ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aphelion
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2006 20:09
Son Ziyaret:
21 Nisan 2017 02:00
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

erkan

SON 10 MESAJI

Dainichi Yem Kullananlardan Bilgi Talebi
Dainichi veggie fx i internetten temin edebileceğim güvenli bir site tavsiyesinde bulunabilirmisiniz.Bir de 3mm ve 1mm ye neyi kıstas alarak seçiyoruz yetişkin yaklaşık 80 adet red chimbam var 3mm veya 1mm den hangisini almam gerekiyor, teşekkürler.
Iwagumi Taşları
[QUOTE=fantastik3]Geçtiğimiz kasım ayı taş dünyasına gitmiştim. Çok geniş bir alanda üç firma birden faaliyet gösteriyor. Çeşit sayısı sayılamıyacak denli fazla. Peyzaj uygulamalarına dönük satış yapıyorlar. Bir iki taş için gidenler ise sadece biz akvaryum mereaklıları oluyoruz, fiyatlar da yüksek oluyor.
Ayrıca taş dünyasına giderken başka taş-kaya satan yerlerde var. Onlara da bakmanızı tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Cumartesi öğleden sonra taş dünyasına giticem büyük bir ihtimalle.tavsiyen için teşekkürler.
[QUOTE=heraklia]Aranan sadece gnays taşı ise Kocaeli'ye enyakın ve ucuz olarak bulunabilecek yer Sapanca, buradaki peyzaj amaçlı taş satan yerlerden temin edilebilir. [/QUOTE]
Kocaeli'de Sapanca d100 den Adapazarı yönüne giderken Sapanca yoluna girdikten sonra mobila fabrikasını geçince iki tane taşçı var oraları sık ziyaret ederim bikaç kez uğradım fakat gnays taşına ratlamadım.tam olarak yer verebilirsen gidip bakmak isterim.sapancanın içinde mi.adres verirsen direk adrese giderim.
Iwagumi Taşları
Merhaba emre bey.yanlış anlamadıysam gnays taşının ülkemizde bulunduğunu yazmışınız nerde bulabilirim bu taşı.sizin konunuzu görmedim hatta gnays taşıyla ilgili konu bile açtım.henüz cevap yazan olmadı.bu taşlardan çok miktarda lazım.satın alarak üstesinden gelemeyeceğim düşüncesindeyim.biraz külfetli oluyor.
Yatak Odalarında Akvaryum
[QUOTE=Faruk Efe] [QUOTE=okuluptus]Arkadaşlar kısaca açıklama yapmak istiyorum, öncelikle bizlerin neme ihtiyacı var. Eğer yerden ısıtmalı bir eviniz varsa nem oranı sıfır kalıyor evde. Normal kaloriferiniz varsada nem oranı sıfır kalıyor. Camlarda buğu oluşmasın pis görüntü oluyor diye bir çok insan evinin kalorifer peteğine su koymaz. Bilinçli insanlar su koyar ve sağlıklı yaşar.

Akvaryumdakin kaynaklanan nem asla bir insana bişey yapmaz. Kışın 200 litre akvaryumumun üstünü açtığımda 7 günde 5 litre buharlaşma oluyor. Havada günde 1 litre buhar olsa ne zararı olabilir ki?

Ayrıca yerden ısıtmalı evlerde petek olmadığı için nem yaratmak için özel buhar makineleri satılıyor. Yani akvaryum üzerinden buharlaşan saf su buharı asla bir zarar dokundurmaz, aksine yarar sağlar.
[/QUOTE]

Hangi bilgiye dayanarak yorum yapıyorsunuz? Yorumda değil zaten "asla"lı "katiyen"li cümleler kuruyorsunuz.  Akvaryum suyu saf su mudur? İçinde milyarlarca bakterinin 5-10 tane gelişmiş canlının yaşadığı bir habitat nasıl saf su oluyor? O buhar makinelerinin kullanma kılavuzunda aynı ortamda azami kullanım süreleri yer alıyor, ürünün su hazne kapasiteleri de buna göre belirleniyor. 

Tartışma gayet konuya hakim, hatta üzerinde tez çalışması bile yapmış olan uzman arkadaşlar tarafından sonuca bağlanmıştır. "Yok arkadaşım ben bilmem uzman muzman" diyorsanız zaten, en faydalı tartışmalar başlığındaki hiçbir konudan fayda göremezsiniz. 

