ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nightwolf22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2013 17:56
Son Ziyaret:
20 Ekim 2015 13:31
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper YILMAZ
Doğum Tarihi:
10 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Dişi Lepisterlerde Aşırı Şiş karın ve Dışa Patlama
Sadece o balıkta var, hepsinin karnının bu derece şişmesi ilginç, kabızlık mı var emin olamadım. Ev yapımı kabızlığı engelleyen bir yem var mı acaba? Japonuda bir hal çare düşünücez artık.
Dişi Lepisterlerde Aşırı Şiş karın ve Dışa Patlama
Biliyorum japonun bulunması uygun değil ama, şu an onu ayıracak durum yok ve 40-50 gündür beraberler, vurduğunu görmedim açıkçası, yem kabızlık yaptıysa böyle bir sonucu olmuş olabilir mi acaba?
Dişi Lepisterlerde Aşırı Şiş karın ve Dışa Patlama
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Karında öncesinde aşırı şişlik, ve sanki hamile gibi yoğun siyahlık Ekli resimler mevcut.



Akvaryum Kapasitesi (litre): 250-300lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Erkek ve Dişi Lepistesler, 4 Moli, 2 Plati, Bir Japon, % çöpçü, 10-12 Elma Saylanyoz ve Bitkiler

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 7-8, 26C, yakın zamanda ölçmedim

Filitrasyon: Fluval 406

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: İlaç yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişimi uzun aralıklarla Ayda 1 gibi, 2 Hafta önce %10 değişim yaptım.

Balığım Hamile mi? Doğuma Ne Kadar Var?
Arkadaşlar, az önce dişi lepisterlerimden birinde resimdeki gibi 2 kese fark ettim, karnı şiş ve yakında doğuracak diye beklerken, açıkçası bu görüntü beni şok etti. Fikri olan var mıdır? Bir iç parazit veya başka bir hastalık olabilir mi? Bilgi verirseniz çok sevinirim.





Diğer iki resimde de 2 dişi lepistesim var, onlarında karınları aşırı şiş durumda :(



nightwolf222014-01-04 20:20:23
Yeni Başlayan biri için Öneriler
Kılıç 4 tane koyucam ya, fazla değil. Ama baktık büyük sorun oluyo elden bişey gelmez :) Bu arada haftasonu şu sarımsak olayını yapmayı düşünüyorum. 40 civarı balıkvar büyük çoğunluğu lepistes. Sarmısağı ezerek mi vermek lazım, yoksa çok küçük keserek mi? birde kaç diş yapıcaz. Fazla kaçırmayalım birde :) Ayrıca bi lepistesim dibe yakın ve hareketsiz durmayı tercih ediyor, sanki kuruğundada beyaz benekler var ama, tuz tanesi kadar bile değiller daha küçük sanki. Ya ben herşeyden huylanır oldum yada olay başlangıç evresinde. Sarmısak bu beyazbenekse iyi bir önlem olur mu acaba?
Yeni Başlayan biri için Öneriler
ya vatozlar çok büyük değildi, 2.5-3 cm arasında boyları, tuz atmadım fakat 10 tane yeni aldığım lepistes e kaya tuzu banyosu yaptırmıştım, sanırım tuz oranı çok fazlaydı, acemilikte var, 2 erkek telef olup gitmişti. sonra o balıkları akvaryuma attım, ama hiç o tuzlu sodan koymadım, yani net 250 litreye yakın su olan akvaryuma 10ml tuzlu su ya gelmiştir yada gelmemiştir. belkide hem küçük olmaları hemde yosun olayıının azlığı ölümü tetikledi. şimri aralık ortasına kadar böyle bekleyip, Albino valiferia ve koi kılıçlar almak istiyorum. İnşallah daha fazla kayıp olmaz :( Bunlar nazarlık kalır.
 
Birde şı mesele var, Elma salyangozları vatoz ölüsünü çatır çatır yedi abi :) normal mi yav,?
Yeni Başlayan biri için Öneriler
Konuyu pek takip eden yok ama, ben yazayım :) Arkadaşlar yaklaşık 40 gündür akvaryumum kurulu, 20 gün öncede 10 tane cüce vatoz 2-3 cmlik, ekledim, ertesi gün, 3 çöpçü, birkaz plati ve molly derken, haftada bir, 5 er 6 şar balık ekleyerek 35-40 a yaklaştım, bu arada 2 tanede elmsa salyangozum var, 2 haftadır güzel güzel yaşıyorlar. Son 2 günde 4 tane cüce vatoz ölümü oldu, ama sanki önceden ölmüşler gibi duruyor, zira cesetleri tamamen bembeyaz ve dağılmış, sizce neden olabilir. Akvaryumda yavrulama var, bitkiler gayet hızlı büyüyor, diğer balıklarda hareketlilik devam etmekte. Acaba aç kalmış olabilirler mi? kaya ve bitki bol ama hiç güneş görmeyen bir yerde akvaryum, ve bazı bitkiler hariç hiçbirinde sakal yosun yok, oda zaten yayılmadı hiç. Fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Saydılar
Aydınlatma Sorunu

Umutcum öncelikle merhaba,

 
Elektrik müh. olarak yıllar önce dersini almamış olsamda arkadaşlarımın konuşmalarından haıtlardığım Kelvinin ışık renk specturumunu kastettiğidir, yani, gün ışığı 5000-6000k arasında olurken, gündoğumu ve batımı daha kırmızı olur ve 2500-3500 kelvin e denk gelir. lakin gün doğumundan önceki güneşim görünmediği alaca karanlıksa 20.000 kelvin gibi bi değeri vardır. Yanı kelvin yüksekse ışık o kadar koyudur, yoğun değil koyu, yada silik de diyebiliriz. Bu durumdada bitki ihtiyacı meslesi ortaya çıkmakta, eğer bitkiler direk gün ışığını almak isteyen tipteyse ona göre bi kelvin, ama gölgeli ortamda büyümesi gereken, fazla ışıkta hızlı sararan bitkilerse ona göre kelvin seçilmeli. Lümen meselesi ise sadece T5 veya T8 durumunda önem kazanırki, derin akvaryumda taban bitkisi yapmayacaksan, hiç kafanı yorma bence.
 
Koyduğun resimlerden, birincisinin okyanus altı ışığını taklit ettiğini ikincisinin de gündoğumu ışığını taklit ettiğini düşünüyorum. ama emin değilim. Kolay gelsin.
Yeni Başlayan biri için Öneriler
Arkadaşlar, hafta sonu Serkan Abiden aldığım bitkileri ve cüce vatosları ekledim, birde yanlarına 3 tane çöpçü ve 4 taneden balık ekledim. Akşam fotorafları paylaşırım. Fakat birkaç bitki yapraklarında siyah siyah yosunlar gördüm, sanırım sakal yosunu denilen tipte. Çözümü salyangoz mudur? yoksa direk budama mı yapmalı.



İlk fotorafı da burada paylaşmış olalım artık :)
nightwolf222013-11-04 20:13:29
Canlı Doğuran_100*45*50h_ Yeni Fotolar ve Video
Az kaldı, bu haftasonu bir tane daha ekleniyor Canlı doğuranlara :) bendeniz tarafından. Umarın herkesin balıkları çok sağlıklı ve mutlu yaşar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.