ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UtkuuKurt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Haziran 2013 20:01
Son Ziyaret:
12 Aralık 2019 20:16
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utku Kurt
Doğum Tarihi:
16 Şubat 1993
Yaş:
31
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/148752.jpg[/img] 50*30*30h Bitkili Karides is Coming!

SON 10 MESAJI

Bitkili Karides İs Coming
Öncelikle herkese merhabalar, iyi forumlar.
50*30*30 ölçülerinde ardiyede duran boş akvaryumu bugün gün yüzüne çıkarttım ve başladım araştırmalara, minikten yardımlarınızla ve fikir alışverişiyle yıllardır içimde ukte olarak kalan bitkili karises akvaryumu kurulumuna başlayacak gibi duruyoruz.
Elimde kullanılmayan Ekol’ün bir dış filtresi var (Ki 1200 lt/h devrinde çalışıyor) bu filtre çok çok fazla gelir diye düşünüyorum.
Filtrasyonu bir hava motoru yardımıyla yapılacak pipo filtre ile yapmayı düşünüyorum varsa başka fikirleriniz başta da söylediğim gibi açığım.
Markasını hatırlamadığım bir 100w’lık ısıtıcım var o konuda sorunumuz yok.
İlk bitkili tecrübem olacağı için daha çok gelişim ve bakımı kolay türlerle başlamayı düşünüyorum aklımda olan peyzaj ise şöyle;
Akvaryumun arka planına reklamcılardan yada tabelacılardan alabileceğimiz düz siyah bir fon, taban için gönül isterdi ki hagen ama siyah kuartz kum düşünüyorum. Akvaryumun arka hattında tilki kuyruğu, sağ ve sol camlarda elodea ve ortada karidesler için hindistan cevizi kabuğundan hazırlanmış saklanma alanlarının üzerini moss ile kaplama düşüncem var.
Tahminimce bütün bu söylediğim bitkiler için day light bi ampül aydınlatma için yeterli olacaktır.
Her hangi bir yanlışım varsa yorum olarak belirtirseniz sevinirim.
Karides olarak ise; Mavi Jeli yada Sarı Ateş Neon düşünüyorum bu türlerin bakımı ile ilgili de araştırma yapacağım duruma göre tür değişikliği yapılabilir.
Biraz uzun bir konu oldu fakat değerli zamanınızı ayırıp okuduğunuz için her birinize teşekkür eder iyi forumlar dilerim.
Bitkili Karides is Coming!
Yeni Akvaryum Kurdum Ama..
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun diyeceğim ama sorduğunuz bütün sorulara cevap alabilmeniz için akvaryumunuzun ölçülerini ve kullandığınız ekipmanlar ile ilgili bilgi vermeniz gerekiyor.
akvaryum aydınlatma
Akvaryumunuz eğer bitkili bir akvaryum değil ise led aydınlatma kullanmak floresan kullanmaya nazaran daha az elektrik harcayacaktır. Ben böyle biliyorum ama daha bilinçli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz sorunuza cevap verecektir. 

İyi forumlar. :)
50*50*50* Kübik Bitkili
Merhabalar arkadaşlar uzun zamandır foruma giremiyordum dersler, sınavlar derken anca girebildim. 

50*50*50* kübik bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum ve bitkili olacak bu akvaryum. Aklımdaki fikirleri sizlere sunacağım ve sizlerin deneyimleri ile harmanlayıp öyle başlayacağım bu işe. Yıllardır içimde biriken bitkili akvaryum isteğini sonunda gerçekleştirmek istiyorum.

Tabandan başlayacak olursam eğer, kum olarak JBL Manado kullanacağım. 10 litrelik bir paket alacağım. Genel olarak 6-7 cm kalınlığında bir taban istiyorum. Fakat 10 litrelik bir paket bu kalınlığı karşılamayacaktır. Bunun için Manado'nun altına ne gibi bir katman yapabilirim? 

Bitki olarak arka plan için Cabomba, Elodea, Tilki Kuyruğu düşünüyorum, orta plan için Mangrow köklerine sarılmış Moss, ön plan için ise Parvula düşünüyorum, sık bir dikim ile çim görüntüsü elde etmek istiyorum. Şimdilik saydığım bitkiler güzel bir bakım ile CO2 gerektirmeyecek tarzda bitkiler diye biliyorum, yanlışım var ise düzeltmeniz beni mutlu edecektir.

