ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asafak76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2013 12:07
Son Ziyaret:
06 Ekim 2015 18:25
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ATAKAN ŞAFAK
Doğum Tarihi:
06 Mart 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ATAKAN ŞAFAK

Yeni Bitkili Sualtı Dünyam
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_bitkili_sualti_dunyam_k823562.asp

SON 10 MESAJI

Akvaryum Tamir Ve Sağlamlaştırma Çalışması
[QUOTE=teknoart]Geçmiş olsun benimde 170 cm lik akvaryumumun arka camı çatlamıştı, çok sıkıntılı bir durum.[/QUOTE]

Teşekkür ederim Hakan bey size de geçmiş olsun, özellikle sizinki gibi büyük hacimli akvaryumlarda düşüncesi bile korkunçtur.

[QUOTE=Frttrk]Geçmiş olsun çok sıkıntılı bir durum allah kimseye yaşatmasın. Şimdiki hali ismi gibi tank olmuş güle güle kullanın [:nazar:][/QUOTE]

Teşekkür ederim Ferit bey neyseki evdeyken ve yeni başlamışken müdahale etme imkanı olmuştu. Umarım dediğiniz gibi sağlam olmuştur iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Akvaryum Tamir Ve Sağlamlaştırma Çalışması
Şanssızlıkların peşini bırakmadığı Hailea a50 akvaryumumu inatla tekrar kurmak için hazırlıklara başladım. Geçen sene bu zamanlarda verdiğim sipariş kargodan tabanı kırık şekilde geldikten sonra yaklaşık 2 aylık bekleme süresi sonunda sağlam akvaryuma kavuşmuştum. Vakitsizlikten dolayı yaklaşık 1 - 1,5 ay sonunda akvaryumu kurmuş ve hoşuma giden bir tasarım elde etmiştim. Kurulumdan yaklaşık 2 - 2,5 ay sonra ise bir sabah uyandığımda akvaryumun tabanından su sızdığını görerek - neyseki zeminde fazla yayılmadan - moralim sıfır şekilde işe gidene kadar suyunu boşaltıp balıkları bir kovaya alarak eldekileri kurtarmaya çalıştım. Bu olaydan sonra akvaryumdan tamamen soğumuş olmama rağmen eşim ve kızımın desteği ile eski küçük akvaryumu birkaç günde kurup su kaçıran akvaryumun kumlarını boşaltıp iş yerine götürdüm ve bir kenara attım. Aradan geçen birkaç aylık süre sonunda bu hobiden vazgeçemeyeceğimi anlayıp çöpe atmaya kıyamadığım akvaryumu tamir edip işyerine kurmaya karar verdim. Diğer bir konuda bahsettiğim üzere bu akvaryum akrilik olarak satılmasına karşın cam olduğunu keşfederek tamiratına başladım. Önceleri kaçağın silikon birleşim yerlerinden geldiğini sanmıştım fakat dikkatli bakınca ön alt çıta ile silikon birleşiminde camda çatlak farkettim. Çatlağın üzerini silikonladım ve her ihtimale karşı tüm birleşim yerlerindeki silikonları elden geçirdim. Akvaryum 4 mm camdan yapıldığından tabanın zayıf olduğunu düşünerek ilerde olabilecek kırılmaya karşı önlem olarak sağlamlaştırmayı düşündüm. Bu amaçla su izolasyonunda kullanılan bir tarafı yapışkanlı esnek, kopmaya karşı çok mukavemetli bitüm membran kullandım ve çatlağın üzerini kapatacak şekilde yan camlara da 4 cm yüksekliğinde döndüm. Membran birleşim yerlerine de hem ekstra sızdırmazlık sağlaması hemde suya olası bir salınımı engellemek adına tekrar silikon geçtim. Akvaryum yan camlarına arkada köşebent dönülmüş, önde ise yoktu. Sağlamlığa katkısı olur düşüncesi ile ön camla yan cam birleşimlerine de çıta döndüm, artık görüntüden ziyade sağlamlık daha ağır basıyor. İçten yan camlara membran dönüldüğü için ve silikonlar göründüğünden kötü bir görüntü ortaya çıktı, bunu engellemek için siyah folyo ile dıştan bant dönüldü. Akvaryum camları özellikle içte oldukça kirliydi, ön temizlik sonrası otomobil pastası ile iç dış camlar güzelce temizlendi. En son olarak da akvaryum içi çamaşır suyu ise güzelce temizlenip su dolduruldu ve teste başlandı. Geçen 3 gün sonunda herhangi bir sorunla karşılaşılmadı, artık sırada akvaryum kurma çalışmaları için malzeme teminlerine başlanması kaldı [:nazar:] . Telefonla çekildiği için kötü olsa da resimleri de paylaşayım :

