ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cüneyt Büken
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2006 12:03
Son Ziyaret:
04 Haziran 2008 16:39
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cüneyt Büken

SON 7 MESAJI

tatil yemi hakkında...
Arkadaşlar, verdiğiniz cevaplar için tekrar teşekkürler. Yemleme makinasını daha önceki tatilimde ben de kullandım fakat o zaman yavrular yoktu. Yavrular için ayrı bir yemleme yapmam gerek (pet şişenin içinde). Tatil yemini özellikle yavrular için sormuştum. Bu konuda da bilgilendiren olursa sevinirim.
tatil yemi hakkında...
Gelecek hafta 10 günlüğüne tatile çıkacağım. 8 adet büyük balığımın yanısıra ana tankta pet şişe içinde 34 adet de s.p. yavrusu var (2 cm boyunda. 1,5 aylık) acaba ana tanka ayrı, pet şişeye ayrı tatil yemi atsam olur mu? Daha önce hiç tatil yemi kullanmadım. Özellikle yavrular açısından uygun olur mu acaba? Bir de uygunsa miktarı ne kadar olmalı. İlgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
(250 lt. akvaryum. 2 s.p, 4 yunus, 1 argus, bir vatoz)
Dış filtre şart mıdır?
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 200-250 lt.lik bir akvaryumum ve içinde 7-8 cm.lik 8 adet balığım var. Akvaryumun kendi filtresi var. Alttan aldığı suyu akvaryumun üst kısmındaki üç ayrı hazneye delikli bir boru yardımı ile boşaltıyor. Bu hazneden geçen su diğer taraftan tekrar aşağı dökülüyor. Alırken akvaryumcu su değiştirme derdimin kalmayacağını söylemişti. Ben de sadece pırıl pırıl bir akvaryum hayali ile aldım ama haftalık su çekimi yapmama rağmen su temiz kalmadı. Üst haznede suyun boşaldığı yerde elyaf ve seramik vardı. Elyafı haftada bir değiştiriyorum. Elyafın altına 500 gr. kadar Süper karbon koydum. filtre 24 saat çalışıyor. Yemlemeyi günde bire indirdim. Buna rağmen su berrak değil daha da kötüsü salonumda hep akvaryumdan kaynaklanan kötü koku hakim. Ne dersiniz, dış filtre şart mı?
Kuyruk yeniden çıkar mı?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hırpalanan balığı koyacak başka tank olmadığı için saldırganı yavruluğa koydum. Bugün değişmeye gidecek.

Ancak ağzı dolu balığın yemlenmesi hususunda da yardımcı olursanız sevinirim. Ben bu durumda balıkların yem yemediğini biliyorum ama ilk kez bir balığım yavrulayacak. Bir hata yapmak istemiyorum. Ara sıra yem atmak lazım mı? Yoksa hayvan o kadar zaman yemeden nasıl yaşıyor? (Bu arada benim balıklardan aylardır iş çıkmayınca, denk geldi ve bu balığı akvaryumcudan ağzı dolu olarak aldım. Ayrı bir akvaryuma koydum. Yoksa nerde benimkilerde o gayret.)

Tekrar teşekkürler... 

Kuyruk yeniden çıkar mı?

Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım sarı prensesimin güzelim kuyruk ve yüzgeçleri diğer bir sarı prensesin saldırısı sonucu epey hasar gördü. Hatta kuyruğunun 1/3'ü kopmuş. Çok güzeldi, bayağı üzüldüm. Sizce kopan kuyruk ve yüzgeçler tekrar yerine gelir mi? (Bu arada saldırgana hücre cezası verdim. Yarın gidecek.)

Bir diğer sorum ise; ağzina yumurta almış balığı ayrı bir akvaryuma aldım. Yavrular çıkana kadar hiç mi yem atmayacağım? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler... 

Bu çiftleşme değilse nedir?

Merhaba arkadaşlar. Biraz önce 9-10 cm.lik dişi ve erkek yunusumu titreyerek birbirinin etrafında dönerken gördüm. Sitede izlediğim yunus çiftleşme görüntülerinin birebir aynısı idi. Bu durum uzunca bir süre devam etti. Ancak yumurta yoktu. Zaten dişide tüpçük de göremedim. Daha önce yanyana geldikleri bile nadirdi. 6 aydır akvaryum ile uğraşıyorum. Artık yavru alamamaktan bıkmış iken bu görüntü beni müthiş heyecanlandırdı. Ama neden yumurta yoktu? Yoksa bu bir çiftleşme değilse nedir? Lütfen fikri olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

 

 

Agresif yunus...

Arkadaşlar geçen hafta bir erkek, bir dişi olmak üzere iki yunus aldım. Boyları 10-11 cm. civarı. Ancak erkek yunus diğerine hiç rahat vermiyor. Devamlı vuruyor. Yem yedirmiyor. Dişi balığım da bu yüzden hep filtrenin arkasında duruyor, çıkamıyor. Acaba sebebi ne olabilir. Ayrıca hiç  titreme emaresi yok. Ayrı ayrı duruyorlar.

Bir diğer konu ise; 6 aydır balık besliyorum. Küçük akvaryumda çoğu balığım ölünce 250 lt.lik tanka geçtim. Engeç iki haftada bir dip çekim yapıyorum. Filtreleme, havalandırma ve sıcaklıkta bir problem yok. 4 farklı yem kullanıyorum. Buna rağmen bir erkek iki dişi 8,10 cm. aysmenlerimden erkek devamlı titremesine rağmen yavru alamadım. Daha sonra dişiler arka arkaya öldüler. Nerde yanlış  yapıyor olabilirim? Artık şevkim kırılmaya başladı. Tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.