Bu arada;

1 litre su, yaklaşık 45-50 m3 su buharına dönüşür. Bu da odanızı 1 hafta havalandırmazsanız odada yağmur yağdırır. Bunun yanı sıra açık havadaki doğal nem ile kapalı bir ortamda uzun süre sıkışıp kalmış nem de aynı şey değildir. 

Hürmetle...

Not: 1 hafta sonra, denedim odamda yağmur yağmadı diye gelmeyin lütfen.


[/QUOTE]

1 hafta sonunda yağmur bile yağsa kafamı yukarıya kaldırıp içerim o suyu.çünkü damıtma yöntemi suyun içindeki her maddeyi ayrıştırır ve ortaya çıkan H2O dan başka birşey değildir.evaparatör ün yöntemi de budur.sidik bile buharlaşma yöntemiyle damıtılıp içilebilir.çöle düştünüz toprağı kazıp çişinizi yapın üzerini bir poşetle kapatın belli bir zaman sonra poşette damla damla suyu görürsünüz bir bardağa koyup içebilirsiniz.biz denizde deniz suyunu arıtıp içiyoruz.hee içilmesi sakıncalımıdır evet uzun süre içilirse mineral eksikliği görülür.yani sodyum, demir, magnezyum,çinko, kalsiyum gibi maddeleri alamayız.sinir sistemi çöker, kaslar çalışmaz ve en önemlisi kanımızın kalitesi düşer v.s(uzatmıyorum).ama içmediğinize göre sorun yok ben bazen içiyorum daha çökmedim şükürler olsun Tebessüm. saygılar.
60X50X50 Maliyet hesaplaması
Eminönü hayvan pazarında dediğin ölçülerde bir akvaryum maximum 70 tl.hatta 50 ye de bulunabilir.kendin yapmak konusunda birşey bilmiyorsan kulaktan dolma bilgilerle sakın ama sakın kendin yapmaya kalkma.darası firesini geçer.camları aldın onu kestirmen rodajlaman gerekir.silikon zehirsiz yüksek kalitede tutunabilen kullanıcaksın.kenarlarına profil koyman gerekir.hesap kitap zahmet işi.ben 130 x 65 x 50 lik bir akvaryum yaptım.içine su koyduğumun gecesi patladı.kesinlikle çok sağlıksız bir işlem(eğer tecrüben yoksa).al hazır yapılmış kafan rahat olsun.
Dış filtre hortumunda lekeler var.
Çok teşekkürler.1 aylık bir filtreye göre hızlı kirlendi diye düşündüm ve ciddi bir durum sandım.önemli değilmiş demek saolun.
Dış filtre hortumunda lekeler var.
1 ay önce aldığım tetratek marka 700 lt/h lik dış filtremin hortumunda nedenini anlayamadığım kahverengi lekeler yavaş yavaş oluşmaya başladı şu an resimlerdeki gibi. Daha önce böyle birşeyle karşılaşmadığımdan anlayamadım.Sizce bunun nedeni nedir.
 
 
 
Yatak Odalarında Akvaryum
[QUOTE=Emre Nar]Selamlar,
Arkadaşlar, çoğu akvaristin kafasına takılan sorulardan olan yatak odasındaki akvaryumlar konusundaki fikirlerinizi almak istiyorum.
 
Benim kanaatimce yatak odalarında akvaryum bulundurmak insan sağlığı açısından pek sağlıklı değil. Çünkü akvaryumda bulunan suyun buharlaşması sonucu çıkan su buharını soluduğumuzda normal nem oranından daha fazla olduğundan solunum yollarına rahatsızlık verdiği kanısındayım. Normal şartlarda nem oranının dışına çıkılmaktadır. Özellikle hava sıcaklıklarının aşırıya kaçtığı zamanlarda buharlaşma çok olmakta ve soluduğumuzda olumsuz etki vermektedir.
 
Bununla birlikte su değişimleri sonrasında uçmamış olan klor gibi uçucu maddeler akvaryum suyundan uzaklaşarak odadaki havaya katılmaktadır. Bizlerde bu gibi maddeleri soluyarak yine solunum ve dolaşım sistemimize olumsuz etkiler bırakabilmekteyiz.
 
