ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur578
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2013 16:43
Son Ziyaret:
30 Haziran 2020 16:58
Toplam Mesaj:
62 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur batçı
Doğum Tarihi:
14 Kasım 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Teknik Ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur BATÇI

SON 10 MESAJI

L144 Yavru ACİL
Diğer balıkları ayırdım ama iki erkek vatoz küpte kavgaya tutuşunca yavrular yuvadan dışarı çıktı 30 yakındı saydığım sabah kalktığımda sadece 5 adet görebildim galiba diğer vatozlar afiyetle yediler yavruları yada katil salyangozlar yedi orasını tam bilemiyorum bir daha yumurta bırakırlarsa yavruları görünce küpte yavruluğa koyacağım tek başlarına o şekilde yaşatabilirim belki 
L144 Yavru ACİL
Selamlar akvaryumum da 15 yakın vatozum var yumurta bırakmış bir tanesi aynı akvaryumda 4 tetra 3 çöpçü helena salyangozlar ve 1 tane ceviz büyüklüğünde elma salyangozum var yavrular henüz çıkmadı bu şekilde yavrular çıktığında yavrulara zarar verirmi diğer balıklarım onları ayırmam gerekirmi 
BU NEDİR ?
Bir bilen yok mu arkadaşlar. Bu canlının ne olduğunu ?
BU NEDİR ?
Bunlar çok minik zıplıyor öyle kepçe ile yakalanacak gibi değiller. Su dışındaki akvaryum camında yaşıyorlar.
BU NEDİR ?
Selamlar arkadaşlar akvaryumum da bu canlılar türedi ne olduğunu bilen var mı zararlı mı ne yapmam gerekir. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler. 




YENİ BALIKLARIM HAKKINDA
Evet çok yaşamayan balıklar yaşama oranları yarı yarıya akvaryuumcuların hile yoluyla sattıkları balıklar.
Komando Çöpçüm Hasta
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Altında yumurta benzeri sallanan bir şey var.

Akvaryum Kapasitesi (litre):70lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Canlı doğuranlar.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):----

Filitrasyon: Tepe filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:----

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hafta bir %30 su değişimi

onur5782014-06-10 13:25:31
Afrika Rift Vadisi Gölleri MalaviTanganikaVictoria
BU PAYLAŞMIŞ OLDUĞUM BELGESELİN TAMAMI NETTE HİÇ BİR YERDE BULAMADIM KENDİM TV DEN RİPLEYİP BURADA PAYLAŞMAK İSTEDİM BÜYÜK OLASILIKLA ÇOĞU KİŞİDE YOKTUR.BİR ÇOK KİŞİNİNDE BUNDAN FAYDALANACAĞI KANATİNDEYİM.onur5782014-06-10 08:37:35
Afrika Rift Vadisi Gölleri MalaviTanganikaVictoria
Ok ben nete yüklüyorum isteyen arkadaşlar oradan indirebilir. Kusura bakmayın silinmeyecek başka bir site varsa orayada yükleyebilirim.
Afrika Rift Vadisi Gölleri MalaviTanganikaVictoria
[VID]http://yadi.sk/d/D0XJZgCnSgoeu[/VID]

Tv'den kendim ripleyip yüklediğim belgeseli sizlere sunmak istedim iyi seyirler.

Malavi Gölü (eski tabir Nyassa Gölü), 560 km uzunluğu, 80 km'ye varan genişliği (ortalama 50 km) ve 704 m'ye kadar olan derinliği ile Büyük Rift Vadisi'nin en büyük göllerinden biridir. Yüzölçümü 29.604 km2'dir. Gölde dünyanın başka hiçbir sulak alanında bulunmayan canlılar yaşamaktadır

Coğrafya

Malavi Gölü, büyüklük bakımndan Doğu Afrika'da sadece Tanganika ve Victoria Gölü'ne geçilir ve Yeryüzü'nün dokuzuncu büyük gölüdür. Gölden kaynaklanan akarsu, Shire Nehri'dir. Malavi Gölü'ne kıyısı olan ülkeler TanzanyaMalavi ve Mozambik'tir.

