ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nigus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2013 21:41
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2019 15:52
Toplam Mesaj:
107 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Yiğit Coşkun
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1990
Yaş:
33
İl:
Antalya
Meslek:
Satış Danışmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

piranha canlı yem tavsiyesi lazım
Alabalık yerine normal deniz balığı versem problem olurmu?nigus2015-05-25 18:16:10
piranha canlı yem tavsiyesi lazım
Kimse zevk için japon atıyorum demedi.. Natteri alalı 3 gün oldu daha yemleme yapmadım, en uygun yem diyetini araştırıyorum. Ben forumlardan okuduklarımı söylüyorum. İnsanlar japon, plati gibi balıklar atıyor. Ve canlı yemin piranha için gerekli olduğu söyleniyor. Ayrıca şimdi malawi konularını açsam herkes artemiadan bahseder. Japon balığı güzel canlı atılmaz ama artemia çok çirkin verin yesinler.. :) komik.. Bu tarz düşüncen varsa sende de biraz sadistlik var. Un kurdu, ekmek kurdu falanda vermiceksin oda canlı.. nigus2015-05-25 14:53:49
piranha canlı yem tavsiyesi lazım
Bende Sabah 10 adet yavru natteri aldım daha alışma evresini atlatamadılar. Banada canlı yem tavsiyesi lazım. Bir kaç makale okudum. Bazıları japon balığı veriyormuş. Bazıları da japon balığı zararlı diyor. 
10 lt akvaryum 1 tane japon
Merhaba. Bende bir adet 3-4 cm boyutlarinda astronot japon var yaklasik 3 aydir fanusta bakiyorum. 3 gunde bir dinlendirilmis su ile degisim yapiyorum. Hicbir problem yok.. ve gayette mutlu oldugu hareketlerinden belli.. Saygilar.
Nikon coolpix s3200 makine ayar
Bahsettigin ozelligin ismi makro dur. Compact makinelerde de mevcuttur fakat slr makineler kadar basarili degildir. Nikon s3200 ile makro cekimi yapabilirsin. Ama nesneyi cok yakindan cekmen gerekir. Ancak o zaman arka plani oldurebilirsin. Buda demek oluyor ki, s3200 yada benzeri bir makine ile akvaryumun disindan istedigin kadar makro yap arka plani bulaniklastirmakta cok zorlanirsin. Tavsiyem yari prof bir makine bakman.. Hem daha basarili fotograf elde edersin hemde maddi acidan cok zorlanmassin. Nikonda L310 ve P510 modellerini incele derim. Saygilar..
Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
  Merhaba arkadaşlar. Bende beylikdüzü yakuplu mh. oturmaktayım. Toriumda çalışıyorum ve çalıştığım yerde petshop var. Sormak istediğiniz birşey; fiyat, balık türü vs.. yardımcı olurum siz gitmeden araştırabilirim.. Bu arada bauhausun karşısındaki iş merkezinde bir petshop var. Oraya giittim fakat fiyatlar oldukça yüksek geldi ve balıkların formu pek iyi değil açıkçası. Tanganika petshop olması lazım. İncelediğim balıklar tropheus türleri idi.

[QUOTE=OnurTaşkın]Merhaba arkadaşlar bende beylikdüzü yakupluda oturyorum sizden ricam 100*50 profil sehpa satan yada makul bir yerin yaptığını duyan olursa haberdar edermisiniz.[/QUOTE]

Onur bey benim bir tanıdığım sefaköyde demir doğrama işi ile uğraşıyor fakat daha çok çelik konstrüksiyon ferforje tarzı çalışmaları var. Ben rica ettim ve 135x60 boyutlarında ferforje süslemeli profil sehpaha yaptırdım. İstersenizde sizin için de konuşabilirim. En azından fiyat almış olursunuz aklınızın bir köşesinde bulunur.. Saygılar
İkola 5. gün yem yemiyor (Resimli)
Arkadaslar merhaba. Konuyu actiktan sonra biraz arastirma yapip eczaneden flagyl ve siringa aldim. Petshopa gittim fakat clout yokmus. Baligin hastaligindan emin olmadigim icin sizlerden cevap oneri bekledim. Konuyu 60 kisi incelemis ama kimse cevap yazmamis. Yinede tesekkurler.. su an baligi ayri bir kovada tutuyorum. Su uzerinde yan yatmis durumda sadece nefes aliyor ve hic bir kipirdama yok. Bu saatten sonra yapilacak birsey yok zaten. Iyi aksamlar.

Atila abi onerin icin tesekkur ederim. Maddi butcem kisitli oldugu icin su an balik ekleyemiyorum. Ayda 2 yada 3 balik ancak ekleyebiliyorum. Zamanla sayiyi yukselticem insallah.nigus2014-03-21 23:05:12
İkola 5. gün yem yemiyor (Resimli)


Herkese merhabalar. Tankımın boyutları 135x60x60, dış filtre tetra 1200. İlk olarak 1e 3d  olarak aldığım ikolalardan dişilerin bir tanesini kaybettim :( .Daha sonra 2 adet daha dişi ekledim. Bir tanesi çabuk uyum sağladı. Balıklar f0. Hepsinin sağlığı yerinde ve hareketleri kıpır kıpır. Yemleme yaptığımda sudan dışarı fırlıyorlar resmen.Sonradan eklediğim dişilerden biri aldığım günden beri akvaryumun sağ üst köşesinde kendi kendine duruyor. Diğer balıklar yanına geldiğinde rahatsız olmuyor hatta erkeğe karşı titriyor. Fakat hiç yem yemedi. Tropical sprulina pul ve tablet olarak iki çeşit yemleme yapıyorum ama ikisindede yemlere yanaşmıyor. Bloat olmasından endişeleniyorum. Sizin öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?Sağlıklı hobiler, saygılar..
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-03-21 11:15:20
Tropheus İkola Ağızındaki Yara (Resimli)
Yorumunuz için teşekkürler. Peki kullanmam gereken veya tavsiye ettiğiniz bir ilaç varmı?
Tropheus İkola Ağızındaki Yara (Resimli)
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Ağız kenarında yara

Akvaryum Kapasitesi (litre):480 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Toplamda 1e 3d F0 Tropheus İkola 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27 c 

Filitrasyon: Tetra 1200 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sadece kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :   Haftada bir %15 - %20 Su değişimi (dip çekimi olarak ). Kurulumu yeni yaptım sayılır. Bir hafta önce kayaları ekledim.. Bu sabah yemleme yaptığım esnada dişilerden birinin ağızının kenarında koyulaşma farkettim. Akşam yemlerken tekrar incelediğimde koyu olan kısımlar beyazlaşmıştı. Benim tahminim dişi sayısının az olması sebebi ile erkeğin vurması. Sizce sebebi nedir? Bir tür hastalıkmı, ilaç kullanmam gereklimi? Sağlıklı hobiler..

Fotoğraflar telefonla çekildiği için çok net değil. Kusura bakmayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.