Filtre olarak dış filtre kullanacağım. Jebo'nun iki farklı modelini buldum. Jebo 829 ve Jebo 839 modelleri bütün teknik özellikleri aynı, fiyatları da aynı fakat aralarındaki tek fark. 829 Modelinin mili seramikken 839'ün mili metal. Jebo'nun dış filtrelerini daha önce kullanan arkadaşlarımız varsa yorumlarını esirgemesin. Maddi olarak uygun ve performans olarak brüt 125 litre akvaryumu gayet iyi şekilde filtre edebilecek marka/model biliyoriseniz paylaşmanızı isterim.

Aydınlatma olarak 43.5 cmlik bir adet Sylvania Grolüx 15W ve bir adet Sylvania Daylightstar 15W floresan düşünüyorum fakat toplamda 30W az geleceğini düşünüyorum. Aydınlatma hakkında birazcık yardımınıza ihtiyacım var gibi görünüyor.

Canlı olarak Karides yada Neon beslemeyi düşünüyorum.

Çok uzun bir yazı oldu farkındayım ama yıllardır olan bu bitkili akvaryum isteğim artık tavan yaptı. Uzun uzun okuyacağınız ve yorumlarınızı paylaşacağınız için sizlere canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Sürç-i lisan ettiysem affola.

İyi forumlar. :)
Mersin (içel) Akvaristler Buluşması
Hatay'da öğrenci olduğum için bu buluşma olayına katılamaz gibi duruyorum fakat 10 Ocak'tan sonra yapılabilirse sömestr tatilinde olacağım için katılabilirim. Böyle bir şey yaparak birbirimizi daha iyi tanıyıp, birbirimize daha çok yardımcı olabileceğimiz kanısındayım. :)
50 litre için tür önerisi
Bitkili bir akvaryum olacak ise söylediğiniz türler uygun gibi görünüyor. 
100x40x50 Tank için Tavsiyeleriniz...
İri, gösterişli balık olarak benim de aklıma direkt olarak Melek geldi. Bitkili bir Melek akvaryumu çok hoş olabilir. Forum'da biraz araştırın isterseniz. :)
Mobilya Kapağa Floresan Lamba Montaj Sorunu
[QUOTE=Kuzu28] [QUOTE=UtkuuKurt] [QUOTE=Kuzu28] [QUOTE=UtkuuKurt]Menteşeler ile tutturulan kapak yemleme için sanırım. O kapak biraz sorun yaratabilir. Kaç adet floresan lamba ekleyeceksiniz?[/QUOTE]

1 veya 2 ?
[/QUOTE]

İsmail'in yukarda gösterdiği yerlere monte edilebilir. İstersen biraz Led Aydınlatmayı araştır. Öyle karar ver.[/QUOTE] 

O bölgelere iç filtreden çok su sıçrıyor bir  sorun olurmu ?
[/QUOTE]

Zamanla küflenebilir ve oksitlenebilir, oksitlenen parçalar suya düşerse eğer balıklarınız zehirlenme sonucu ölebilir. Dış mekan ledlerine bir göz atın, onlarda sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine araştırın. Sadece bir ön görü benimkisi.UtkuuKurt2013-07-21 16:54:01
Mobilya Kapağa Floresan Lamba Montaj Sorunu
[QUOTE=Kuzu28] [QUOTE=UtkuuKurt]Menteşeler ile tutturulan kapak yemleme için sanırım. O kapak biraz sorun yaratabilir. Kaç adet floresan lamba ekleyeceksiniz?[/QUOTE]

1 veya 2 ?
[/QUOTE]

İsmail'in yukarda gösterdiği yerlere monte edilebilir. İstersen biraz Led Aydınlatmayı araştır. Öyle karar ver.
33,5 l akvaryum için balık ve malzeme tavsiyesi
[QUOTE=ldndrby]bitkiye henüz başlamasam beta için problem olurmu ilerde bitkili bir akvaryuma geçiş yaparım diye düşünüyorum[/QUOTE]

Size kalmış bir şey, bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Sadece az yada çok bitkili akvaryumlarda kendilerini çok daha güzel gösteriyorlar. Görsel açıdan bitkili olması daha iyi olur. 


Buyurun, forumdan arkadaşımız Alper Kılıç'ın Beta Akvaryumu.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.