Gölün güney kısımları, geniş ve güzel plajlarıyla oldukça sevilir. Kuzeye doğru kıyılar dikleşir. Tamamen kuzeydeki Tanzanya kısmında Livingstone Dağları'nın 2.500 m yüksekliğe ulaşan dik duvarları gölün hemen yanından yükselir. Burada çok şiddetli rüzgarlar ve yüksek, tehlikeli dalgalar meydana gelir. Karşı tarafta bulunan Malavi kısmındaki Karonga ve Chilumba arası çok daha az sarpken Chilumba ve Nkhata Bay arası yeterince diktir.

Göl ekonomisi ve ulaşım

Malavi Gölü, balık türlerinin zenginliği ile (yaklaşık 1.500 tür) aquaristik (akvaryumculuk) alanda çok ünlüdür. Renk bakımından çok görkemli olan birçok tür, aquaristik alanda çok yaygındır. Bu balıklar, yumurtalarını ve yavrularını koruma amaçlı ağzında taşıyan Cichlidae familyasına (Cichlidler) aittir. İlginç olan ise, bu familyadan Tilapia cinsinin besin amaçlı ihracatta işe yaramasıdır. Bu balıklar ekonomik amaçlı sadece Malavi Gölü'nün en güney kısmında avlanırlar. Balıkçılar oyma kayıklarla da bu balıkları olta ile avlasalar da bunların miktarı ticareti yapılabilecek düzeyde asla değildir. Hemen kıyıdan ağ sallama ile balıkçılık çok daha yaygındır ancak balıkların büyük olanları burada bulunmaz.

Malavi Gölü'nde yolcu ve yük taşımacılığı motorlu gemiyle (MS Ilala) yapılır. Güneyden kuzeye limanlar, Monkey BayChipokaMakanjilaNkhotakotaNkhata BayMphand PortRuarweCharo,MloweChilumba ve Karonga şehrindeki Kambwe 'dir. Monkey Bay-Karonga arasında gidiş-dönüş yolculuk 5 gün sürer. Nkhata Bay'den haftada iki kez Chizumulu ve Likoma adalarına sefer vardır.

Göl hayvanları

Göl suyu sırça gibi berraktır. Rüzgarsız zamanlarda birçok metre derinlikte zemin görülebilir[kaynak belirtilmeli]. En başta dikkat çeken bir unsur ise suda da karadaki gibi çok hareketli ve hızlı olan su aygırlarıdır. Hantal cüsseleri aldatıcıdır. Bu hayvanlar bitki yiyicidir ancak açık suya kaçış yollarını kestiklerinde insanlara saldırırlar. Su aygırları her yıl, balık bakımından zengin olan gölde yeterli besini bulan timsahlardan daha fazla sayıda insanı öldürmektedir. Üzerinde yerleşim olmayan küçük adalarda piton yılanı ve varan(kertenkele cinsi) gibi vahşi hayvanlar bulunur. Karşılaştırıldığında, gölün yerleşim olan yerleri daha tehlikesizdir. Gölde çiklit olarak tabir edilen balık türleri bulunmaktadır. Bu balıklar akvaryumculuk hobisi ile uğraşanların büyük ilgisini çekmektedir. Ülkemizde ve dünyada bu balıklar gittikçe önemli bir hale gelektedir. Malavi çiklitleri ülkemizde artık bolca bulunan akvaryum balığı türlerindendir. [kaynak belirtilmeli].

Milli park

1980 yılında 88 km2 büyüklüğünde Lake Malawi National Park Monkey Bay'in güneyinde kurulmuştur. Park, gölün bir kısmını, Khumba Yarımadası 'nı oniki küçük adayı kapsar. Milli Park, 1984 yılından beri UNESCO'nun Dünya Doğa Mirası listesindedir.

