ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sarısülo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2013 12:06
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2022 15:56
Toplam Mesaj:
63 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan ozan
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Samsun
Meslek:
doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serkan

SON 10 MESAJI

Nano Bitkili Betta Karma Akvaryum
Akvaryumunuz gayet güzel ama bettanın platylere zarar vereceğini düşünüyorum.
Akvaryum Berraklığı
Oldukça berrak duruyor. İşinize karışmak gibi olmasın ama o süsler yerine yati kökü, mangrow kökü, kaya taş gibi daha doğal malzemeler olsa daha güzel olurdu sanki.
65 Litre Akvaryumda Ne Beslenir
Bolivian ram, kakadu, ramirezi gibi cüce ciklet balıkları da beslenebiliyor.
Bu Filtre Akvaryum İçin Fazla Mı
[QUOTE=Glgg]
Sizce debisi balıkları yoracak şekilde mi ? belkı kendim haznesini genişletmek için bir şeyler düşünebilirim[/QUOTE]
Debisi fazladır muhtemelen saatte 800 litre yazıyor yarı güçteki ayarı bile yeterli olacaktır.
Beta Balığımın Karnında Şişlik
Omurga yapısında bozukluk oluşmuş gibi su değerlerinde bozulma ve tek yönlü beslenmede oluyor genelde. Karın şişliği de kabızlıktan olabilir. Bitkisel bir yem faydalı olabilir.
Bu Filtre Akvaryum İçin Fazla Mı
İç filtrenin debisi yeterli ama filtrenin içindeki malzemeler yeterli değil. ben de bu litrelerde yeni akvaryum kurmak istiyorum o yüzden araştırma içerisindeyim. askı şelale filtrelerin iç hazneleri daha geniş oluyor ayrıca seramik elyaf vs konulabiliyor belki düşünebilirsiniz.
ha iki filtre arasında seçmek gerekirse yeni olanın gücü daha fazla suyu daha fazla çeviriyor ama temizleme olarak haznesinden dolayı fazla da beklenti içerisine girmemek lazım.
Merhabalar Yeni Akvaryum Kurmak İstiyorum
[QUOTE=Mollabey][:iyi:]Altın kural su oturmadan bakteri kültürü oluşmadan balığını ekleme lütfen. Yolunu bilmiyorsan yine bu konuda da yardımcı olurum yada başka bir akvaryumdan bir miktar su ile suya aşılama yapabilirsin. Onun haricinde hobiye hoş geldin. [:)][/QUOTE]
Aslında yeni başlamadım halen 20 litrelik beta akvaryumum var ama biraz bakımsız kaldı. Sadece su değişimi yapıyorum ışığı olmadığı için bitki koyamıyorum. 7 yıl önce lepistes akvaryumu kurmuştum ama tam istediğim gibi olmamıştı sonrasında taşınmam gerektiği için akvaryumu satmıştım. Şuan yine akvaryum kurma isteğim oluştu bu sefer basit bitkilerin bol olduğu göze de hitap eden bir akvaryum kurmak istiyorum.
Merhabalar Yeni Akvaryum Kurmak İstiyorum
Merhabalar yeni akvaryum kurmak istiyorum. işin içinde biraz da el emeğim olmasını istiyorum.
Camcıdan cam kestirip 40x40x40 kendim silikon ile yapıştıracağım. Evde sehpa mevcut o sehpanın üzerine bu boyutlardaki akvaryum iyi olacaktır.
low tech bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Yanına da bulabilirsem kakadu veya başka bir cüce ciklet, veya tetra olabilir tam karar veremedim ama önceliğim bulabilirsem kakadu bu konuda tavsiyelerinize açığım.
aydınlatma olarak armatürk 40 cm aydınlatmasını (275 tl) kullanmak istiyorum. başka tavsiyeniz olur ise bakmak isterim. [URL]https://www.armaturk.com.tr/urunler/armaturk-40cm-akvaryum-aydinlatma-armaturu-1040l-armaturk-1040l-167[/URL]
kum olarak pek bilgim olmasa da internetten gördüğüm natural color 10 kg altına da duruma göre gübre koyabilirim. [URL]https://www.ozelyem.com/naturel-color-siyah-quartz-akvaryum-kumu-2-4-mm-10-kg[/URL]
bitki olarak basit bitkileri seçmek istiyorum kolay ve az gereksinimi olan.
filtre olarak askı şelale filtreleri seviyorum. eheim ve dophin arasında kaldım, kaliteli ve uzun süre gitmesi önceliğim aslında ama fiyat olarak da biraz fiyat performans akvaryum kurmak istiyorum. Başka filtre tavsiyeniz varsa alabilirim. [URL]https://www.atakanpetshop.com/eheim-liberty-130-aski-filtre.html[/URL]
[URL]https://www.atakanpetshop.com/aski-filtreler/dophin-h500-askili-filtre-510-l-s.html[/URL]


bu kurulum sırasında nelere dikkat etmeliyim veya şu ürünü değiştirmelisin veya şu balığı, şu bitkiyi da besleyebilirsin dediğiniz önerilere açığım
Lepistes Akvaryumum
[QUOTE=Firatbasoglu]Arkadaşlar tekrardan merhaba;
Akvaryumu bir düzene oturttum, ama malesef içindeki balıklar beni tatmin etmemeye başladı. Bu akvaryuma ; electric blue balloon ramirezi 2 max 3 adet koymayı düşünüyorum. Balığı petsopta gördüm ve açıkçası forumdan bir arkadaştan kopya çektim [:D] Ve tek kelime ile beni büyüledi. Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi, varsa balıklarınızı paylaşımınızı bekliyorum.
Saygılar..[/QUOTE]

Bence ekleme yapmayım lepistes yavruları büyüyünce bile hacim yetersiz gelmeye başlayacaktır. lepistesler çok hassas balıklar düzen bozulunca bir anda ölmeye başlıyorlar.
Beta Balığım 1 Aydan Fazladır Rahatsız.
Akvaryuma alındıktan sonra durgunlaşmış gibi betalar akıntıyı hiç sevmez filtreden rahatsız olup en az akıntı olan yerde o şekilde yatıyo olabilir.[EDIT]sarısülo,2015-10-20 23:25:19[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.