Önce nostalji [:((] , geçen sene akvaryum su kaçırmadan önceki hali

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/akv%20080.jpg[/IMG]


Taban izolasyonunun yapıldığı membran

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%201.jpg[/IMG]

İzolasyon çalışmaları

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%202.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%203.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%204.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%205.jpg[/IMG]

Ön cama çıta eklendi

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%206.jpg[/IMG]

Dıştan folyo bant geçildi

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%207.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%208.jpg[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%209.jpg[/IMG]

Temizlik yapılıp su testine başlandı

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/151144/a50%20tamir%2010.jpg[/IMG]
Hailea A50 Akrilik (?) Akvaryum Sorunu
Merhaba Ahmet bey ve Mehmet bey, akvaryumun tamiratını tamamladım cam olduğuna karar verdim [^_^] . Enteresan bir çalışma olduğunu düşünüyorum (uygulamalarım ne kadar doğru onu bilemem) bu yüzden yeni bir konuda yaptığım işlemleri anlatmayı düşünüyorum. Mevcut silikonları elden geçireyim derken alt çıtanın orda zor görünen bir yerde çatlak farkettim. 3 gündür test devam ediyor herhangi bir sızıntı yok.
Hailea A50 Akrilik (?) Akvaryum Sorunu
Merhaba Ahmet bey henüz fırsat bulup silikon bakamadım, kısmet olursa önümüz hafta halletmeye çalışacağım. En kaliteli akvaryum silikonu hangisidir bilginiz var mı ? Sista şeffaf kullanmayı düşünüyorum fakat daha iyi silikon varsa onu tedarik edeyim.
Hailea A50 Akrilik (?) Akvaryum Sorunu
Merhabalar ;

Kurulumunu yapıp yaklaşık 2 ay sonra altından veya alta yakın yanlardan su kaçırması nedeniyle bozmak zorunda kaldığım Hailea A50 akrilik (?) akvuryumumla ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım. Akvaryum altından su sızdırınca tabanda bir kırılma olduğunu düşünmüştüm fakat kumunu boşaltıp temizleyince herhangi bir kırık-çatlak olmadığını farkettim. Akvaryum camları siyah silikonla birleştirilmiş. Yaptığım araştırmalarda ise akrilik camların silikonla yapıştırılmadığı ve kloroform veya ona benzer yapıştırıcılar ile kaynaştırılarak birleştirildiğini öğrendim. Servisi aradığımda getirin silikonlarını yenileyelim dediler, bende akvaryumun akrilik olduğunu (?) ve silikonun sağlıklı olmayacağını söyleyince pek birşey demediler, biz böyle yapıyoruz cevabı aldım. Bende kloroform ile işi kendi başıma çözmeye karar verdim. Siparişimi verdiğim kalın kloroformu bugün denedim. Şırınga ile çektiğim yoğun kıvamdaki kloroformu iki camın arasına silikon sıkar gibi çektim (camların arasındaki silikonları temizlemiştim). Yaklaşık 1-2 saat sonra kontrol edeyim dedim birde ne göreyim kloroform camları eritip bütün halde birleştireceğine kabuk şeklinde kalkıyor. Sanıyorum ki bu akvaryum akrilik değil normal camdan yapılmış fakat camlara vurduğumda çıkan ses normal cam gibi de değil. Fakat satılırken akvaryumun akrilik olduğu belirtiliyor.Anlayacağınız o ki ne olduğuna karar veremediğimden sorunu nasıl çözeceğimi bulamadım. Akvaryumun cam olduğu düşünerek silikonlamayı da deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak. Teknik bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Cam kalınlığı
Merhabalar,