TanganyikaOrta Afrika'nın ve Rusya'daki Baykal gölünden sonra Dünyanın en büyük gölüdür. 3° 20' den 8° 48' güney paralelleri ve 29° 5' den 31° 15' doğu meridyenleri arasında yer alır. Yeryüzünün 6. en büyük gölüdür.

Doğu Afrika Yeryüzü Kırığı'nın (Büyük Rift Vadisi) batı kısmında yer alır ve bu kırığın duvarları, gölün sınırlarını oluşturur. Afrikanın en büyük yeryüzü kırığı gölü olup, aynı zamanda kıtanın en derin gölü ve en büyük 2. gölüdür. Göl, Afrikada'ki en büyük su miktarına sahip olup Dünya'da 2. sırada yer alır. Tanganyika Gölü, kuzey-güney doğrultusunda 673 km lik bir mesafeye uzanırken, ortalama genişliği 50 km dir. Göl alanı 32.893 km² olup kıyı şeridi uzunlığı 1.828 Km'dir. Tanganika su yüzeyi olarak 782 m'lik rakımdadır. Orta kısmında derinlik 570 m'dir.En derin yeri 1.470 m ile kuzey kısmıdır. Yani bu kısmının tabanı deniz seviyesinin 688 m aşağısındadır. Gölün derin katmanlarındaki su, fosil su olarak adlandırılabilir.

Tanganyika'nın etki alanı 231.000 km²'yi kapsar. Kuzeyden bu göle açılan Ruzizi nehri, gölün başlıca su kaynağıdır. Diğer su kaynakları ise Lufubu ve Malagarasi'dir. Göl'den doğan tek akarsu ise Lukuga'dır.

Tanganyika, KongoTanzanyaZambiya ve Burundi ülkeleri arasında yer alır. Kongo %45 ile ve Tanzanya %41 ile, Gölden en büyük payı alan ülkelerdir.


Tanganyika Gölü Su verileri

pH-:8,6 - 9,5 GH: 7 - 11° dGH KK: 16 - 19° dKH Micro Ölcümler 20°C 'de: 580 - 640 Mikrosiemens/cm Deniz Yüzeyi Sicakligi: 24-29° Celsius Derin nokta sicakligi: Ortlm. 23° Celsius Görüs mesafesi: 22 Metreye kadar


Göl canlıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Tanganyika Gölü, muazzam sayıda balık türüne ev sahipliği yapar ki bu türlerden 300 tanesi sadece buraya özgüdür. Göl yöre halkının önemli besin tedarikçisidir. 45.000 insan burada balıkçılık yaparken 1 milyon insanı bu şekilde beslerler. 1950 li yıllarda başlayan endüstriyel balıkçılık zamanla çok büyümüştür. 1995 yılındaki yakalanan balık miktarı yaklaşık 180.000 tondu. Bugün günlük 500 ton balık ihraç edilirken, bazı türler de akvaryum balığı olarak dışarıya gönderilmektedir.

Tanganyika Gölü
Tanganyika Gölü'nün haritası
KonumOrta Afrika
Koordinatlar5°30′G 29°30′D
KaynaklarıRuzizi NehriMalagarasi Nehri ve Kalambo Nehri
ÇıkışlarıLukuga Nehri
Etki alanı231.000 km²
Havza ülkeleriKongoTanzanyaZambiyave Burundi
Uzunluk673 km
Genişlik50 km
Yüzölçümü32.900 km²
Ortalama derinlik570 m
En derin noktası1470 m
Su hacmi18.900 km³
Kıyı uzunluğu1.828 km
Yüzey rakımı773 m
YerleşimlerKigomaTanzanya veKalemieDRC



Viktorya GölüAfrika'nın doğusunda TanzanyaUganda ve Kenya topraklarında bulunan Dünya'nın en büyük ikinci tatlı su gölüdürAfrika'nın en büyük gölüdür.