Yatak odalarındaki akvaryumlar konusunda sizlerin düşüncesi nedir?
[/QUOTE]

havadaki standart nem oranı nedir ki ?ve akvaryumdan buharlaşan suyun, nereye göre bu oranın dışına  çıktığını düşünüyorsunuz.mesela asya ülkelerinde nem oranı %83 e kadar çıkarken avrupada bu oran %30 lardadır.yani o akvaryum bir gecede odadaki nemi %83 e kadar çıkartmazsa uzakdoğulular gibi biz de o ortamda rahat rahat yaşarız.bence nem yönünden bi sıkınntı yok ama klor ü bilemem zaten klor da mikropları yokeden zehirli bir gaz yani iyi bile gelir mikroplarımız ölür Kahkaha


[QUOTE=_tekila_]Ben yılın büyük kısmını kötü bir boğaz iltihaplanması olan faranjit hastalığı ile geçiren ve kutu kutu antibiyotik içen bir insan olarak yatak odamdaki akvaryumun bana faydası olduğunu düşünüyorum. 
Önceleri yılda 5-6 kez boğaz iltihabından yatak döşek hasta olurken, yatak odama akvaryum kurduğum günden beri (tam 1 yıl oldu) bir kere bile faranjit olmadım. Bunun bilimsel bir açıklaması var mıdır yok mudur, yoksa bir tesadüf müdür bilemiyorum ama yaşadığım şeyi sizinle paylaşmak istedim.
Eğer gerçekten bunun odamdaki akvaryum ile bir ilişkisi varsa, havadaki nemin en azından boğaz enfeksiyonlarını önlediğini veya azalttığını söylebiliriz sanırım.
[/QUOTE]

Sigarayı bırakalı 21 ay oldu sigara içerken ayda 1 kez faranjit oluyordum.Hatta antibiyotik kullanmadığım sürece faranjittim desem daha doğru.yani kronik olmuştu.sigarayı bıraktığım günden beri ki bu iki yıl oluyor ,boğazım şişmedi bile, hatta grip bile olmadım.faranjitin sebebi virüslerdir ve faranjitin %90 sebebi tahriş edici bir faktör olmasıdır.sigara da bu tanıma birebir uyuyor.sigara kullanıyorsanız bırakmanızı tavsiye ederim eğer sigara kullanmıyorsanız da doktora görünün çünkü sigara içmeyen birine göre yılda 5-6 kez faranjit yüzünden yataklara düşmek biraz fazla gibi.bağışıklık sisteminizi güçlendiren besinler almanızı tavsiye ederim(Vitamin A : Balık karaciğer yağı, karaciğer Beta karoten (proVitamin A) : Havuç, ıspanak, kavun, kayısı Vitamin B2 (Riboflavin) : Tüm hububat, yağsız et gibi besinler bağışıklık sistemi için çok iyidir) odadaki akvaryum un iyi gelmesi belki pisikolojik olabilir.
aphelion2010-03-25 06:32:43
akvaryum yapmak üzereyim lütfen yardım...
Çok teşekkürler herkese..Ben akvaryumu yaptım.8 mm camdan  120x40x60 taban  10 mm kuşak da atmamıza gerek kalmadı nedeni camları cam fabrikasına  götürdüm ve rodajlama  yapıldı daha sonra değişik bir yapıştırıcı sürüp mor bi ışık tuttular ve  kemik gibi sert oldu kuşak atmaya gerek kalmadı dediler .Şu  an sorunsuz kullanıyorum ve ilgi gösteren  arkadaşlara  çok teşekkür ediyorum.Hepinizin balıkları uzun ömürlü olsun :)
250x40x200h boyutlu akvaryum
Bu ne 200 cm mi normal bir balkonun yüksekliği zaten 240-230 civarı   yukarıda kalan 30 cm mesafeden balık bile geçmez :) 2 metre yüksekliğe dalgıç pompa kullanmanız lazım .Nence bu ölçülerde bi akvaryum patlamasa bile devrilir :) Saygılar.
serkan_cetinkol2007-05-02 12:11:48

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.