Bende yakında 47x37x32 cm ölçülerinde akvaryumu 6 mm camdan yaptıracağım, içinizin daha rahat olması açısından 8 mm veya 10 mm yaptırmanızı tavsiye ederim.
60x25x35h Bitkiliye Başlangıç
Hayırlı olsun Mustafa bey güzel bir başlangıç yapmışsınız fakat yanılmıyorsam ortada bulunan 2 kırmızı bitki fittonia olup aslen saksı çiçeğidir ve daha önceden karşılaştığım bir konuda canlılar için zehirli olduğunu okumuştum. Bence bu bitkileri akvaryumunuzdan çıkartın canlılarınızı kaybetmeden önce.
Yakında Yeniden Bitkili Sualtı Dünyam - Tavsiyeler
Yaptırmayı düşündüğüm akvaryumcu ile görüşüp 6 mm kalınlığa karar verdim. Eski akvaryumun kapağına göre de ölçüleri belirledim. Kısmet olursa Mayıs ayı içerisinde siparişi geçeceğim. Taban için Jbl Aqua Basis Plus ve siyah hagen kum hazır.  Aydınlatma için de 24 W 6500 kelvin pl floresan buldum. Bir miktar bitki dışında tüm malzemeler hazır olduğundan akvaryumun gelmesini bekliyor olacağım.
Yakında Yeniden Bitkili Sualtı Dünyam - Tavsiyeler
Merhabalar cam kalınlığı konusunda yardımcı olacak kimse yok mu, yukarıda belirttiğim ölçülerde 6 mm yapsam fazlasıyla sağlam olur mu yoksa yapmışken 8 mm yapsam daha mı iyi olur ? Bazı kaynaklarda min 6 mm geçtiği için karar veremedim, bir kaynakta da benimkine yakın ölçüler için yanlar 6 mm, taban 8 mm önerilmiş. Tavsiyeler için şimdiden teşekkür ederim.
Yakında Yeniden Bitkili Sualtı Dünyam - Tavsiyeler
Fotoğraf:

Boyut (cm):
Kapasite (litre):
Canlılar:

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:


Merhaba değerli dostlar,

Yakın bir zamanda kurulumu için çok uğraştığım 3 aylık Hailea akvaryumumu alttan su sızdırması sonucu bozmak zorunda kalmıştım. İçini ancak tam olarak temizleyebildim ve tabanda herhangi bir kırık çatlak yok, demekki birleşim yerlerinden sızdırdı. Zaten en başından içimde bir şüphe vardı çünkü akvaryum akrilik ve içten birleşim yerlerinde siyah silikon var, araştırdığım kadarıyla akrilik camlarda silikon sağlıklı tutmuyor kloroformla camların bütünleşmesi gerekiyormuş. Servisi aradım getirin tekrar silikon yapalım dediler fakat ben ilerde tekrar sorun olabileceğini düşünerek cam bir akvaryum yaptırmaya karar verdim. Bozduğum akvaryumun kapak ve üst çerçevesini adapte ederek kullanmayı düşünüyorum, her nekadar yeni akvaryum ön camı düz olacaksa da (hailea oval idi) kafamda nasıl yapacağımı oturttum. Ölçüler yaklaşık şöyle olacak : En-48 cm, Derinlik-38 cm Yükseklik-35 cm Maksimum sağlamlık istediğimden başta 8 mm cam ile yapmayı düşündüm fakat ağırlık çok fazla olur düşüncesiyle 6 mm yapsam yeterince sağlam olur mu , ön belki de yan camlar ekstra clear olacak ve camlara dıştan aluminyum köşebent dönülecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum amacım mümkün olduğunca sağlam ve uzun ömürlü olması. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.