ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dr.güray
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Temmuz 2013 23:50
Son Ziyaret:
19 Ağustos 2018 22:53
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Güray Durmaz
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Güray Durmaz

SON 9 MESAJI

240 Litre Cichlid Tavsiyesi
Evet arkadaşlar pazar gününden beri babamla birlikte akşam saatlerimizi akvaryumun kurulumuna ayırıyoruz. Önceden canlı doğuran tankıydı akvaryumun her yerini adi salyangozlar kaplamıştı balıklar sebepsiz yere ardı ardına ölmeye başlayınca da sağlıklı kalmayı başaran veliferaları tanktan ayırdık ve akvaryumcuya verdik ve temizliğe başladık.
Yapılanların son hali fotoğraflarını sona ekliyorum, bu akşam yapılanları da kaydedip buradan güncelliyeceğim inşallah 
Yapılan işlemler:

Daha önceden bulunan vatoz ve iki adet çöpçü ufak tanka alındı, balıklar şu an bize küs ama barışırız elbet 

Su ve kum akvaryumdan tamamen boşaltıldı. Kumun tamamı pisliklerden arıtılmak amacıyla kaynatıldı.(yararlı nitrit ve nitrat bakterileri de öldü evet ama sistemi baştan kurup tam oturtmayı amaçladık.)

Akvaryumun tamamı sulandırılmış çamaşır suyuyla tamamen temizlendi defalarca temiz suyla durulandı ve 3 gündür havalandırılıyor.

Dış filtre de tamamen temizlendikten sonra 1 kovaya 2 kapak camaşır suyu koyuldu ve filtre çalıştırılarak kovadaki suyla temizliği yapıldı. Filtrenin motor kısmına bile girmeyi başaran salyangozların kökü tamamen kurutuldu diyebilirim.

Filtre şu an temiz suyla dolu olan kovadaki suyu çeviriyor. Kovanın içerisine klor giderici ve kaya tuzu koyuldu. 2 saatte bir yarı yarıya su değiştiriyorum filtrede kaldıysa çamaşır suyunu seyreltip tamamen kurtulabilmek adına.

75 cm olan dolap yüksekliği seyir zevkinin kolaylaşması adına 60 cm' e düşürüldü. ( 15 cm dünyalar kadar fark ediyormuş yahu :D )
Akvaryumun plastik çıtaları dışarıya akıntı yaptığı  tamamen sökülerek silikonlandı ve tekrar yerlerine yapıştırıldı.

Bu akşam arka fonu yapıştırıp akvaryumu doldurucaz. İlk balık eklemesini hafta sonu yapmayı planlıyoruz Allah kısmet ederse.
240 Litre Cichlid Tavsiyesi
Mavi prenses diğer türlere göre agresif diye biliyorum? Sorun çıkarmaz mı?
240 Litre Cichlid Tavsiyesi
Emir bey teşekkürler önerileriniz için, iceman önerisini herkesten almaya başladım, inşallah koyacağım :)
Tamer bey maalesef kum almayı düşünmüyorum, akvaryumun tabanında eskiden kalan midye kırığı kumum var :)
240 Litre Cichlid Tavsiyesi
Yorumlarınız için teşekkürler. Sarı prenseslerin yanına en fazla kaç tane yunus koyabilirim peki?
240 Litre Cichlid Tavsiyesi
Herkese merhabalar. 100*40*60(h) boyutlarındaki akvaryumumuzda cichlid türü beslemek istiyoruz. Başlangıç olarak ne önerirsiniz? ve uygun ışıklandırma ve arka fon rengi ne olmalıdır? Yorumlarınız için teşekkürler. 
Işıklandırma+ Soğutma Sistemi Kurmak İstiyorum
Merhaba arkadaşlar elimde 48*18 genişliğindeki yeni kuracagım bitkili akvaryumuma kapak yapmayı düşünüyorum. Soğutma amaçlı olarak kapağın yan yüzlerine bir giriş bir çıkış olacak şekilde (hava sirkülasyonu oluşturmak için) pc fanı koymak sizce nasıl bir fikir? Bu sayede arada buhar camı olmadan hem elektrik aksamı korumayı hem de suyun ısınmasını önlemeyi planlamaktayım. Veyahut fanların üst seviyesinden ince bir cam koymak gerekir mi ışıklandırmayı korumak için? Görüşleriniz için teşekkürler.
25 lt Nano Akvaryum kurulumu için tavsiye
Akvaryumun buhar camı var(dı). az önce temizlerken kırdım . Fan sistemiyle hem suyun ısınmasını hem de elektrik aksamının ısınmasını önlemeyi düşünüyorum. Balastları kapağın dışına da alabilirim duruma göre 
25 lt Nano Akvaryum kurulumu için tavsiye
Ünal bey önerileriniz için teşekkürler. Dün kağıt üzerinde taslak oluşturmaya başladım da gerçekten güzel bir görüntü oluşacak gibi söylediğiniz bitkilerle. Taş üzerinden yosun sarkıtmak istiyorum bunun için willow moss' u önerir misiniz? Bir de kapak yüksekliğini min. 10 cm tutup soğutma amaçlı fan takmayı düşünüyorum elektrik aksamını nemden korur mu eğer korursa buhar camına ihtiyacım kalmayacak.
25 lt Nano Akvaryum kurulumu için tavsiye
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Uzun süredir bu forumu takip etmekteyim artık bi üyelik almalıyım dedim kendime. Lafı çok uzatmadan konuya geçeyim:

Evin salonunda 48*18*28(h) gibi acayip ölçülerde tanıdıktan gelme eski 24-25 litrelik bir akvaryum(daha önceden canlı doğuran yavru tankı olarak kullanılıyordu) şu an boş boş durmakta ve ben bir üniversite öğrencisi olarak ailemi bu akvaryumu odamda baş ucuma koyma konusunda ikna ettim (ne de olsa salonda bir 240 ltlik akvaryum var onlar onu seyretsinler
)
İlk olarak 25 ltlik akvaryumu bitkili olarak kurup tecrübe edip daha sonra diğer akvaryumu da bitkiliye çevirmek istiyorum.

Şimdi sorularımı belirteyim:
1- Akvaryumda şu anda adi salyangozlar var. Yararları olduğunu biliyorum evet ama çok çabuk çoğalarak seyir zevkini bozuyorlar. Çamaşır suyu solusyonu(1/19 oranlı) dezenfeksiyonu için ne diyorsunuz?
2- Taban malzemesi olarak en üste "HAGEN KUM" (2-4 cmlik bir katman) arada çelik sineklik teli olmak üzere "JBL MANADO" (1.5ltlik poşet) kullanmayı planlıyorum, başlangıç için uygun mudur?
3- Uygun boyutlarla kök koymamı tavsiye eder misiniz (üzerine moss sarmayı düşünüyorum seyrine doyum olmaz )
4- Bitki olarak arka plana "eledoa, saz" tabana ise taşlara sararak "java moss" koymam uygun mudur, kolay bakılan başka orta plan ve taban bitkileri öneriniz var mı? (CO2 sistemi kuramıyacağım ne yazık ki, bu türlerin çok CO2 istemeden uygun ışıkta güzel yetişebildiklerini okudum forumda hep)
5- Ayrıca denizden topladığım taşları uzun süre suda bekleterek dekorasyon amaçlı kullanmam da sakınca olur mu bu küçük tank için?
6- Filtre olarak Atman HF-0300 ya da 400 var kafamda? (iç filtre koyarak küçük olan hacmi daha da küçültmek istemiyorum, ayrıca çok fazla sirkülasyona neden oluyor.)
7- Resun Daylight T8 Floresan 10w (34,5 cm) 1 ya da 2 adet almayı düşünüyorum? yalnız suyla arasında neredeyse 5 cm olacak ısınma problemi yaşar mıyım yaşamamak için ne yapmalıyım yüksek bir kapak mı yaptırmam gerek?
8- Ekimi yaptıktan sonra bakteri kültürü ve sıvı gübre takviyesine tam olarak ne zaman başlamam gerek? (sistem kendisi oturur gerek yok derseniz 2 hafta boyunca akvaryuma canlı koymayıp sistemin tam oturmasını istiyorum açıkçası)
9- Neon Tetra ya da Kardinal Tetra (2e 4-5d) koymam uygun olur mu? 
10- Karides ve salyangoz türlerinden hangilerini balıklarla ve birbiri arasında uyum sorunu yaşamadan besleyebilirim?
11- Cüce vatoz ya da çöpçü koyarsam canlı yoğunluna çok fazla mı yüklenmiş olurum?

12- Son olarak gaziosmanpaşa ve çevre ilçelerde kapsamlı bir petshop var mı acaba? (bakırköy-fatih-bayrampaşa gibi)

Bayağı bir uzun yazdım çok soru sordum galiba, her şey çok güzel olsun istiyorum kendi başıma kuracağım ilk akvaryum olacak, ilk göz ağrım yani özür dilerim herkesten bu laf kalabalığı için   Cevaplarınızı bekliyor ve tecrübelerinizden yararlanmak için sabırsızlanıyorum, şimdiden teşekkürler arkadaşlar :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.