ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ErdemAA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2013 15:41
Son Ziyaret:
10 Mart 2014 02:44
Toplam Mesaj:
62 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erdem karacan
Doğum Tarihi:
29 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tc Erdem Karaca

200,100,35lt Karma Canlı Doğurganlar

SON 10 MESAJI

Grolux Daylight Işıklandırma
Merhaba elinizdeki tasarruflu ampulde işinizi görür fakat loş bir ışık yakalamak için glorüx kullanmanızı önermem camlarınız çok çabuk yosun tutabilir.Çeşitli markaların renkli floresanları var önerebiliceğim markada osramın lumilux colour red blue green diye gidiyor sarısı interna bende t5 18w lumilux blue var geceleri bir kaç saat açıyorum çok memnunum.5,7tl arası birşey
30 lt kaç power led
Bu aydınlatma ve ekipman konusunda power Led nasıl bağlanır? Hangi ledleri kullanmalıyız?Sürücüsü nedir gerek varmıdır? Tüm bağlantı nasıl yapılır? gibi bir konu olsa gerçekten çok makbule geçer çoğu bilmeyeninde merak ettiği bir konu şerit ledden ziyade kendi ledimizi bağlasak mesela 16 tane power ledi 4 erli küme halinde uygulayan arkadaşlar var çokta denemek istiyorum, ah keşke bende yapabilsem deneyebilsem demeden edemiyorum.Doğru ledlerlede çok güzel sonuçlar çıkabiliceğine inanıyorum.
varilde ürettigim lepistesler
Merhaba arkadaşlar kendi habitatlarındada berrak sularda yüzmüyor bu canlılar agac köklerinin salınımlarından çamurun bulanıklığına her türlü bulanıklık olabiliyor,verilen videolar çok basit kıyısından köşesinden örnekler internette olanından fazlası insanların bahçelerinde pond havuzlarında,gambusya yada koi balıklarından,lotusların üzerlerinde zıplayan kurbağalara kadar ev sahipliği yapabiliyor dev filtrasyonlarla canlılarda beslenebiliyor.Büyük varilde canlıdan çok lotus nilüfer olabilir ama varil değilde onun yerine tahta fıçılardan eskitmede yapılarak çok dekoratitif bitki havuzları kurulabilir içerisinde pistasından japon şemsiyesi,nilüfer çeşitleriyle muhteşem sucul bahçeler yapılabilir hem çokta dekoratif olur.Keşke herkezin bahçesi,yeşil alanı olsa,bizlerde doğal yetişebilsek.

editte: şiddete girersek şiddet daha çok asfaltla birleşen hayvanlar dövülen,itilen,kakılan kediler,köpekler nesli korunmayan envayi çeşit hayvanlardan daha çok binlerce yurtdaşımız dünyadada günde onbinlerce insanımız şiddet görüyor bu bence daha önemli olmalı ama burası yeri değil burada akvaryum bilimi olmalır.Herkez bir tepki koyarsa o tepkileri gören insan birdaha girmez buraya sevemez birşeyi soğur ancak sevgiyle yaklaşılırsa araştırmacı kişiliğini keşfeder kullanır saygılar.ErdemAA2013-08-07 04:21:23
Osram Fluora
Merhaba Osramın florasanları gerçekten çok kaliteli t8 120cm floura 8tl gibi birşey glorüxle aynı floresan kombinasyonuna eklenebilir.Bitkili akvaryuma yeni başlayanlar için söylüyorum.İnternette gezindiğimde 18,25, arası satılıyor glorüxler, heleki daylightstar falan fiyatlar havada uçuyor bauhaus gibi pahalı bir marketten bile t8,t5 Osramın lumilux daylight floresanları 5tl floura glorüxler 8tl gibi birşey yapı marketlerinden yada yolunuz düşerse karaköyden büyük elektirikçilerden almanızı tavsiye ederim akvaryumcularda gerçekten inanılmaz fiyatlara satılıyor.
varilde ürettigim lepistesler
Emin olun bende bakmak için bakmıyorum.Denek gözüyle hiç bakmıyorum, tamamen bir bilim olarak görüyorum,herkeze saygı duyuyorum.Gerçekten ilgili olan bir kısım arkadaşlarında böyle gördüğüne eminim.Çok yanlış anlaşılmış,bu canlıları hiçte hafife almıyorum ben varili yada tekneleri savunmuyorum bu bir kültür ortamı su değerlerini doğru tuttuktan sonra neden olmasın ayrıca eziyet olarak görenleri hay-sev'e davet ediyorum gidelim orada tartışalım burası akvaryum biliminin konuşulduğu yer eziyetleri tartışmaya başlarsak olay biter kimse hiçbirşey öğrenemez,bu bir su bilimi,balık fizyolojisi,doğal ekolojisi ve herşey tartışılabilir ama belki daha ilk defa balık besleyen insanın üzerine 'sakın yapma,olmaz,asla' gibi bence olmaz,bırakalım kendi görsün araştırsın yada daha somut bilgilerle tartışılsın.Herhalde bir 30 yıl sonra,sadece biliminde gerçekten içinde tartışıldığı forumlarda olur, ayrıca pond havuzlarıda iyi bir filtrasyon olduktan sonra ve bol bitkili gayet güzel olur dev lotusların üzerinde zıplayan kurbalardan her türlü canlıya ev sahipliği yapar.Ben bu canlıları denek olduğuyla ilgili birşey kast etmedim kültür ortamı diyerek yanlış birşeymi söyledim anlamış değilim.
varilde ürettigim lepistesler
   Varilde lepistes olmazmı? olur? olurmu ?adam yapmış kötü bir örnekmidir belki deney yapıyo ,plastik balıklamı yapsın burası gelişime açık olmalı yeri müsait olan bu tarz deneyler neden yapmasın.. ? kimileride deneme yanılma yöntemiyle bazı şeyleri öğrenmeye çalışır. akaryakıt bu kadar delicesine pahalıyken eskiciler hurdacılar hatta sokak kenarında bile benzin varili su varilleri sıfıra yakın hatta sıfırda bulmak mümkün arkadaş fantazi yapmış belliki bende bu şekil yaşatıyorum demiş yerimde müsait.
      Her ne kadar canlıya eziyet olsada sonuçta bu bir kültür ortamı neden olmasın illaki cam akvaryummuki balık beslemek bu kültür ortamı değilmi betondan teknelerde yapanlar var pond havuzu yapanlarda olduğu kadar derin dondurucuda şurda burda bakanda var bırakın salınımmı yapıcak kültürmü çökecek ne olucak kendi gözleriyle görsün.. Bizde balıkların doğasını ucundan köşesinden taklit ediyoruz,camın içinede tıkıyoruz.Göz zevkini doyuran beslemekten zevk alanda var öylesine ilk defa alanda var deneme yanılma yöntemlerinde tecrübe edinerek birşeyler yapmaya çalışanda olduğu kadar bu konuda dikkafalı insanlarımızda var.Hepsine saygı duymak lazım interneti bile yeni gören insanlar var ..bir link birşey söylemek alttan almak bu kadar zormuki heleki Allah'a havale etmeler falan saçma sapan işler. benim anladığım kadarıyla buradakiler artık bu tip şeylerden bıkmış eğer kendinize,yardımcı olmayı görev edindiyseniz bu tarz yaklaşımlarla birşeyler öğretilmez genç kardeşlerde bu uslubu görev bilip devam eder.Bu çok dar bir bakış açısıdır,yenilikçiğe kapalıdır,böyle gelir böyle gider yani birşeyleri savunur durursunuz.Halbuki karşındakini anlamaya çalışmak çok daha güzel birşeydir.Bence bu tarz balık besleyenlere (ver yansın) şeklinde yaklaşılmamalı.

