ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kastor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2013 23:09
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2018 20:25
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali YAZAR
Doğum Tarihi:
30 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali YAZAR

SON 10 MESAJI

Kalsiyum Karbobatli Kum Ustune Silis Kum Koysam?
Anladım ama tabanda foamboard yok o yüzden bir yere toplamaya cesaret edemedim.
Kalsiyum Karbobatli Kum Ustune Silis Kum Koysam?
Tabandaki foamboardu çıkarttım, bu yüzden kayaları dağıttım.
Dik duran kayaların önlerine yaklaşık elma büyüklüğünde kayaları yıkıntı şeklinde mi koyayim.yada daha büyük parçalar halinde mi?
Soldaki ters yöne bakan kaya hoşuma gitmedi sanki.saga eğim li olsa daha mı iyi olur acaba.
Kalsiyum Karbobatli Kum Ustune Silis Kum Koysam?
Tankın son hali.Seytana uydum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150825/200920160022351.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150825/200920160022581.jpg[/IMG]

😰[URL]https://goo.gl/photos/UR9dwrV4unY3VjZs6[/URL]
Kalsiyum Karbobatli Kum Ustune Silis Kum Koysam?
Forumdaki Ulvi Ozugur beyin tasarım indaki taslardan bol miktarda topladim buyuklu kucuklu genelde yassı formlarda.Eve gidince yikar fotograflarim.

[EDIT]kastor,2016-09-17 21:54:54[/EDIT]

Arkadaşlar eve geldim balıklarda herhangi bir sorun yok ama su biraz fazla bulanikti.yem makinası yemi dökerken birazı sürgü camlarının surgusune takılmış.geri kalan akvaryuma dökülmüş .burada sorun yok ama buhar camları çıkarayim derken cami sıyırarak cikattim Camdan onlarca kil kurdu gibi kurtlar suya döküldü.heme dip çeker gibi topladım. İçeride görünen kurt yok ama endişelendirdi. Bir sorun olur mu?[:?]
Kalsiyum Karbobatli Kum Ustune Silis Kum Koysam?
Ph yukseltme ozelliginden dolayi kalsiyum karbonayli kumu tabanda tutmayi dusunuyordum Bir videoda silis kumda az miktarda beyaz tanecikler görmüştüm.acaba bu ikisini karistirarak mi yapılmış diye düşündüm.Su an evde degilim tasarıma baslamadan once topladigim taslarin fotograflarini yollayacagim.tasarim icin tavsiyelerinizi bekleyecegim.
Kalsiyum Karbobatli Kum Ustune Silis Kum Koysam?
Merhaba değerli hobi arkadaslarim. Kisitli zamanda yetersiz bir arastirma sonucu akvaryumdaki silis kumu tamamen cikarip 25 kg kalsiyum karbonatli kum kullanarak tekrar doldurdum. Ardindan boyotopdogan arkadasimizin dizaynina hayran kalip kaya agirlikli bir dizayn dusunerek suyu ve kumu bosaltmadan tabanin yarisina foamboard koyarak dizayni degistirdim. Simdi daha uygun kayalar buldum ve dizayni son halini getirmeyi düşünüyorum. Bu sebeple silis kumu kullanmak istiyorum.
SORUM kalsiyum karbonatli kum tabanda kalsa uzerinene kayalari koyup silis kumu (yaklasik 30 kg) tamamen zemini kaplayacak sekilde serpsem ne gibi sorunlarla karsilasirim?
Kurulum konum linkte [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumu_tropheus_turleri_icin_uygun_mu_acaba__k880881_sn1.asp[/URL]
Biraz aceleciligimden baliklari da almis bilundum.ve artik su oturdu diyebilirim.bu yuzden baliklari cikartmadan bir çözüm ariuorum.[EDIT]kastor,2016-09-16 20:59:26[/EDIT]
Akvaryumu Tropheus Türleri İçin Uygun Mu Acaba ?
Tesekkür ederim.ilk sayfadaki resimler geçerli değil.Uğur beyin önerisiyle tüm kayaları çıkarttım.balıklar bugün geldi. Damlatma yöntemiyle suya alıştırdım.Simdi yeni tank sendromu yaşıyorlar.biraz çabuk alışacaklar gibi.alışsınlar geçici tasarımın fotolarını yollayacağım.
[EDIT]kastor,2016-08-25 22:34:57[/EDIT]
Akvaryumu Tropheus Türleri İçin Uygun Mu Acaba ?
Tahmin ettiğim ve beni de huzursuz eden iki konu.
Altinda kum olmadığını düşünüyorum.eger taş yerleşimin değiştirirken bu konu aklımdan çıkmazsa seneye kadar sıkıntı yaşamam herhalde.

Uğur bey akvaryuma olan ilgimi tekrar canlandırdığımız için size çok teşekkür ederim.[:iyi:]
Akvaryumu Tropheus Türleri İçin Uygun Mu Acaba ?
Evet oldukça zor oldu.😥akvaryumun yarısı uzunluğunda foamboardu su yüzeyine koydum üstüne dengeli bir şekilde taşları koymaya başladım.batmaya başlatınca dengeyi koruyarak yavaş yavaş batırdim altındaki kumları akvaryumun diğer koseslne çekmiştim taşlar tam battığında kumu taşların uzerine çektim.tabi bu surede kum oldukça bulandı şimdi kumun bulanıklığı geçince dikkatli bir şekilde taşları dizaynını yapacağım.İcim hiç rahat değil ama yarın balıklar geliyor.artik bir dahaki yaza kadar böyle idare edip kurulumun gereken adımlarını olmasigerektigi gibi yapacagim.
Aslında bu şekilde kayaları arttırarak biyatop kurulumuna devam edebilirim gibi görünüyor.Sonucta 6 -7 taşın ağırlığı foamboardu zemindetutmaya yetiyor.bu taslarihareket getirmediğini surece sorun olmaz sanıyorum.Bu durumda ciddi bir tehtid oluşturacak birşey goruyormusunuz?
Akvaryumu Tropheus Türleri İçin Uygun Mu Acaba ?
Eyvah! Bu söylediğiniz kendi adima hayal kırıklığı yarattı.Yunusları çıkarınca akvaryumu tamamen bosalttim.Bir makalede Kalsiyum karbonatlı kum su sertliği için daha uygun dendiği için silis kumu çıkarıp 20 kg kalsiyumlu kum satın aldım. Tabii yoğun taşın zeminebasacagi bir dizayn hayal etmediğim için(ta ki sizin tankınızı görene kadar) dip cama foamboard yaptırmaya düşünmedim.
Dolayısıyla doğala yakin bir biyotop hayalim ertelenecek gibi görünüyor.
Akvaryumu 10 gündür boş çalışıyorum. Balık almayı düşündüğüm akvaryumdan biraz su ilave edip suyun oturmasını bekliyordum.simdi bu sureci basa alamam.Şimdiki hali ile vereceğiniz tavsiyeler veya güvenlik önlemleri varsa önerilerinize açığım.Görünüşe gore elimdeki kayaları kulanarak bu dizaynla devam edeceğim gibi görünüyor.
Foamboardu bölgesel olarak suyu boşaltmadan kumu kenara çekip zemine koysam taşları sonra üzerine koysam olmaz mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.