapın. Balıklarınızın kuma sürtünmesine doğrudan ve dolaylı nedenlerden biri de bu; çeşme suyundaki klor biyolojik döngüyü sağlayan faydalı bakterilere zarar verir, biyolojik döngüdeki aksaklık suyunuzdaki amonyak ve nitrit değerlerini artırır bu da zaten klorlu suyun balıkların mukozasına verdiği zararla birlikte balıkların kaşınmasına neden olur.


Dış Filtre Temizliği
Merhaba,
Sünger ve seramikleri çıkar, filtrenin içindeki suyu dök, sünger ve seramikleri akvaryumdan aldığın su ile yıka ve malzemeleri yerleştirip yeniden kur filtreni.
ne olduğu belirsiz canlılar hakkında bilgisi olan
Gönderdiğiniz fotoda pek seçilemiyor, o yüzden net birşey söylemek zor. Büyük ihtimal aşağıdaki konudaki canlıdır. Birara benim akvaryumda da fazlaca vardı, bir zararlarını görmedim.
Freshwater limpet diye aratıp görsellerle karşılaştırabilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/Forum/freshwater_limpet_k662411.asp
disi yunuslarim kafali mi kafasiz mi?
Hepsinin kendine has güzelliği var, balıklarınız gayet güzeller güle güle besleyin. Bence asıl kafasızlar bu hayvanlara kafa yapsın diye soğuk suda eziyet çektirenlerdir. 
Bu cikletin türü nedir ?
Farklı türü aynı türü bilemem balıklarınız mpanga veya mpanga kanı var. Balıkların formundan dolayı renkleri canlı değil veya kırmalardır bilemem ama durum ortada. Malawileri inceleyin kırma değillerse elongatus olduğunu ve en yakın ihtimalin de mpanga olduğunu görürsünüz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.