http://www.youtube.com/watch?v=T6PyAE4e3sU
http://www.youtube.com/watch?v=Ukoz2lsqflA
Bakın bu vatandaşta kendi dünyasında gayet mutlu,üç kuruş kazandığı onun için dünyanın en karlı işi olmuş,insan sevdiği işi yaptımı çoçuklar gibi eğlenir gibi geliyo mutlaka görmüşsünüzdür bu videoları ama bunların daha nicelerinin olduğuna eminim bunun doğru yanlış olduğunu savunmuyorum, sadece bazı insanlar bazı şeyleri yaşayarak öğrenir.Önyargılarla ancak kendi ve çevrenizdekilerle duvarlar örer o duvarların içinde kalırsınız.

o canlıların orada olması,arkadaşa çok keyif veriyorda olabilir ki büyük ihtimal öyledir bahçeside varsa çok daha güzel şeyler yapabilir.
Canım kardeşim o senin çöpünü atmadığın tarlalarda bir gün öyle yeşerirki bir bakarsın renklerin en güzeli orada olur eyvallah saygılar.
The King oF Amazon
Bu balığın bir ismi bile vardır.Balık değil amerikan staff sanki birşeyleri tutup bırakmıcak gibi bir tipi var cam sileceğine bile kafa tutuo.Video biraz daha ışıklı olsa süper olucakmış ama ekranın ışığı açılarakta çözülüyo olay
Kılıçkuyruğum hamile kalmıyor!
Şu kırmızılar 100 150 civarı hatta daha fazla yavru veriyo her biri acaip doğurganlar keşke birkaç ayda bir doğursalar bile diyorum yakın olan kırmızı 1 hafta oldu doğum yapalı doğum yaklaştığında karnı patlıcak gibi şişiyo son günü hareketlerinden herşeyinden anlaşılıyo doğurucağı
sormayı unutuyodum erkek kovalıyoya bırakmıyo peşini öyle oluyomu sizdede yani etrafında yuvarlak çizme falan değişik çiftleşme hareketleri yapıyo belki erkek baskın olamıyodur dicemde kurtulamaz elinden kılıç gibiler cidden (:ErdemAA2013-07-29 23:32:08
Kılıçkuyruğum hamile kalmıyor!
Bence bu balığın daha zamanı var,aynı boyutlarda benimde kılıcım var hamile değil arkadaki filtreninde aynısından olduğu için boyunu tahmin edebiliyorum en fazla 5,6cm.Bilmiyorum bu boyutta balıktan yavru alan varmı ama bende bebekliklerinden itibaren kılıçlar besliyorum 9cm e yaklaştığında yavru alıyorum,yani tam erişkin olduklarında.
mesela edit
ErdemAA2013-07-29 23:24:44
Canlı Doğuran Rafya Sorunsalı
Rafya hiç pratik bir sistem değil bence,işe yarasada daha farklı sistemler aramanızı tavsiye ederim.Pamuklu kalın bir yün ipliğinden çok daha pratik bir sistem kurulabilir.Bunu yapmayı düşünmeden edemiyorum bu şekilde üstten topuz yapıp bağnarak çok daha kolay bir sistem olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.