Nil Nehrinin başlıca su kaynağını oluşturur. Büyük bölümü Tanzanya ve Uganda'da kalır; küçük bir bölümü Kenya'ya taşar. Toplam 68.422 km²'lik bir alanı kaplar. Dünya'daki tatlı su gölleri arasındaKuzey Amerika'daki Superior Gölü'nden sonra ikinci sırada yer alır. Kenarları düzgün olmayan bir dörtgen biçimindedir; batı kesimi dışında kıyıları derin girintilerle örülüdür. Kuzey-güney doğrultusunda uzunluğu 337 km'yi bulur; en geniş yeri ise 240 km'dir. Suları, Batı ve Doğu Rift vadileri arasında uzanan büyük platonun ortasındaki sığ bir çukuru doldurur. Göldeki 200'den fazlabalık türünden ekonomik açıdan en önemlisi Tilapia'dır. Gölün su toplama alanı 238.900 km²'dir.

Göl kıyıları birbirinden çok farklı özellikler gösterir. Güneybatı kıyısının hemen gerisinde 90 metreye varan uçurumlar yükselir. Bu uçurumlar batı kıyısında yeriniKagera Irmağının deltasını oluşturan, papirüs ve bölgeye özgü dikenli ağaçlarla kaplı bataklıklara bırakır. Derin girintilerle oyulmuş kuzey kıyısı ise düz ve çıplaktır. Kuzeydoğu kıyısında ortalama 25 km genişliğinde bir koy 64 km kadar Kenya içlerine sokulur.

Uganda'nın Kampala ve Entebbe kentleri gölün kuzey kıyısında kuruludur. Gölün güneydoğu köşesinde Speke, güneybatı köşesinde ise Emin Paşa körfezleri yer alır. Göldeki sayısız adanın en büyüğü Speke körfezinin kuzeyindeki Ukerewe'dir. Kuzeybatı köşesinde ise 62 adayla Sese Adaları yer alır.

Gölü besleyen ırmakların en büyüğü ve en önemlisi olanKagera 1° güney enleminin hemen kuzeyinde, batıdan göle dökülür. Gölün batıdan aldığı öteki ırmaklardan yalnızca Kagera'nın kuzeyindeki Katongaönemli su taşır. Gölün tek gideğeni ise kuzey kıyısındaki Viktorya Nili'dir.

Nil'in kaynağını arayan Avrupalılardan İngiliz kaşif John Hanning Speke1858'de gölü gördü ve daha önce Araplarca Ukereve olarak bilinen göle İngiltere kraliçesinin onuruna Viktorya adını verdi. Gölün ayrıntılı araştırmasını 1901'de Sir William Garstin gerçekleştirdi.

Bu gölün nile açılan yerine ; "Ripon Falls" denir.Bu keşfi de "Speke" yapmıştır.Fakat bu keşifte ona eşlik eden "Grand" gibi isimleri hastalık(sıtma) ve sakatlıklarından ötürü geride bırakmıştır.

Mart 1964 de nilin başka bir kaynağı olan başka bir göl keşfedildi.Bu göle de Prenses Victoria nın ölmüş eşi "Albert" ın adı verildi.

KonumDoğu Afrika
Göl türüTatlı su
KaynaklarıKagera Nehri
ÇıkışlarıBeyaz Nil Nehri
Havza ülkeleriTanzanyaUganda veKenya
Uzunluk337 km
Genişlik240 km
Yüzölçümü68.800 km²
Ortalama derinlik40 m
En derin noktası84 m
Su hacmi2.750 km³
Kıyı uzunluğu3.440 km
Yüzey rakımı1.133 m
Adalar3.000
Sese AdalarıUganda
YerleşimlerBukoba, Tanzanya
Mıvanza, Tanzania
Kisumu, Kenya
Kampala, Uganda
Entebbe, Uganda
onur5782014-06-08 18:02:28

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.